Repaircafé Rijnsburg

Op zaterdag 29 oktober is iedereen weer van harte welkom in het Repaircafé. Van 10.00-12.30 uur ben je welkom in het gebouw van de dagbesteding Gemiva. Deze ruimte kun je vinden in de Tulpenstraat 16-18 naast de Stella Fietsenwinkel. Na de vakanties zijn we weer volop in bedrijf. Eind augustus en eind september wisten diverse mensen het Repaircafé alweer te vinden. Het Repaircafé bestaat al op veel plekken in Nederland. Het doel is te kijken of spullen eerst nog gerepareerd kunnen worden in plaats van ze weg te gooien. Daarbij kun je denken aan je stofzuiger, koffiezetapparaat, stoel en dergelijke.

We vragen voor de reparatie een vrijwillige bijdrage in de kosten. Wel belangrijk om te weten: het Repaircafé is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de kledinghersteller moeten ook hun brood verdienen! Het idee is dat je er tijdens de reparatie bij blijft en er zelf ook wat van leert. We zijn altijd op zoek naar gereedschap en tevens naar vrijwilligers die op basis van hun technische achtergrond, op oproepbasis willen repareren. Voor meer informatie mail naar Repaircaferijnsburg@gmail.com of bel met Wilco Korts 06-30787182.

De volgende Repair-café data zijn: ‘elke laatste zaterdag van de maand’: 26 november zijn we er weer. Schrijf ze in je agenda en geef het door aan mensen met kapotte spullen.

Geplaatst in archief.