Pianist Hugo van der Meij speelt bij Rijnsburg Klassiek

In de serie Rijnsburg Klassiek speelt op donderdag 28 december pianist Hugo van der Meij. Het eindejaarsconcert dat i.s.m. Oranjevereniging Rijnsburg wordt georganiseerd, vindt plaats de De Burgt in Rijnsburg.

Hugo van der Meij (1992, Katwijk) was op zeer jonge leeftijd achter de piano te vinden. Dat resulteerde in pianoles van Peter Bontje op 8-jarige leeftijd. Toen Hugo 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn. Op 20 jarige leeftijd volgde hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht. Momenteel is Hugo dirigent van twee mannenkoren, een gemengd koor en een mannenensemble. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer orgel- en pianoconcerten. Concertreizen brachten hem in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Canada. Naast zijn muzikale werkzaamheden is Hugo verbonden aan het Hoornbeeck College te Gouda als docent muziek en communicatie. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk.

Vleugel
Tijdens Rijnsburg Klassiek zal Hugo de vleugel bespelen. Hij brengt een afwisselend programma waarin hij terugkijkt op kerst gevolgd door ‘Hollandse hoogtepunten.’ Hierin de bekendste werken van Rogier van Otterloo en Louis van Dijk. Bekende klassieke stukken van o.a. Von Beethoven, Bach en Chopin ontbreken niet. Het programma wordt afgesloten met een knipoog naar Oud & Nieuw. Het publiek zal in deze knipoog volop genieten van de improvisatiekunst van Hugo van der Meij.

Pianist Hugo van der Meij speelt bij Rijnsburg Klassiek. (Foto PR)

Meer informatie
De Burgt aan het Burg. Koomansplein in Rijnsburg is om 19.00 uur geopend. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang staat een collectebus voor een vrije donatie.

Geplaatst in archief.