Verhalenvangers over groenten en bloemen

Donderdag 4 april staat in de Voorhof een videovertoning van de Verhalenvangers op het programma. ’s Ochtends staat vanaf half tien de koffie klaar en om tien uur begint de voorstelling. Naast de vertoning zijn twee kopjes koffie of thee inbegrepen bij de entreeprijs van € 3,50.

Dit keer staan twee wat kortere films op het programma, waarin twee Rijnsburgse bedrijfstakken aan de orde komen: de bloemen en de groenten. Om met de laatste te beginnen: Vroeger was Rijnsburg ook groot in de groenteteelt. Dat is nu niet meer mogelijk, maar de handel in groenten is nog steeds van groot belang voor de lokale economie.  Een goed voorbeeld daarvan is de familie van der Spijk met een bedrijf dat inmiddels vestigingen in Amsterdam, Zwolle en de Lier heeft. Daarover gaat de eerste film.

Lisse
Bij de bloemen houden we het deze keer niet bij Rijnsburg alleen. We verplaatsen onze aandacht naar Lisse. Rijnsburgse kwekers willen graag mooie en exclusieve bloemen kweken en vaak werden die betrokken van het bedrijf van Henk van Eeuwijk. Daar worden de prachtigste dahlia’s gekweekt en veredeld. Dit is het onderwerp van de tweede film.

Zonwering
De hierop volgende voorstelling van de Verhalenvangers is een week later. Op donderdag 11 april zal het gaan over Oudshoorn en van Egmond: een van oorsprong Rijnsburgs bedrijf dat al jaren aan de weg timmert met allerlei vormen van zonwering.

Geplaatst in archief.