Orgelconcert Martin Mans

Vrijdag 20 juli geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee met als thema: Martin speelt jouw verzoek!

De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit hij een keuze maakt.

Programma
Dit is één onderdeel van het programma. Hij speelt ook een improvisatie over „Trouw“ en hij heeft een „Meditatief moment“. Als klassieke werken staan op het programma: Air van Bach en de Toccata Suite Gotique van Boëllmann. Hierbij kan hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk laten horen.

CD
Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die is opgenomen in Parijs: „Concert d’Orgue á Paris“. Deze cd staat centraal tijdens de concerten in de zomer. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument en de mogelijkheden zijn legio. „Je hebt een heel orkest tot je beschikking“ zijn woorden die hij vaak gebruikt.

Info
Het concert begint om 20.00 uur in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79, Katwijk aan Zee. De toegang is €10– en bij online reservering €9,–. Leden PCOB, KBO en ANBO €8,–. Kinderen t/m 11 jaar €5,–. Reserveren: www.martinmans.nl of 06-25391903. Ook kaartverkoop bij de kerk of voorverkoop: Boekhandel Het Baken, Secr. Varkenvisserstraat 37, Katwijk aan Zee.

Geplaatst in archief.