Schrijfactie Amnesty International

Vrijdag 3 februari wordt van 16.45 uur tot 17.30 uur aan de leestafel van De Burgt een schrijfactie gehouden van Amnesty International. Deze keer wordt geschreven naar India, China en Bahrein. Sinds 2018 zijn er in India zestien bekende mensenrechtenactivisten opgepakt op basis van valse aanklachten; van hen zitten er nog elf vast. Het is een groep mensen die strijdt voor de rechten van onderdrukte gemeenschappen in India. Ze werden opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij rellen die uitbraken in Bhima Koregaon begin 2018. Aan de minister van Binnenlandse Zaken wordt gevraagd hen vrij te laten.

In China zit journalist Huang Qi een gevangenisstraf uit van 12 jaar, alleen omdat hij een website over mensenrechtenschendingen in China beheerde. Hij is ernstig ziek en heeft dringend hulp nodig. Maar de gevangenisautoriteiten weigeren dit. De gevangenisdirecteur wordt opgeroepen om Huang Qi onmiddellijk vrij te laten en hem de nodige medische zorg te verlenen. De 61-jarige Abdulhadi al-Khawaja is een zeer prominente mensenrechtenactivist uit Bahrein. Voor zijn activisme kreeg hij na een oneerlijk proces een levenslange gevangenisstraf. Hij zit nu al 11 jaar vast. Het gevangenispersoneel blijft manieren vinden om hem extra te straffen. Aan de autoriteiten van Bahrein wordt gevraagd om hem onmiddellijk vrij te laten.

Meer informatie
Amnesty zet zich in tegen het schenden van mensenrechten overal ter wereld. Aan veel acties kan ook via internet (www.amnesty.nl) worden deelgenomen. In Rijnsburg kunt u ook een schrijfabonnement afsluiten. Brieven met gefrankeerde enveloppen worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven voor een schrijfabonnement kan via email: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook (071)4020815. Van 12 tot en met 18 maart wordt de jaarlijkse huis-aan-huis collecte voor Amnesty gehouden. In Rijnsburg zijn collectanten meer dan welkom. Opgeven kan bij het genoemde mailadres en telefoonnummer.

Geplaatst in archief.