uitzendingsdag 2018

Verbinding, verdieping en gezelligheid

Op zaterdag 24 maart is de allereerste Uitzendingsdag - in de Voorhof - van onze kersverse Protestantse Gemeente. Deze dag staat in het teken van de uitzending van ds. Gert en Rieneke van de Pol naar Malawi en van Johan en Astrid Klaasse naar Aruba. Er is een gevarieerd programma met een talentenveiling, loterij en workshops. Ook is er alle ruimte voor een hapje en een drankje.

De opbrengst van deze dag is voor zowel de uitzending van Johan en Astrid als voor Gert en Rieneke.

Programma Uitzendingsdag

10.15 uur Inloop

10.30 uur Opening

11.00 uur Start talentenveiling, grand café, informatiemarkt en het jongerencafé

11.30 uur Eerste ronde workshops

12.30 uur Skypen met Gert en Rieneke van de Pol

13.00 uur Meebidden voor Aruba en Malawi

13.30 uur Tweede ronde workshops

14.30 uur Skypen met de protestantse gemeente in Aruba

14.45 uur Finale talentenveiling

15.30 uur Trekking grote verloting

16.00 uur Sluiting

 


Talentenveiling

Gemeenteleden kunnen hun talent aanbieden, waarna de talenten worden geveild tegen het hoogste bod. Van het bakken van een taart, het aanbieden van een schoonheidsbehandeling, tuinieren tot het verzorgen van een dagje uit, alles is mogelijk.

Bied uw talent aan!

Door het aanbieden van een talent kunt u iemand een leuke dag bezorgen of helpen. En het brengt geld op voor de uitzendingen naar Aruba en Malawi. Hoeveel redenen wilt u nog meer om mee te doen?

Er zijn 11 categorieën waarbinnen u een talent kunt aanbieden:

 • A - Koken (diner, high tea, bbq etc.)
 • B - Bakken (taart, cake, muffins etc.)
 • C - Experience / avontuur (zeevaren, boottocht met sloep, ochtend naar de veiling etc.)
 • D - Lessen en leren (bijles, muziekles, workshop, training etc.)
 • E - Verwennen (schoonheidsbehandeling, manicure, pedicure etc.)
 • F - Surprise (iets buitengewoons)
 • G - Computers (opschonen, (her)inrichten, website bouwen etc.)
 • H - Geloofszaken (preek voorbereiden, Bijbellezen etc.)
 • I - Gezelschap (wandelen met koffie & gebak, dagje uit etc.)
 • J - Klusjes (tuinieren, klussen in huis, reparaties etc.)
 • K - Oppassen (op kinderen of dieren)

Hoe werkt het?

Ga naar www.protestantsrijnsburg.nl/talent en vul het aanmeldformulier in. Als alternatief kunt u hier de papieren versie downloaden, printen, invullen en in de brievenbus van Irissenstraat 27 (Rijnsburg) doen.

U kunt nu al bieden op de talenten via www.protestantsrijnsburg.nl/bieden/. De finale van de talentenveiling is tijdens de Uitzendingsdag om 14.45 uur.


Workshops

U kunt deze dag meedoen aan twee workshops die gaan over het thema ‘Zending’. Dit is voor iedereen die zich betrokken voelt bij het missionaire werk van onze kerk, maar ook voor iedereen die hier wat minder mee heeft en zich soms afvraagt of zending nog wel van deze tijd is. Beide workshops worden twee keer gegeven. De eerste ronde start om 11.30 uur en de tweede ronde om 13.30 uur. De workshops duren drie kwartier en tijdens deze workshops is er ook een speciaal kinderprogramma.

Van het weer naar de heer

Gerben Bremmer verzorgt de workshop ‘ Van het weer naar de Heer’. Een praatje aanknopen over het weer kunnen we allemaal. Maar hoe kun je beginnen over het geloof? Gerben geeft mooie voorbeelden vanuit zijn werk in de bouw. Hij laat hierbij ook zien hoe je kunt antwoorden op kritische vragen.

Gerben komt uit Katwijk en heeft de opleiding Godsdienst pastoraal medewerker afgerond en is nu bezig met de master Missionair in Kampen. Hij spreekt regelmatig in verschillende gemeenten. Daarnaast werkt hij nog drie dagen per week in de bouw.

Wereldkerk

De andere workshop wordt gegeven door Jetty van den Belt. Zij is de afgelopen 9 jaar via de GZB betrokken geweest bij zendingswerk in Zuid Oost Azie. Zij heeft onder meer als verpleegkundige gewerkt waarbij zij gezondheidsvoorlichting gaf aan kwetsbare groepen in de samenleving.

Op een interactieve manier behandelt Jetty het thema Wereldkerk. In andere (niet Westerse) landen kan de invulling van ‘kerk zijn’ heel anders zijn dan in Nederland. Hoe ga je als zendingswerker hier mee om? Wat houdt zending vandaag de dag in? Vanuit haar eigen ervaringen gaat Jetty in op deze en andere vraagstukken.


Ruimte voor gebed

Op deze dag is er een ruimte ingericht waar u kunt bidden, gebedsinformatie kunt krijgen of gebedsbriefjes in kunt vullen voor Astrid & Johan en Rieneke & Gert.

Om 13.00 uur kunt u meedoen aan een sessie waarin we met elkaar bidden voor het werk en de gemeenten in Malawi en Aruba.


Grand café en informatiemarkt

Gedurende de hele dag kunt u aanschuiven in ons Grand café voor koffie of thee met gebak, een glaasje fris of een lekkere lunch.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunt u zich laten informeren over:

 • Het werk van Rieneke en Gert in Malawi
 • Het werk van Astrid en Johan in Aruba
 • Het werk van de GZB
 • Geven en eten

Loterij

De dag wordt afgesloten met de trekking van de grote loterij. De verkoop van de loten is inmiddels gestart. U kunt mooie prijzen winnen waaronder een reischeque, een Apple iPad air en een fotoshoot. Wilt u loten kopen maar kent u niemand die deze verkoopt? Stuur dan een mailtje naar tfc.klaasse@gmail.com. Wij komen dan graag bij u langs met de loten. De loten kosten 1 euro per stuk.


Meer informatie

Meer weten over de beide uitzendingen? Kijk dan op: