Schrijfavond Amnesty International

Vrijdag 3 juni wordt van 19.00-20.00 uur aan de leestafel van De Burgt weer een schrijfavond gehouden van Amnesty International. Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen. De brieven gaan naar Colombia, Nigeria en Qatar. Dit is de laatste schrijfavond voor de zomervakantie.

In Colombia worden milieuactivisten bedreigd door gewapende groepen. In Nigeria zit de humanist Mubarak Bala al twee jaar vast omdat hij zijn mening op internet uitte. Hij werd daarvoor tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In Qatar werden twee broers, die allebei advocaat zijn, tot levenslange straffen veroordeeld omdat ze een nieuwe wet bekritiseerden.

Meer informatie
Aan veel acties kan ook eenvoudig via internet(www.amnesty.nl) worden deelgenomen. In Rijnsburg kunt u ook een schrijf abonnement afsluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven voor een schrijf abonnement kan via email: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook (4020815).

Geplaatst in archief.