Veertig jaar “Dienst aan Zee”

Een van de muzikale hoogtepunten voor dit jaar in de Bethelkerk (naast het concert ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Sander van Marion en de gevarieerde muzikale aandacht voor het 40 jarig muzikaal jubileum van Marcel van Duyvenvoorde) is er het jubileum dat de Commissie “Dienst aan Zee” dit jaar viert.

Op zondag 11 november om 17.00 uur is er een speciale Dienst aan Zee waarbij het 40-jarig jubileum van de Diensten aan Zee wordt gevierd.

Diensten aan Zee
De organist Sander van Marion nam 40 jaar geleden het initiatief om deze diensten te organiseren in de Bethelkerk op Scheveningen. Het zijn speciale diensten, “voor ieder wat wils” met mooie en veelal goede muziek van hoogstaand professioneel niveau en boeiende sprekers. Er is ruimte voor samenzang en na afloop is er koffie of thee. Waar soberheid vele jaren troef was in de (reformatorische) eredienst, kwamen van lieverlee als reactie diverse bijzondere diensten tot stand. Een van die bijzondere vormen van eredienst waren en zijn de Diensten aan Zee.

Jubilea
De geschiedenis van de Diensten aan Zee maakt ondertussen wel duidelijk dat door de jaren heen het vieren van jubilea aandacht bleef houden: in oktober 2013 werd dankbaar stilgestaan bij 35 jaar Dienst aan Zee in de vorm van een bijzondere Dienst aan Zee, die tot een muzikaal feest, met een gezellig samenzijn na afloop. Dankbaar werd teruggeblikt, hoopvol was de blik op de toekomst. Inmiddels zijn we weer vijf jaren verder en hebben de Diensten aan Zee hebben nog steeds hun bijzondere plaats in kerkelijk en muzikaal opzicht.

Meer informatie
De Dienst aan Zee van 11 november wordt een feestelijke en bijzondere Dienst aan Zee, waarin de muzikale medewerking wordt verleend door:
• Sander van Marion die de beide orgels bespeelt;
• Het Concert Choir van de Amerikaanse Kerk o.l.v. John Bakker;
• Gijsbert Kok, die het koor begeleidt;
• Pascal van de Velde en Veronique Voorn op trompet en bugel.

De predikant in deze dienst is Ds. Koos Staat uit Andijk. Na afloop is er een gezellig samen zijn onder het genot van een “hapje en een drankje”.

Geplaatst in archief.