Schrijfactie Amnesty International

Vrijdag 2 februari wordt van 16.45 uur tot 17.30 uur in De Burgt weer een schrijfactie gehouden van Amnesty International. Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen. U kunt de brieven ter plaatse ondertekenen, het kan ook thuis.

Er wordt geschreven voor de volgende acties: In Cuba kreeg kunstenaar Luis Manuel Otero Alcántara 5 jaar gevangenisstraf alleen omdat hij aankondigde met een demonstratie mee te willen doen. In Venezuela is het echtpaar María Auxiliadora Delgado en Juan Carlos Marrufo gevangengezet. Ze kregen 30 jaar straf om onduidelijke redenen. In Cambodja worden ongeveer 40.000 mensen gedwongen hun huis te verlaten in Angkor.

Abonnement
Aan veel acties kan via internet (www.amnesty.nl) worden deelgenomen. In Rijnsburg kunt u een schrijf abonnement afsluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven kan via email: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook (071)4020815.

Geplaatst in archief.