Schrijfactie Amnesty International

Vrijdag 4 november wordt van 16.45 uur tot 17.30 uur aan de leestafel van De Burgt een schrijfactie gehouden van Amnesty International. Deze keer wordt geschreven naar Tunesië, Iran en Rusland. In Tunesië werden 57 rechters en officieren van justitie per direct ontslagen op vage gronden. De aanklachten kregen ze niet te zien, ze kunnen zich niet verdedigen en zitten nu al langer dan drie maanden zonder werk, salaris en zorgverzekering. In Iran werd Edris Feqhi, lid van een Koerdische oppositiepartij opgepakt. Zijn familie werd eerst verteld dat hij was gedood. Later kregen ze tegenstrijdige berichten. Zeer waarschijnlijk wordt hij ergens vastgehouden. Hij loopt ernstig risico op martelingen.

Russische autoriteiten schorsten afgelopen juli advocaten Lilya Gemedzhi, Rustem Kyamilev en Nazim Sheikhmambetov alleen omdat zij hun werk deden. Ze hielpen activisten die om politieke redenen waren aangeklaagd. Rusland wil hiermee andere advocaten afschrikken die zich inzetten voor mensenrechtenactivisten. Voor deze mensen worden brieven naar de autoriteiten gestuurd om hun situatie te verbeteren. Amnesty zet zich in tegen het schenden van mensenrechten overal ter wereld. Aan veel acties kan ook via internet (www.amnesty.nl) worden deelgenomen.

Abonnement
In Rijnsburg kunt u ook een schrijfabonnement afsluiten. Brieven met gefrankeerde enveloppen worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven voor een schrijfabonnement kan via e-mail: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook: (071)402081.

Geplaatst in archief.