Stilleven viering 27 september

De stilleven viering zal weer online uitgezonden worden. Wij zoeken als commissie naar invulling van deze dienst. De stiltes zullen iets korter zijn dan in de reguliere viering en ook het zingen van de Taizeliederen is aangepast.

Een kenmerkend en bijzonder onderdeel in de stilleven viering is het aansteken van een kaarsje aan de Paaskaars door de gemeenteleden.

Een licht als teken van hoop, als een gebed, teken van dankbaarheid maar ook als stil gebaar waarmee je aangeeft wie je mist in je leven, een moment waarop je geliefde(n) gedenkt die niet meer bij je is/zijn. Een kaarsje aansteken mag dan een hoopvolle herinnering zijn aan de belofte van weerzien.

We willen hier ook in de online dienst uitvoering aan geven. U kunt daarvoor een bericht achterlaten op wil.meij@live.nl of een briefje in de brievenbus op de Schans 7 in Rijnsburg. U kunt met één woord of één zin aangeven voor wie of voor wat u een kaarsje zou willen aansteken. Wij steken dan een kaarsje aan in de viering en het woord of de zin zal dan (indien gewenst) genoemd worden in de viering.

Wij zijn op afstand, maar met elkaar zoeken we naar NABIJHEID.
Het thema voor de dienst is: ‘wees dus niet bang’!

Hartelijke groet,
Jantine van Klaveren, Kees Verheij en Willemijn van der Meij

Geplaatst in archief.