Twee voorstellingen Verhalenvangers

Donderdag 26 oktober staan in de Voorhof weer videovertoningen van de Verhalenvangers op het programma. ’s Ochtends staat vanaf half tien de koffie klaar en om tien uur begint de voorstelling. Ook donderdagavond wordt er deze keer een video vertoond. De deur gaat dan om zeven uur open en om half acht begint de voorstelling. Behalve de vertoning zijn twee kopjes koffie of thee inbegrepen bij de entreeprijs van € 3,50.

Het ochtendprogramma bestaat uit twee delen. In 1999 moest de molen “De Hoop doet leven” na ruim 200 jaar wijken voor de nieuwbouw van Flora. Deze karakteristieke molen werd echter niet afgebroken, maar verplaatst naar de Elsgeesterpolder. Dat was een grote operatie waarover een interessante film is gemaakt.

 

Het tweede deel van het programma gaat over Rijnsburgse Boys. Opgericht in 1930 heeft de club een roemrijke historie en is deze niet meer weg te denken uit ons dorp. Hoogte- en dieptepunten regen zich aaneen. Enkele oud-spelers halen herinneringen op.

Theo Mulder
’s Avonds wordt een film vertoond over carrosseriebedrijf Theo Mulder, een bedrijf dat al meer dan 100 jaar werkzaam is. De Rijnsburgse bloemenrijders hadden het geluk dat er een vaardige carrosseriebouwer was, die hen op hun wenken kon bedienen. Het bedrijf werd in 1913 opgezet door Arend Mulder, die zich toen hoofdzakelijk bezighield met het bouwen van boerenwagens en landbouwwerktuigen. Maar vanaf de jaren dertig werden ook de laadbakken voor vrachtauto’s geproduceerd. Het bedrijf richt zich nu op verschillende transportoplossingen met onder meer carrosseriebouw, transportkoeling en een spuiterij.

Geplaatst in archief.