Schrijfavond Amnesty

De Amnesty International groep in Rijnsburg is blij dat na verzachting van de coronamaatregelen weer schrijfavonden kunnen worden georganiseerd. Het werk is in de tussentijd wel doorgegaan. Mensen met een schrijfabonnement konden meedoen aan de acties, omdat de brieven thuis werden bezorgd. Amnesty organiseert al zo’n veertig jaar schrijfacties in Rijnsburg.

Mensenrechtenschendingen komen nog steeds over de hele wereld voor, daarom is het jammer dat zo weinig mensen aan de schrijfavonden meedoen. Het schrijven naar de autoriteiten zorgt ervoor dat mensen niet uit de aandacht verdwijnen, menselijker worden behandeld en soms ook worden vrijgelaten.

Meer informatie
Vrijdag 5 november wordt van 19.00-20.00 uur aan de leestafel van De Burgt weer een schrijfavond gehouden. Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen. De brieven gaan naar Iran, de Verenigde Staten en Kazachstan. Aan veel acties kan ook via internet, www.amnesty.nl, worden deelgenomen. U kunt ook een schrijfabonnement afsluiten. De brieven worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven kan via email: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook (071)4020815. Via dit adres en telefoonnummer kunt u zich ook opgeven als u in maart aanstaande wilt meewerken aan de huis-aan-huis collecte.

Geplaatst in archief.