Schrijfavond Amnesty International

Vrijdagavond 7 september wordt er een schrijfavond gehouden tegen actuele mensenrechtenschendingen.

Amnesty bestrijdt mensenrechtenschendingen overal ter wereld. Daarvoor wordt op allerlei manieren actie gevoerd. Er kunnen brieven worden ondertekend en verstuurd naar regeringen van landen waar dit gebeurt.

Brieven
Deze keer wordt geschreven naar China, Oost-Oekraïne en Egypte. In China wordt mensenrechtenadvocaat Jiang Tianyon onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden. Zijn gezondheid is zeer slecht. Pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne houden journalist Stanislav Aseev vast op verdenking van spionage. Hij kan hier de doodstraf voor krijgen. De Egyptische vrouwenrechtenactiviste Amal Fathy sprak zich uit tegen seksuele intimidatie in haar land. Ze zit al bijna 3 maanden vast. Haar gezondheid gaat hard achteruit.

Plaats en tijd
We zijn te gast aan de leestafel van de bibliotheek in “De Burgt” op het Burg. Koomansplein in Rijnsburg van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Abonnement
Het begin van het nieuwe seizoen is een goed moment om een schrijfabonnement af te sluiten. De brieven en enveloppen met postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Wie de brieven als proef eens per e-mail wil ontvangen of zich wil opgeven kan een mail sturen naar: elderingg@gmail.com of bellen naar 071-4020815. Via dit adres en telefoonnummer kunt u zich ook opgeven als u volgend jaar maart wilt meewerken aan de huis-aan-huis collecte.

Geplaatst in archief.