Vrijwilligers gevraagd voor bijbelgroepen ’s Heerenloo

Voor de bijbelgroepen die in verschillende woningen van ’s Heerenloo, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, worden gehouden, ben ik op zoek naar vrijwilligers.

Wat houdt zo’n bijbelgroep in? Door het hierna volgende te lezen, kunt u over mijn schouder meekijken.
Als ik op de afgesproken tijd kom, zitten de bewoners van dit huis er al helemaal klaar voor. Ik begin met iedereen persoonlijk te begroeten: ‘fijn dat je er bent!’. En ieders naam wordt genoemd in het ‘kaarsenlied’. Nadat we wat met elkaar gepraat hebben, gaan we zingen. Elke week staat een bepaald Bijbelverhaal op het rooster. Als het kan, maken we door een gesprek of door iets te doen een opstap naar de vertelling. En we zingen ‘Lees je bijbel, bid elke dag’. Bijbelverhalen kunnen ons immers helpen om te groeien in geloof en vertrouwen. Ook het gebed heeft een plaats bij de bijbelgroep. Uit wat bij de voorbede genoemd wordt, blijkt niet alleen de betrokkenheid bij de directe omgeving. Ook wat er wereldwijd gebeurt, dragen we aan God op. Dan is het tijd voor een kop koffie. Afhankelijk van de groep gaan we daarna nog even creatief aan de slag. Tenslotte nemen we afscheid van elkaar; vaak door het zingen van een ‘zegenlied’ en met de woorden ‘tot de volgende keer!’

Wie na het lezen van het voorgaande interesse heeft voor dit vrijwlligerswerk kan contact met mij opnemen. Wie een keer als gast mee wil naar een bijbelgroep is van harte welkom.

Tenslotte: iedere vrijwilliger kan rekenen op de nodige ondersteuning en begeleiding.

Connie de Peuter,
Geestelijk Verzorger
‘Willem van den Bergh’
0880363182 / 0651386521
connie.de-peuter@sheerenloo.nl

Geplaatst in archief.