Verhalenvangers over de Rijnsburgse brandweer

Donderdag 25 januari staat in de Voorhof weer een videovertoning van de Verhalenvangers op het programma. ’s Ochtends staat vanaf half tien de koffie klaar en om tien uur begint de voorstelling. Naast de vertoning zijn twee kopjes koffie of thee inbegrepen bij de entreeprijs van € 3,50.

Ruim 170 mensen bezochten afgelopen donderdag de vertoning van de documentaire over Werkgroep de Ruyter en er werd bovendien een mooi bedrag opgehaald bij een spontaan gehouden collecte voor deze organisatie.

Brandweer
Nu gaan de Verhalenvangers verder terug in de tijd. 100 jaar geleden werd de Rijnsburgse brandweer opgericht. In twee afleveringen kijken de Verhalenvangers terug op een lange historie van een vrijwilligersorganisatie, die van grote betekenis is geweest voor de Rijnsburgse gemeenschap. Allereerst natuurlijk vanwege de vele branden en hulpverleningen waarbij het korps op moest treden en heel veel Rijnsburgers letterlijk uit de brand heeft gered. Het bijzondere karakter van de organisatie zorgde er ook voor dat er een hechte band tussen alle betrokkenen ontstond, die toen en nu de Rijnsburgse gemeenschapszin versterkte. Over de geschiedenis van dit korps gaan de komende twee afleveringen van de Verhalenvangers.

Nieuwe brandweerauto Rijnsburg 1 december 1951 in gebruik genomen.

Geplaatst in archief.