Workshop “God in de supermarkt”

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.

Alfred Slomp
Herkent u deze vragen bij het doen van uw boodschappen? Komt u dan naar de workshop “God in de supermarkt”. De workshop verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. De workshop wordt gegeven door Alfred Slomp, schrijver van het boek “SuperWaar”.

Wanneer? 30 januari 2020
Hoe laat? Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 19.45 uur
Waar? Immanuelkerk, bovenzaal

Opgeven kan via duurzaamrijnsburg@gmail.com of bij Saskia Westra (06-36261417), graag voor 23 januari.

Geplaatst in archief.