Tieners

Dit seizoen gaat de jeugd sparen voor een jeugdhuis in Kibbutz Zikom in Israël samen met de stichting Yad l’Ami. Voor de jongeren binnen de kibboets zijn nog geen faciliteiten waarvan gebruik gemaakt kan worden. De lokale overheid wil investeren in betere educatie en faciliteiten voor de jeugd maar hier is weinig geld voor. In samenwerking met de lokale overheid (deze dragen zelf ook bij in de kosten) wil stichting Yad l’Ami investeren in een jeugdhuis waarbinnen de jeugd elkaar kan ontmoeten. Zo krijgen zij verantwoordelijkheid voor elkaar, voor de kibboets en anderen rondom hen. Door het creëren van een veilig jeugdhuis investeert Yad l’Ami in een veiligere gemeenschap waar een groep jongeren van 13 tot 18 jaar een plaats krijgt om samen te komen.

Catechisatie seizoen 2020 - 2021 – we zien je graag!

Na de zomervakantie start de huiscatechese weer. We hopen dat ook jij mee doet eerste keer of opnieuw! Want jij hoort er helemaal bij: bij onze gemeente en vooral bij God!

Catechisatie – waarom eigenlijk?

Elk jaar geven we weer catechisatie. Want we geloven dat

 • jij elk moment van je leven aan God te danken hebt,
 • de Here Jezus ook voor jou zijn leven heeft gegeven,
 • de Heilige Geest iets prachtigs van je leven wil maken en
 • onze God de Bijbel ook voor jou gegeven heeft.

We zouden nog wel even door kunnen gaan, maar jij begrijpt nu al lang waarom we zo graag catechisatie geven en wat onze bedoeling is. We zijn enthousiast over God en we willen daarom graag met jullie praten over het geloof en de Bijbel.

Huiscatechese – geef je op – DIGITAAL!

We zien je dus heel graag op de catechisatie. Geef je alsjeblieft OP TIJD op, dus vóór 31 juli! In week 40 vanaf 1 oktober:

 • Leerjaar middelbaar onderwijs 1
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 2
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 3
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 4
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 5,6 + vervolgonderwijs tot 18 jaar
 • Youth Alpha
 • Jong Volwassenen (JOVO)

Groepsindeling gebeurt op volgorde van inschrijving, dus wees er snel bij! Je hoort nog van ons in welke groep je precies bent ingedeeld, en waar en wanneer we je dus verwachten. Geef op het inschrijfformulier bij 'opmerkingen' aan op welke dagen je niet kunt.

E-mail enzo…

Op het digitale formulier hieronder moet je ook je emailadres invullen. Dat is echt belangrijk! We laten je de definitieve indeling per e-mail weten. Heb je geen eigen emailadres, vul dan dat van je ouders in! Dat kan ons misschien ook later nog eens van pas komen: als de catechisatie bijvoorbeeld onverwachts niet door kan gaan kunnen we je dat gemakkelijk en snel laten weten. Heb je een mobiele telefoon? Geef dan je 06-nummer even aan ons door! We spammen je natuurlijk niet, maar een groeps-SMS-je/Appje als de catechisatie uitvalt is toch wel een stuk handiger dan tig telefoontjes….

Ook dit jaar weer huiscatechese…

De huiscatechese wordt wekelijks in het kerkelijk seizoen gegeven door gemeenteleden. Zij worden daarin ondersteund door de predikanten. Het duurt per keer ongeveer 45 minuten en is gezellig aan de keukentafel bij iemand thuis.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met iemand van de werkgroep catechese:

Laatste wijziging: 28 juli 2020

M25 is een jongerenproject dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor zwakkeren en kwetsbaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. M25 (M-Twentyfive) is afgeleid van de Bijbeltekst in Matteüs, hoofdstuk 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat zij zich vooral voor de kwetsbare mensen in moeten zetten. Je inzetten voor deze mensen stond bekend als de Werken van Barmhartigheid. Hij noemt zes groepen: hongerigen, dorstigen, naakten, vreemdelingen, zieken en gevangenen. Hij zegt daarbij: alles wat jullie voor deze minsten gedaan hebben, hebben jullie uiteindelijk voor Mij gedaan. De stuurgroep, bestaande uit Marianne de Mooij, Linda Kroon, Linda Brussee, Sanne de Graaf, Fred van Voorbergen, Adriaan van de Heuvel en Gerda Pieters, legt de contacten met diverse hulporganisaties en bespreekt de hulp die nodig is. Vervolgens gaan zij, samen met de jongeren, aan de slag. Jongeren maken op deze manier kennis met de doelgroep waarna zij door middel van een activiteit voor deze doelgroep aan de slag gaan.

Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 18 jaar
Startdatum: medio september 2018 - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Marianne de Mooij
Email/Tel hemademooij@ziggo.nl

De leukste tienerclub van heel Nederland mag je niet missen! Ben je 12 of 13 jaar en heb je zin om een keer in de twee weken op vrijdagavond een onvergetelijke clubavond te hebben? Dan ben jij bij RoyalRock aan het goede adres. Spectaculaire spellen, gezellige uitstapjes met veel spektakel en serieuze, goede gesprekken: dat is wat RoyalRock allemaal te bieden heeft. Gezelligheid is erg belangrijk, maar wij willen ook graag meer te weten komen over God en de Bijbel. Een goede mix dus waar, al jarenlang, veel tieners plezier aan hebben! See you!

Doelgroep: Tieners van 12 en 13 jaar
Locatie ’Vooronder Immanuëlkerk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur - vanaf 25 september 2020 - zie verder gemeente agenda
Contactpersoon: Elise Tiggelman
Email/Tel royalrockrijnsburg@hotmail.com 06 10 83 40 18

Laatste update: 28 augustus 2020

Youth Alpha mag je niet missen als je tussen de 13 en 17 jaar bent en nieuwsgierig bent naar wat het christelijk geloof eigenlijk inhoudt. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt. De avonden beginnen om 18.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen. We beginnen de avonden met een gezellige en lekkere maaltijd. Daarna zal iemand van het team het thema inleiden met een ‘praatje’. Met filmfragmenten sketches, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Aansluitend gaan we uiteen in kleine gespreksgroepjes. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden op al jouw/jullie vragen. Vervolgens sluiten we in de groep af door nog even met elkaar te kletsen. Zie ook de Alpha Rijnsburg website.

Doelgroep: jongeren tussen de 13 en 17 jaar
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Wanneer: 10 maandagavonden vanaf najaar 2020 van 18.30 tot 21.30 uur - zie gemeente agenda.
Contactpersoon: Wim van Beelen
Email/Tel vanbeelenwim@gmail.com 06 18 43 22 80

Laatste aanpassing: 28 juli 2020

Doelgroep: Leerlingen van het voortgezet onderwijs uit klas 3 en 4
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Tijd: Donderdag 1 oktober - zie verder gemeente agenda.
Contactpersonen: Karina Kromhout en Maria de Jong
Email/Tel karinevanklaveren@live.nl 06 45 80 50 36
mariaghdejong@gmail.com 06 23 59 32 39

Laatste update: 28 augustus 2020

Heb je al eens gehoord van 'bossaball'? Lijkt het je leuk om levend cluedo of een ander spel te spelen? Heb je ook wel eens willen weten wat Jozef allemaal heeft gedaan en meegemaakt? Kom dan naar Friends XL! Leuke spellen, goede gesprekken en nieuwe vrienden vind je bij ons. Ben je tussen de 14 en 16 jaar? Kom dan eens een kijkje nemen en neem gerust je vrienden mee. Je kunt ons ook vinden op facebook -> Friendsxl Rijnsburg.

Doelgroep: Tieners van 14 tot en met 16 jaar
Locatie ’t Honk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur - vanaf vrijdag 25 september - zie verder gemeente agenda
Contactpersoon: Lysia van Delft
Email/Tel tienerclubfriendsxl@gmail.com 06 30 49 17 08

Laatste update: 28 augustus 2020

Het laatste weekend herfstvakantie is er tienerkamp. Dit keer gaan we naar Scoutcentrum Rotterdam. Een heerlijk weekend weg met kampvuur, sport, spellen, lachen, gek doen én over God leren.

Doelgroep: Tieners van bijna 13 tot en met 16 jaar
Locatie Scoutcentrum Rotterdam
Inschrijven Bij de contactpersonen medio mei
Periode: Vrijdag 16 oktober tot en met zondag 18 oktober 2020
Contactpersonen: Leonie de Winter
Tel 06 14 77 91 48

Laatste aanpassing: 24 augustus 2020

Connectie met God, de wereld en met elkaar. Dat zijn de drie pijlers waar Connect op gebouwd is. Door deze drie connecties proberen wij om samen discipelen te worden en Gods licht te laten schijnen in de wereld. Elke maandagavond komen wij bij elkaar om te bouwen aan onze relatie met God en elkaar te ontmoeten. De avonden zijn gevarieerd van invulling, van Bijbelstudie tot actieavonden en van praiseavonden tot skillsavonden. Ook zijn er regelmatig sprekers die ons nieuwe input geven en ons opnieuw motiveren. Ben je hierdoor enthousiast geworden? Ga dan met ons mee op Connectweekend op 10-11 september, opgeven kan via e-mail. Wil je meer weten of een keer langskomen, neem dan contact met ons op!

Doelgroep: Tieners van 15 jaar tot 25 jaar
Locatie Verschillend, met als thuis ’t Honk (kosterswoning Immanuëlkerk)
Tijd: Maandagavond 20.00 uur vanaf half september - zie verder gemeente agenda.
Contactpersoon: Gerben van Delft
Email/Tel 06 15 13 27 32

Laatste update: 28 augustus 2020

World Servants Rijnsburg wil jongeren tussen de 16 en 23 jaar om de twee jaar op pad sturen. Tijdens de zomer van 2018 is in Mawlamyine (Myanmar) een dokterswoning bij een christelijk ziekenhuis gebouwd. Door betere huisvesting worden hopelijk nieuwe artsen aangetrokken. Artsen kozen tot voor kort een ander ziekenhuis dat betere huisvesting biedt. Het volgende project is nog niet bekend. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren die op 1 oktober 2021 16 jaar of ouder zijn en mee willen bouwen aan een project in het buitenland en bereid zijn veel tijd en energie in acties te steken. Het project zal in de zomer van 2021 zijn.
Locatie ’t Honk
Tijd: eens in de maand op woensdagavond 20.00 - 22.00 uur - gemeente agenda.
Contactpersoon: Anne Klootwijk
Email/Tel wsrijnsburg@hotmail.com 06 81 81 46 71
Website: www.wsrijnsburg.nl en Facebook

Laatste keer bijgewerkt: 28 augustus 2020

Tijdens de zomer van 2021 hopen wij al weer voor het zeventiende jaar kinder- en jongerenkampen te organiseren voor de kansarme jeugd in West-Oekraïne. Wij willen daar als Nederlandse jongeren (en wat ouderen) samen met Oekraïense leiding, de Oekraïense jongeren een onvergetelijke vakantie bieden. Een twaalf dagen durend kamp waarin volop sport en spel gedaan wordt maar zeker ook het Evangelie een grote plaats inneemt. Ga mee en zet je in voor de kinderen daar. Zij zijn ook parels in Gods hand! Voor meer info kijk op www.oekroe.nl, op facebook of neem contact met ons op. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren van 17 jaar en ouder
Locatie De Karpaten in West-Oekraïne
Periode: 2 augustus tot en met 17 augustus 2021
Aanmelden: Dinsdag 24 november 2020 in De Voorhof
Contactpersoon: Jaap de Mooij
Email/Tel info@oekroe.nl 071 - 402 27 87 / 06 53 71 47 12
Website: www.oekroe.nl en Facebook