Toneelstuk over Bijbelse Ruth

Op 13 en 14 september speelt amateurtoneelgezelschap PopUpStage het stuk ‘Liefde gezocht’. Deze moderne variant van het levensverhaal van Ruth wordt opgevoerd in de geheel vernieuwde Voorhof, die een rijke traditie kent aan toneeluitvoeringen. Regisseur Pieter van der Reijden: “De vastberadenheid van Ruth, zoals we die in het Bijbelverhaal leren kennen, en haar trouw om haar schoonmoeder door dik en dun te volgen zijn prachtige thema’s. Temeer omdat ze ook trouw blijft aan Naomi’s God. Hij die zelfs dit toch wat trieste verhaal ombuigen kan tot een mooi en liefdevol einde.”

Alle spelers in het stuk zijn verbonden aan de Protestante Gemeente Rijnsburg, een kerkgenootschap dat afgelopen jaar ontstond na een fusie tussen de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk. Met hun toneelstukken, die stuk voor stuk zijn gebaseerd op Bijbelverhalen, hopen zij mensen voor het eerst of opnieuw te verrassen met de boodschap uit de Bijbel.

Alle stukken. die PopUpStage tot nu toe heeft gespeeld, zijn vertaald door de regisseur zelf, maar geschreven door de Jamaicaanse schrijver Cleveland McLeish. Van der Reijden: “Hij is een getalenteerd schrijver, die weet wat verleidingen zijn, maar ook wat vechten, overwinnen en werken is onder Gods inspirerende leiding. Dat is iets wat veel christenen zullen herkennen. Wij ook. Natuurlijk zijn we allemaal maar amateurs, maar het is zo bijzonder om keer op keer te mogen ontdekken wat God kan doen met, wat ik altijd maar noem, 'een stelletje kneuzen'. Let wel, daar reken ik vooral ook mezelf toe. En zeker niet op de laatste plaats. Ik kijk er naar uit om onder Zijn alomvattende regie weer te mogen spelen in een dan vernieuwde Voorhof!”

Het stuk “Liefde gezocht” wordt op 13 en 14 september gespeeld in de Voorhof, Vliet NZ 36 in Rijnsburg, aanvang 20.30 uur (19.30 uur gaat de zaal open). Kaarten zijn te koop bij the Readshop in Rijnsburg en Het Baken in Katwijk of te bestellen op de website: www.popupstage.nl.

Geplaatst in archief.