Roemenië | Mahanaïm | 2022 | DAG 1 – 5

Dag 1:
De groep jongeren is vanuit Rijnsburg vertrokken. In Wolvega hebben ze de andere jongeren ontmoet en is de bus volgeladen met ALLE bagage! Na een kort samenzijn in Wolvega, waar de reispsalm gelezen en een lied gezongen is, is er afscheid genomen van de uitzwaaiers in Wolvega. Op weg naar Roemenië!

Dag 2:
De groep is veilig en wel aangekomen in Roemenië. Na een goede maaltijd even tijd om bij te komen. Vanaf morgen zal het klussen gaan starten.

Dag 3:
Iedereen heeft goed geslapen na de lange reis. Na een lekker ontbijt, het ‘goede morgen gesprek’ in de groepjes is er keihard gewerkt. Boven verwachting wat er allemaal gedaan is! Paden rondom het nieuwe huis, voorbereiding en pvc buizen voor elektrisch in het nieuwe huis, start met sloop van het oude jongenshuis en nog meer. Vanavond een kampvuur, volleybal, wandelen. De sfeer is uitstekend!

Dag 4:
Gisteravond was het gezellig rondom het kampvuur. De meesten waren moe, maar voldaan. Na een koude nacht stond er weer een goed ontbijt klaar. Daarna was de kampdienst. In groepjes werden een paar vragen beantwoord. Met elkaar in gesprek. Ieder beleeft/ervaart dingen op zijn/gaar eigen manier. Prachtig.

Na de lunch mochten we een boom(pje) planten, door iedere groep wordt een boom geplant. Daarna een wandeling van 3 uren gemaakt, de bergen in tot zo’n 1100 m hoogte. Prachtige natuur, echt genieten! Ook hebben we nog bezoek gehad van ds. Istwan. Hij bedankte ons en vond het erg fijn om ons te ontmoeten.

Vanavond stond er een 5-sterren diner voor ons klaar. Na het eten kwam Zoka, een sociaal werker vertellen over haar werk in Oradea. Een geweldige dag was het!

Dag 5:
Vandaag is er een groepje van 8 personen naar Oradea geweest. In Remeti is heel veel werk verzet. Een 2e picknickhuisje gemaakt. Het elektrisch in het nieuwe huis zit er in, nu alleen de aansluiting nog. De sloop van het oude jongenshuis kreeg een vervolg. Het dak is er af. En in de keuken is ook hard gewerkt. Sandor kwam op bezoek om zijn dank en waardering uit te spreken. Het was weer een productieve, maar ook gezellige dag.

Geplaatst in archief.