Praktische hulp tijdens de corona-crisis

Elke week een gratis voedselpakket

In deze moeilijke tijd kan uw financiële situatie veranderen waardoor u acuut tijdelijke praktische hulp kunt gebruiken. De Stichting Voedselbank Katwijk kan hierbij helpen door u wekelijks een gratis voedselpakket aan te bieden. U kunt zich hiervoor aanmelden door een eenvoudig online formulier in te vullen op aanmelden.voedselbankkatwijk.nl. Na uw aanmelding nemen we contact met u op en kunnen wij meestal binnen 1 week een uitgebreid voedselpakket voor u klaarzetten.

Boodschappendienst

Bent u al wat ouder en heeft u niemand om voor u de boodschappen te doen? Dan staan de vrijwilligers van het Welzijnskwartier klaar om uw lijstje op te halen, de boodschappen in te kopen en bij u te bezorgen. U hoeft dan zelf niet naar de winkels waardoor de kans op besmetting vermindert. Als u behoefte heeft aan telefonisch contact dan kunt u zich aanmelden voor de tijdelijke Telefoondienst. Aanmelden voor de Boodschappenservice en/of Telefoondienst kan eenvoudig via: (071) 403 33 23 of via welzijnskwartier.nl (klik op button Corona boodschappendienst en ga naar kopje aanmelden).

Financiële situatie inzichtelijk maken

De Coronacrisis hakt er stevig in. Er vallen ontslagen en inkomsten zijn verminderd of vallen weg. Geldzorgen zijn het gevolg. Vrijwilligers van Grip op de Knip kunnen mensen met geldproblemen adviseren. Dat geldt ook voor getroffen ZZP'ers. De hulp wordt op afstand gegeven, via je mobiel, tablet of computer en is gratis. We hebben ook een goede ruimte waar we op anderhalve meter afstand met je in gesprek kunnen. Aanmelden via www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06 - 22 06 25 90.

Het Wijkteam biedt hulp en ondersteuning

Het Wijkteam van de Gemeente Katwijk is ervoor vragen of problemen. Heeft u tijdens de Coronacrisis een luisterend oor, advies, ondersteuning of zorg nodig? De professionals van het Wijkteam van de Gemeente Katwijk staan voor u klaar. Voor inwoners uit Katwijk op telefoonnummer 088 254 23 68 en voor Rijnsburg en Valkenburg op 088 254 23 69 (op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur). Of ga naar www.katwijk.nl/wijkteam voor meer informatie.

Geldzorgen?

De gevolgen van de Coronacrisis kunnen uw portemonnee treffen, waardoor u misschien niet meer goed rondkomt. Heeft u geldzorgen? Loop er niet te lang mee rond. Bij het Budget Informatie Punt (BIP) kunt u terecht voor advies over allerlei geldzaken zoals schuldhulp, inkomsten en uitgaven afstemmen, rondkomen van een bepaald budget en meer. Het BIP is bereikbaar op telefoonnummer (071) 406 51 41 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur), en via e-mail katwijk@plangroep.nl

Geplaatst in archief.