pastor de boer

Personalia

Mevrouw Rixt de Boer is voor 18 uur per week als ouderen pastor verbonden aan de wijken Kleipetten, Westerhaghe & De Hoek en Oude Hart Noord.

Op 31 augustus 1974 werd ik geboren in Dokkum en ik ben opgegroeid in Buitenpost in Friesland. Na de HAVO heb ik de Evangelisch Theologische Hogeschool gedaan in Doorn (deze opleiding is later verhuisd naar Veenendaal en nu onderdeel van de CHE te Ede). Na het stagejaar in Lemmer, waar onze oudste dochter geboren werd, zijn we in 1998 vertrokken naar De Panne in België. Daar zijn nog twee dochters geboren. In 2002 zijn we verhuisd naar Ronse, een volgende gemeente in België. In de zeven jaar dat we daar gewoond hebben ben ik als lerares protestantse godsdienst werkzaam geweest.

In 2009 zijn we weer terug gekomen naar Nederland. Dit was een punt van nadenken over in welke richting ik verder wilde gaan. Ik heb toen besloten om de module voor Kerkelijk werk te doen via de CHE, om mijn diploma te laten voldoen aan de vereisten van de PKN. In februari 2011 volgde het registergesprek en werd ik opgenomen in het register voor kerkelijk werkers en ben ik nu bevoegd om binnen de PKN te werken en voor te gaan in bijzondere diensten.

Eerst ben ik als Jeugdwerker in de PKN van Oppenhuizen-Uitwellingerga werkzaam geweest. Erg leuk werk, maar na anderhalf jaar heb ik er toch voor gekozen om te stoppen en er te zijn voor m’n gezin. Voor het vertrek naar Rijnsburg heb ik in De Westereen het pastoraat in de gemeente enige tijd overgenomen. In dit pastorale werk konden veel van de afspraken overdag gemaakt worden en dat was goed te combineren met de activiteiten van de rest van het gezin. Bovendien voelde ik mij erg op mijn plek in dit werk. Ik vond het een zegen om op deze manier met de mensen mee te kunnen en mogen leven en te voelen en ook te laten voelen dat God betrokken is bij ons leven. En dat alles gedragen door het gebed. Zo wil ik hier in Rijnsburg ook werkzaam zijn als pastor van de wijken Kleipetten, Westerhaghe & De Hoek en Oude Hart Noord.

Adres- en contactgegevens

Rixt de Boer
Hoofdstraat 37
2235 CB Valkenburg,
06 15 627 249
trdegraaf@hotmail.com