Tieners

Dit jaar sparen onze jeugd en jongeren voor Stichting Manneka Nederland, die in 2011 werd opgericht. Manneka Nederland is een steunstichting voor de Liberiaanse NGO Manneka Inc die actief is op het gebied van kinder- en jeugdwerk, ouderenzorg en het aanleggen en onderhouden van waterputten en latrines in Liberia. Ook worden er hulppakketten verdeeld onder de bevolking die door andere organisaties bijeen zijn gebracht.

Catechisatie seizoen 2020 - 2021 – we zien je graag!

Na de zomervakantie start de huiscatechese weer. We hopen dat ook jij mee doet eerste keer of opnieuw! Want jij hoort er helemaal bij: bij onze gemeente en vooral bij God!

Catechisatie – waarom eigenlijk?

Elk jaar geven we weer catechisatie. Want we geloven dat

 • jij elk moment van je leven aan God te danken hebt,
 • de Here Jezus ook voor jou zijn leven heeft gegeven,
 • de Heilige Geest iets prachtigs van je leven wil maken en
 • onze God de Bijbel ook voor jou gegeven heeft.

We zouden nog wel even door kunnen gaan, maar jij begrijpt nu al lang waarom we zo graag catechisatie geven en wat onze bedoeling is. We zijn enthousiast over God en we willen daarom graag met jullie praten over het geloof en de Bijbel.

Huiscatechese – geef je op – DIGITAAL!

We zien je dus heel graag op de catechisatie. Geef je alsjeblieft OP TIJD op, dus vóór 31 juli! In week 40 vanaf 1 oktober:

 • Leerjaar middelbaar onderwijs 1
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 2
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 3
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 4
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 5,6 + vervolgonderwijs tot 18 jaar

Groepsindeling gebeurt op volgorde van inschrijving, dus wees er snel bij! Je hoort nog van ons in welke groep je precies bent ingedeeld, en waar en wanneer we je dus verwachten. Geef op het inschrijfformulier bij 'opmerkingen' aan op welke dagen je niet kunt.

E-mail enzo…

Op het digitale formulier hieronder moet je ook je emailadres invullen. Dat is echt belangrijk! We laten je de definitieve indeling per e-mail weten. Heb je geen eigen emailadres, vul dan dat van je ouders in! Dat kan ons misschien ook later nog eens van pas komen: als de catechisatie bijvoorbeeld onverwachts niet door kan gaan kunnen we je dat gemakkelijk en snel laten weten. Heb je een mobiele telefoon? Geef dan je 06-nummer even aan ons door! We spammen je natuurlijk niet, maar een groeps-SMS-je/Appje als de catechisatie uitvalt is toch wel een stuk handiger dan tig telefoontjes….

Ook dit jaar weer huiscatechese…

De huiscatechese wordt wekelijks in het kerkelijk seizoen gegeven door gemeenteleden. Zij worden daarin ondersteund door de predikanten. Het duurt per keer ongeveer 45 minuten en is gezellig aan de keukentafel bij iemand thuis.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met iemand van de werkgroep catechese:

Laatste wijziging: 7 juli 2020

M25 is een jongerenproject dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor zwakkeren en kwetsbaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. M25 (M-Twentyfive) is afgeleid van de Bijbeltekst in Matteüs, hoofdstuk 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat zij zich vooral voor de kwetsbare mensen in moeten zetten. Je inzetten voor deze mensen stond bekend als de Werken van Barmhartigheid. Hij noemt zes groepen: hongerigen, dorstigen, naakten, vreemdelingen, zieken en gevangenen. Hij zegt daarbij: alles wat jullie voor deze minsten gedaan hebben, hebben jullie uiteindelijk voor Mij gedaan. De stuurgroep, bestaande uit Marianne de Mooij, Linda Kroon, Linda Brussee, Sanne de Graaf, Fred van Voorbergen, Adriaan van de Heuvel en Gerda Pieters, legt de contacten met diverse hulporganisaties en bespreekt de hulp die nodig is. Vervolgens gaan zij, samen met de jongeren, aan de slag. Jongeren maken op deze manier kennis met de doelgroep waarna zij door middel van een activiteit voor deze doelgroep aan de slag gaan.

Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 18 jaar
Startdatum: medio september 2018 - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Marianne de Mooij
Email/Tel hemademooij@ziggo.nl

De leukste tienerclub van heel Nederland mag je niet missen! Ben je 12 of 13 jaar en heb je zin om een keer in de twee weken op vrijdagavond een onvergetelijke clubavond te hebben? Dan ben jij bij RoyalRock aan het goede adres. Spectaculaire spellen, gezellige uitstapjes met veel spektakel en serieuze, goede gesprekken: dat is wat RoyalRock allemaal te bieden heeft. Gezelligheid is erg belangrijk, maar wij willen ook graag meer te weten komen over God en de Bijbel. Een goede mix dus waar, al jarenlang, veel tieners plezier aan hebben! See you!

Doelgroep: Tieners van 12 en 13 jaar
Locatie ’Vooronder Immanuëlkerk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur - zie gemeente agenda
Contactpersoon: Elise Tiggelman
Email/Tel royalrockrijnsburg@hotmail.com 06 10 83 40 18

Youth Alpha mag je niet missen als je tussen de 13 en 17 jaar bent en nieuwsgierig bent naar wat het christelijk geloof eigenlijk inhoudt. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt. De avonden beginnen om 18.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen. We beginnen de avonden met een gezellige en lekkere maaltijd. Daarna zal iemand van het team het thema inleiden met een ‘praatje’. Met filmfragmenten sketches, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Aansluitend gaan we uiteen in kleine gespreksgroepjes. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden op al jouw/jullie vragen. Vervolgens sluiten we in de groep af door nog even met elkaar te kletsen. Zie ook de Alpha Rijnsburg website.

Doelgroep: jongeren tussen de 13 en 17 jaar
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Wanneer: 10 maandagavonden vanaf september 2019 van 18.30 tot 21.30 uur - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Wim van Beelen
Email/Tel vanbeelenwim@gmail.com 06 18 43 22 80

Laatste aanpassing: 11 augustus 2018

Heb je al eens gehoord van 'bossaball'? Lijkt het je leuk om levend cluedo of een ander spel te spelen? Heb je ook wel eens willen weten wat Jozef allemaal heeft gedaan en meegemaakt? Kom dan naar Friends XL! Leuke spellen, goede gesprekken en nieuwe vrienden vind je bij ons. Ben je tussen de 14 en 16 jaar? Kom dan eens een kijkje nemen en neem gerust je vrienden mee. Je kunt ons ook vinden op facebook -> Friendsxl Rijnsburg.

Doelgroep: Tieners van 14 tot en met 16 jaar
Locatie ’t Honk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur (vanaf 28 september) - zie gemeente agenda
Contactpersoon: Lysia van Delft
Email/Tel tienerclubfriendsxl@gmail.com 06 30 49 17 08

Het laatste weekend herfstvakantie gaan we elk jaar naar het boshuis van de YMCA in Driebergen. Een heerlijk weekend weg met kampvuur, sport, spellen, lachen, gek doen én over God leren.

"

Doelgroep: Tieners van bijna 13 tot en met 15 jaar
Locatie Het Boshuis in Driebergen
Inschrijven Bij de contactpersonen medio mei
Periode: Laatste weekend herfstvakantie
Contactpersonen: Barbara van der Meij en Marjolein Kralt
Tel 06 10 05 00 70 en
06 28 41 79 46

Anna, Barbara, Bram, Dennis, Angela, Reinout, Marjolein en William

Connectie met God, de wereld en met elkaar. Dat zijn de drie pijlers waar Connect op gebouwd is. Door deze drie connecties proberen wij om samen discipelen te worden en Gods licht te laten schijnen in de wereld. Elke maandagavond komen wij bij elkaar om te bouwen aan onze relatie met God en elkaar te ontmoeten. De avonden zijn gevarieerd van invulling, van Bijbelstudie tot actieavonden en van praiseavonden tot skillsavonden. Ook zijn er regelmatig sprekers die ons nieuwe input geven en ons opnieuw motiveren. Ben je hierdoor enthousiast geworden? Ga dan met ons mee op Connectweekend op 10-11 september, opgeven kan via e-mail. Wil je meer weten of een keer langskomen, neem dan contact met ons op!

Doelgroep: Tieners van 15 jaar tot 25 jaar
Locatie Verschillend, met als thuis ’t Honk (kosterswoning Immanuëlkerk)
Tijd: Maandagavond 20.00 uur vanaf eind september - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Jaap Varkevisser
Email/Tel jaap-96@hotmail.com 06 - 10 63 23 30

CJV Azarjah is een enthousiaste en eigentijdse christelijke vereniging voor jongeren tussen zestien en vijfentwintig jaar. In een ontspannen sfeer zijn er avonden met maffe spellen, interessante sprekers of boeiende Bijbelstudies. Daarnaast zijn er bijzondere activiteiten zoals het afsluitingsweekend, het projectfeest, de paasmaaltijd, de nieuwjaarsreceptie en vele andere uitjes. De CJV is op zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in ’t Honk. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de CJV of donateur worden? Meld je dan aan per e-mail. Je kunt je opgeven via cjvazarjah@hotmail.com. Daarnaast hebben wij een facebook pagina: www.facebook.com/Azarjah.

Doelgroep: Jongeren vanaf 16 jaar
Locatie ’t Honk
Tijd: elke zondagavond van 20.00 - 22.00 uur - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Alieke Freeke
Email/Tel cjvazarjah@hotmail.com 06 28 65 07 52

World Servants Rijnsburg wil jongeren tussen de 16 en 23 jaar om de twee jaar op pad sturen. Tijdens de zomer van 2018 is in Mawlamyine (Myanmar) een dokterswoning bij een christelijk ziekenhuis gebouwd. Door betere huisvesting worden hopelijk nieuwe artsen aangetrokken. Artsen kozen tot voor kort een ander ziekenhuis dat betere huisvesting biedt. Het project voor zomer 2019/2020 is nog niet bekend. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: JJongeren die op 1 oktober 2020 16 jaar of ouder zijn en mee willen bouwen aan een project in het buitenland en bereid zijn veel tijd en energie in acties te steken
Locatie ’t Honk
Tijd: eens in de maand op woensdagavond 20.00 - 22.00 uur - gemeente agenda.
Contactpersoon: Anne Klootwijk
Email/Tel wsrijnsburg@hotmail.com 06 81 81 46 71
Website: www.wsrijnsburg.nl en Facebook

Tijdens de zomer van 2019 hopen wij al weer voor het zeventiende jaar kinder- en jongerenkampen te organiseren voor de kansarme jeugd in West-Oekraïne. Wij willen daar als Nederlandse jongeren (en wat ouderen) samen met Oekraïense leiding, de Oekraïense jongeren een onvergetelijke vakantie bieden. Een twaalf dagen durend kamp waarin volop sport en spel gedaan wordt maar zeker ook het Evangelie een grote plaats inneemt. Ga mee en zet je in voor de kinderen daar. Zij zijn ook parels in Gods hand! Voor meer info kijk op www.oekroe.nl, op facebook of neem contact met ons op. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren van 17 jaar en ouder
Locatie De Karpaten in West-Oekraïne
Periode: 3 augustus tot en met 18 augustus 2020
Aanmelden: Dinsdag 26 november 2019 in De Voorhof
Contactpersoon: Jaap de Mooij
Email/Tel info@oekroe.nl 071 - 402 27 87 / 06 53 71 47 12
Website: www.oekroe.nl en Facebook
jul
16
do
Gemeentevergadering (online) @ online
jul 16 @ 19:30 – 21:30
De Grote Kerkenraad heeft in haar vergadering van 2 juli in grote meerderheid besloten dat er een gemeentevergadering zal worden gehouden voor de verkiezing van een predikant in de vacature Kleipetten. Het gaat in diageval om Ds. Piet Rozeboom.

De gemeentevergadering zal op 16 juli gehouden worden en zal, door de corona crisis, weer een vergadering zijn via Kerk tv (dus livestream) vanuit de Grote kerk. De week voorafgaande zullen de belijdende leden een uitnodiging hierover ontvangen met nadere uitleg, een [ddownload id="8748" style="link" text="profiel van de betrokken predikant"], een agenda en een stembiljet. Helaas is het niet mogelijk om meerdere stembiljetten per adres te sturen, maar extra biljetten zullen opgehaald kunnen worden bij de scriba (ook eventueel aanvragen via mail) en het kerkelijk bureau en kan ook hieronder worden gedownload en door uzelf worden afgedrukt.

[ddownload id="8694" style="link" text="stembiljet gemeentevergadering 16 juli"]
aantal keren gedownload: [ddownload_count id="8694"]

vragen stellen

Vragen kunnen voorafgaande aan de gemeentevergadering worden gesteld. Dit kan door een mailtje te sturen naar kb@pknrijnsburg.nl of een brief in te leveren bij het kerkelijk bureau met vermelding van ‘Gemeentevergadering’. Tijdens de gemeentevergadering kunnen ook mondelinge vragen worden gesteld. Instructies op welke wijze u mondelinge vragen kunt stellen zullen tijdens de gemeentevergadering worden gegeven.

stem uitbrengen

Het stembiljet bestaat uit twee delen. Wij verzoeken u na afloop van de gemeentevergadering het stembiljet langs de gestippelde lijn door te knippen en beide delen ingevuld samen in één envelop in te leveren.

Inleveren kan op twee manieren:

 • in oranje brievenbus PostNL deponeren – met adres: Protestantse Gemeente Rijnsburg, Antwoordnummer 30013, 2230 VB RIJNSBURG
 • in brievenbus kerkelijk bureau deponeren

anonieme stemming

Bij het openen van de envelop wordt gecontroleerd of de uitgebrachte stem geldig is. Vervolgens worden beide delen direct gescheiden. Op die wijze is achteraf niet te herleiden wie voor of tegen heeft gestemd.

uitslag van de stemming

Ongeveer een week na de gemeentevergadering zullen de ingeleverde stemmen worden geteld en de uitslag worden bepaald. Voor de verkiezing van een predikant is een 2/3 meerderheid nodig. Blanco of ongeldige stemmen tellen niet mee. De uitslag wordt dezelfde avond bekend gemaakt via de bekende media.

bezwaar

Mocht u het oneens zijn met de gevolgde procedure dan kunt u binnen 5 dagen na de uitslag schriftelijk, gemotiveerd en met vermelding van naam en adres schriftelijk bezwaar aantekenen door een mailtje te sturen naar kb@pknrijnsburg.nl of een brief te deponeren in de brievenbus van kerkelijk bureau.