Update uitzending familie Klaasse

Johan en Astrid Klaasse en hun kinderen, uitgezonden via de GZB naar Colombia, zijn inmiddels meer dan een jaar met zorgverlof in Nederland. Deze periode heeft het gezin de ruimte gegeven om tot rust te komen en onder professionele begeleiding te werken aan het welbevinden.

Hun verlangen om de Presbyteriaanse Kerk in Colombia te mogen dienen, is brandende gebleven. Na een zorgvuldige afweging, in afstemming met de medisch adviseur van de GZB, zijn we blij en dankbaar u te kunnen melden, dat de GZB besloten heeft dat de familie Klaasse in juli 2021 kan terugkeren naar Colombia voor een periode van in eerste instantie 12 maanden.

De terugkeer is nog wel afhankelijk van een aantal zaken. Uiteraard moet er een positief reisadvies komen begin juli, waarbij één van de belangrijkste aandachtspunten voor de GZB is dat de familie Klaasse bij terugkeer niet direct geconfronteerd wordt met een lockdown als gevolg van de Covid-19 pandemie. Het is belangrijk dat het herstel van de gezondheid van Astrid zich voortzet in de komende maanden. Daarnaast zal er op tijd een onderwijsvrijwilliger beschikbaar moeten zijn om Johan en Astrid te steunen in het onderwijs voor de kinderen.

Kent u, of bent u iemand met ervaring in het onderwijs die het leukt lijkt om kennis te maken met een andere cultuur, neem dan contact op met de GZB, of kijk op www.gzb.nl voor de vacatureomschrijving.

Met de invulling van de genoemde randvoorwaarden hebben we er alle vertrouwen in dat het gezin Klaasse opnieuw tot een zegen mag zijn voor de kerk in Medellín en voor het werk van de Presbyteriaanse Kerk in Colombia.

Via deze weg willen we onze dank uitspreken aan de Protestante Gemeente in Rijnsburg voor alle praktische steun, gebed en bemoediging van Johan, Astrid en de kinderen. We willen jullie vragen om voor hen, en een goede voorbereiding op hun terugkeer, te blijven bidden.

Nadia Smits, namens GZB

Geplaatst in nieuws.