Tieners

Dit seizoen gaat de jeugd sparen voor een jeugdhuis in Kibbutz Zikom in Israël samen met de stichting Yad l’Ami. Voor de jongeren binnen de kibboets zijn nog geen faciliteiten waarvan gebruik gemaakt kan worden. De lokale overheid wil investeren in betere educatie en faciliteiten voor de jeugd maar hier is weinig geld voor. In samenwerking met de lokale overheid (deze dragen zelf ook bij in de kosten) wil stichting Yad l’Ami investeren in een jeugdhuis waarbinnen de jeugd elkaar kan ontmoeten. Zo krijgen zij verantwoordelijkheid voor elkaar, voor de kibboets en anderen rondom hen. Door het creëren van een veilig jeugdhuis investeert Yad l’Ami in een veiligere gemeenschap waar een groep jongeren van 13 tot 18 jaar een plaats krijgt om samen te komen.

Catechisatie seizoen 2021 - 2022 – we zien je graag!

Een uitnodiging voor de catechisatie!

In het nieuwe seizoen wordt weer catechisatie aangeboden. Ditmaal een andere vorm van catechisatie dan jullie gewend zijn. We gaan van huiscatechisatie over naar catechisatie in de Voorhof onder leiding van een dominee en verschillende mentoren. Wat dit precies inhoudt, lees je in deze uitnodiging!

Catechisatie – waarom eigenlijk?

Elk jaar geven we weer catechisatie. Want we geloven dat

  • jij elk moment van je leven aan God te danken hebt;
  • de Here Jezus ook voor jou zijn leven heeft gegeven;
  • de Heilige Geest iets prachtigs van je leven wil maken;
  • onze God de Bijbel ook voor jou gegeven heeft.

Samen met jou willen wij praten over het geloof, de bijbel en wat God in jouw leven wilt betekenen.

Mentorcatechisatie

Deze catechese wordt wekelijks in het kerkelijk seizoen gegeven door één van de dominees samen met mentoren. Nadat jullie allemaal aangekomen zijn en wat te drinken hebben gekregen, zal de dominee de avond beginnen door kort te vertellen over het onderwerp waar je later in kleine groepjes onder begeleiding van een mentor over gaat praten. Deze mentor is één van de gemeenteleden en misschien ken je hem of haar nog wel van huiscatechisatie. Een avond duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en is in de Voorhof met wat drinken erbij.

Youth Alpha

De combinatie van de Youth Alpha en catechisatie voor leerjaar middelbaar onderwijs 3 en 4 is ook dit jaar weer een mogelijkheid. Het seizoen start met 10 avonden Youth Alpha en na de kerstvakantie gaat de groep door als catechisatiegroep. Deze combinatie van Youth Alpha en catechisatie start begin oktober 2021 op donderdag. Vanaf januari zal de groep van Youth Alpha doorgaan met catechisatie op maandag of dinsdag.

Bij Youth Alpha gaan we in een grotere groep tien avonden in op de belangrijkste thema's van het christelijk geloof. Onder het genot van een maaltijd, spel, een inleiding en in groepjes in gesprek leren we elkaar en God steeds beter kennen. Als klap op de vuurpijl gaan we in november een weekend weg met elkaar.

Jongvolwassenengroep (JOVO)

Heb je de catechisatie al doorlopen en wil je met leeftijdsgenoten verder groeien in je geloof voordat je belijdenis gaat doen? Voor jongvolwassenen van 18+ bestaat de groep JOVO.

Geef je op!

Wij zien je dus heel graag terug op de catechisatie.
Geef je alsjeblieft op tijd op, dus vóór 20 augustus!

Komend seizoen kun je kiezen uit

Digitaal formulier

Op het digitale formulier wordt je gevraag om je e-mailadres in te vullen. Het is belangrijk dat je dit doet. We laten de definitieve indeling namelijk per e-mail weten. Heb je geen eigen e-mailadres? Vul dan dat van je ouders in.

Heb je een mobiele telefoon? Geef dan ook je 06-nummer aan ons door, zodat we je kunnen bereiken als catechisatie onverhoopt niet door kan gaan.

Extra informatie

Half september hoor je van ons in welke groep je precies bent ingedeeld, waar en wanneer we je verwachten.

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met iemand van de werkgroep catechisatie:

Laatste wijziging: 18 juli 2021

M25 is een jongerenproject dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor zwakkeren en kwetsbaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. M25 (M-Twentyfive) is afgeleid van de Bijbeltekst in Matteüs, hoofdstuk 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat zij zich vooral voor de kwetsbare mensen in moeten zetten. Je inzetten voor deze mensen stond bekend als de Werken van Barmhartigheid. Hij noemt zes groepen: hongerigen, dorstigen, naakten, vreemdelingen, zieken en gevangenen. Hij zegt daarbij: alles wat jullie voor deze minsten gedaan hebben, hebben jullie uiteindelijk voor Mij gedaan. De stuurgroep, bestaande uit Marianne de Mooij, Linda Kroon, Linda Brussee, Sanne de Graaf, Fred van Voorbergen, Adriaan van de Heuvel en Gerda Pieters, legt de contacten met diverse hulporganisaties en bespreekt de hulp die nodig is. Vervolgens gaan zij, samen met de jongeren, aan de slag. Jongeren maken op deze manier kennis met de doelgroep waarna zij door middel van een activiteit voor deze doelgroep aan de slag gaan.

Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 18 jaar
Startdatum: medio september 2018 - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Marianne de Mooij
Email/Tel hemademooij@ziggo.nl

De leukste tienerclub van heel Nederland mag je niet missen! Ben je 12 of 13 jaar en heb je zin om een keer in de twee weken op vrijdagavond een onvergetelijke clubavond te hebben? Dan ben jij bij RoyalRock aan het goede adres. Spectaculaire spellen, gezellige uitstapjes met veel spektakel en serieuze, goede gesprekken: dat is wat RoyalRock allemaal te bieden heeft. Gezelligheid is erg belangrijk, maar wij willen ook graag meer te weten komen over God en de Bijbel. Een goede mix dus waar, al jarenlang, veel tieners plezier aan hebben! See you!

Doelgroep: Tieners van 12 en 13 jaar
Locatie ’Vooronder Immanuëlkerk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur - vanaf 10 september 2021 - zie verder gemeente agenda
Contactpersoon: Joyce den Butter
Email/Tel royalrockrijnsburg@hotmail.com 06 51 92 56 80

Laatste update: 11 september 2021

Doelgroep: Tieners van 12 tot 18 jaar
Locatie De Voorhof
Startdatum: Tweede helft van september - zie verder gemeente agenda.
Contactpersonen: ds. Arnold Vroomans en Martine van Dijk
Email/Tel ds.vroomans@pknrijnsburg.nl 06 41 48 63 42
martinevdelft@gmail.com

Laatste update: 25 augustus 2021

Doelgroep: Leerlingen van het voortgezet onderwijs uit klas 3 en 4
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Tijd: Donderdag 1 oktober - zie verder gemeente agenda.
Contactpersonen: Karine Kromhout
Email/Tel karinevanklaveren@live.nl 06 45 80 50 36

Laatste update: 25 augustus 2021

Youth Alpha mag je niet missen als je tussen de 13 en 17 jaar bent en nieuwsgierig bent naar wat het christelijk geloof eigenlijk inhoudt. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt. De avonden beginnen om 18.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen. We beginnen de avonden met een gezellige en lekkere maaltijd. Daarna zal iemand van het team het thema inleiden met een ‘praatje’. Met filmfragmenten sketches, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Aansluitend gaan we uiteen in kleine gespreksgroepjes. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden op al jouw/jullie vragen. Vervolgens sluiten we in de groep af door nog even met elkaar te kletsen. Zie ook de Alpha Rijnsburg website.

Doelgroep: jongeren tussen de 13 en 17 jaar
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Wanneer: Eind september (of begin oktober) tot december 2021 op donderdagavond - zie ook gemeente agenda.
Contactpersoon: Karine van Klaveren
Email/Tel karinevanklaveren@live.nl 06 45 80 50 36

Laatste aanpassing: 25 augustus 2021

Heb je al eens gehoord van 'bossaball'? Lijkt het je leuk om levend cluedo of een ander spel te spelen? Heb je ook wel eens willen weten wat Jozef allemaal heeft gedaan en meegemaakt? Kom dan naar Friends XL! Leuke spellen, goede gesprekken en nieuwe vrienden vind je bij ons. Ben je tussen de 14 en 16 jaar? Kom dan eens een kijkje nemen en neem gerust je vrienden mee. Je kunt ons ook vinden op facebook -> Friendsxl Rijnsburg.

Doelgroep: Tieners van 14 tot en met 16 jaar
Locatie Vooronder Immanuëlkerk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur - vanaf vrijdag 10 september - zie verder gemeente agenda
Contactpersoon: Joyce den Butter
Email/Tel tienerclubfriendsxl@gmail.com 06 51 92 56 80

Laatste update: 28 augustus 2020

Het laatste weekend herfstvakantie is er tienerkamp. Dit keer gaan we naar Scoutcentrum Rotterdam. Een heerlijk weekend weg met kampvuur, sport, spellen, lachen, gek doen én over God leren.

Doelgroep: Tieners van bijna 13 tot en met 16 jaar
Locatie Scoutcentrum Rotterdam
Inschrijven Bij de contactpersonen medio mei
Periode: Vrijdag 16 oktober tot en met zondag 18 oktober 2020
Contactpersonen: Leonie de Winter
Tel 06 14 77 91 48

Laatste aanpassing: 24 augustus 2020

Connectie met God, de wereld en met elkaar. Dat zijn de drie pijlers waar Connect op gebouwd is. Door deze drie connecties proberen wij om samen discipelen te worden en Gods licht te laten schijnen in de wereld. Elke maandagavond komen wij bij elkaar om te bouwen aan onze relatie met God en elkaar te ontmoeten. De avonden zijn gevarieerd van invulling, van Bijbelstudie tot actieavonden en van praiseavonden tot skillsavonden. Ook zijn er regelmatig sprekers die ons nieuwe input geven en ons opnieuw motiveren. Ben je hierdoor enthousiast geworden? Ga dan met ons mee op Connectweekend op 10-11 september, opgeven kan via e-mail. Wil je meer weten of een keer langskomen, neem dan contact met ons op!

Doelgroep: Tieners van 15 jaar tot 25 jaar
Locatie Verschillend, met als thuis ’t Honk
Tijd: Maandagavond 20.00 uur vanaf half september - zie verder gemeente agenda.
Contactpersoon: Gerben van Delft
Email/Tel 06 15 13 27 32

Laatste update: 28 augustus 2020

World Servants Rijnsburg wil jongeren tussen de 16 en 23 jaar om de twee jaar op pad sturen. Tijdens de zomer van 2018 is onder erbarmelijke omstandigheden (extreme regenval) gewerkt aan een dokterswoning bij een christelijk ziekenhuis in Mawlamyine te Myanmar (het voormalige Birma). Artsen wonen hier in slechte woningen. Hierdoor is het niet mogelijk om nieuwe artsen aan te trekken. Zij kiezen voor het staatsziekenhuis omdat daar betere huisvesting wordt aangeboden.

Het ziekenhuis is één van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Hier worden veel (ex)lepra-patiënten behandeld, die anno 2018 nog steeds volop aanwezig zijn in Myanmar. Voor de benodigde zorg zijn extra artsen nodig. Een goede huisvesting is een basisvoorwaarde om artsen aan te trekken.

Tijdens de zomer van 2023 gaan we opnieuw met een groep jongeren naar een ontwikkelingsland om daar te bouwen aan verandering. We bouwen dan aan een gebouw, vaak een school, kliniek en soms woningen. Waar we heen gaan wordt in april 2022 bekend, maar zeker is dat we een groot bedrag moeten ophalen. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken.

Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren die op 1 oktober 2022 16 jaar of ouder zijn en mee willen bouwen aan een project in het buitenland en bereid zijn veel tijd en energie in acties te steken.
Locatie ’t Honk
Contactpersoon: Anne Klootwijk
Email/Tel: wsrijnsburg@hotmail.com
Website: www.wsrijnsburg.nl

Laatste wijziging: 27 augustus 2021

Tijdens de zomer van 2022 hopen wij na een onderbreking van twee jaar (tengevolge van COVID-19) voor de zeventiende keer kinder- en jongerenkampen te organiseren voor de kansarme jeugd in West-Oekraïne. Wij willen daar als Nederlandse jongeren (en wat ouderen) samen met Oekraïense leiding, de Oekraïense jongeren een onvergetelijke vakantie bieden. Een twaalf dagen durend kamp waarin volop sport en spel gedaan wordt maar zeker ook het Evangelie een grote plaats inneemt. Ga mee en zet je in voor de kinderen daar. Zij zijn ook parels in Gods hand! Voor meer info kijk op www.oekroe.nl, op facebook of neem contact met ons op. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren van 17 jaar en ouder
Locatie De Karpaten in West-Oekraïne
Periode: 25 juli tot en met 9 augustus 2022
Aanmelden: Dinsdag 23 november 2021 vanaf 19:30 uur in De Voorhof
Contactpersoon: Jaap de Mooij
Email/Tel info@oekroe.nl 071 - 402 27 87 / 06 53 71 47 12
Website: www.oekroe.nl en Facebook
Laatste aanpassing: 27 augustus 2021