Repaircafé Rijnsburg

Op zaterdag 25 juni is iedereen weer van harte welkom in het Repaircafé. Van 10.00-12.30 uur ben je welkom in het gebouw van de dagbesteding Gemiva. Deze ruimte kun je vinden in de Tulpenstraat 16-18 naast de Stella Fietsenwinkel.

Na alle Coronaperikelen hebben afgelopen voorjaar diverse mensen het Repaircafé al weer weten te vinden. Het Repaircafé bestaat al op veel plekken in Nederland. Het doel is te kijken of spullen eerst nog gerepareerd kunnen worden in plaats van ze weg te gooien. Daarbij kun je denken aan je stofzuiger, koffiezetapparaat, stoel en dergelijke.

Vrijwillige bijdrage
We vragen voor de reparatie een vrijwillige bijdrage in de kosten. Wel belangrijk om te weten: het Repaircafé is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de kledinghersteller moeten ook hun brood verdienen! Het idee is dat je er tijdens de reparatie bij blijft en er zelf ook wat van leert.

Gereedschap
Ook zijn we nog steeds op zoek naar gereedschap en vrijwilligers die op basis van hun technische achtergrond, op oproepbasis willen repareren. Voor meer informatie mail naar Repaircaferijnsburg@gmail.com of bel met Wilco Korts: 06-30787182.

De volgende Repair-café data zijn ook al bekend: In juli is er geen Repaircafé i.v.m. de vakanties. Zaterdag 27 augustus 2022 zijn we er weer.

Geplaatst in archief.