Schrijfavond Amnesty International en collectanten gezocht

Vrijdagavond 1 november wordt van 19 tot 20 uur aan de leestafel van “De Burgt” weer een schrijfavond gehouden van Amnesty International. Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen. Deze maand gaan de brieven naar India, Cuba en Egypte.

Dit is de laatste schrijfavond van dit jaar.

India
In India zijn in 2018 negen mensenrechtenactivisten uit verschillende delen van het land gearresteerd onder een strenge antiterrorismewet omdat ze tot geweld zouden hebben aangezet. Goede bewijzen hiervoor zijn niet geleverd.

Cuba
In Cuba werd journalist Roberto de Jesús Quiñones Haces is afgelopen augustus veroordeeld tot een jaar cel voor ‘verzet’ en ‘ongehoorzaamheid’. Hij werkt bij de nieuwssite Cubanet. In Cuba worden onafhankelijke activisten en journalisten steeds vaker geïntimideerd, gestraft en opgesloten.

Egypte
In Egypte werd Ibrahim Ezz El-Din in de nacht van 11 juni 2019 op straat met geweld opgepakt door agenten in burger. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Hij werkte als onderzoeker bij de Egyptische Commissie voor Rechten en Vrijheden. Hij onderzocht daarbij in hoeverre Egypte ervoor zorgt dat iedereen toegang heeft tot veilige en betaalbare woningen. Mogelijk is hij vanwege dit werk opgepakt.

Schrijfabonnement
Aan de meeste acties kan ook eenvoudig via internet(www.amnesty.nl) worden deelgenomen. Veel mensen in Rijnsburg maken het zich gemakkelijk door een schrijfabonnement af te sluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Ook voor komend jaar maart zoekt Amnesty International weer collectanten voor de huis-aan-huis collecte in Rijnsburg. Opgeven voor een schrijfabonnement of voor de collecte kan via email: elderingg@gmail.com of telefonisch: 4020815 (Gert Eldering).

Geplaatst in archief.