Alles over de online kerkdiensten stille week

Informatie om de dienst te volgen (live of achteraf)

De diensten zijn live te zien op KerkTV (https://kerkdienstgemist.nl/stations/827-Laurentiuskerk-Protestantse-Gem-Rijnsburg/events) en te beluisteren via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21023 of de kerkradio.

Ordes van dienst

Evangelielezing 8 april 2020

Witte Donderdag 9 april 2020

Goede Vrijdag - ochtenddienst 10 april 2020

Goede Vrijdag - middagdienst 10 april 2020

Stille Zaterdag - 11 april 2020

Morgendienst Eerste Paasdag- 12 april 2020

Middagdienst Eerste Paasdag - 12 april 2020

Voor de kinderen

Zie ook Informatie van de zondagsschool en de kindernevendienst

Ook aan de kinderen is gedacht. We zullen in alle ochtenddiensten even aandacht besteden aan het onderwerp en verhaal van die week. Het paasproject loopt nog een paar weken en daarna volgt een nieuwe verhalenreeks. Vanaf 19 april zullen jullie zien waar die over gaat.. Materiaal voor de kinderen om thuis te gebruiken tijdens de morgendienst (downloads worden elke donderdagavond 'ververst'):

kleurplaat 12 april 2020
aantal keren gedownload: 1

verhalen 12 april 2020
aantal keren gedownload: 1

verwerkingen 12 april 2020
aantal keren gedownload: 0

De maatregelen die zijn genomen

In lijn met de aangescherpte maatregelen en de richtlijnen van de Rijksoverheid zullen de online kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Rijnsburg worden voortgezet. Dat heeft het moderamen besloten, na bestudering van de actuele richtlijnen van de overheid en consultatie bij de burgemeester. De online-kerkdiensten blijken in een grote behoefte te voorzien om in deze tijd op een alternatieve manier als gemeente met elkaar verbonden te zijn.

De online diensten worden verzorgd door een beperkt team van medewerkers, waaronder de voorganger, een afvaardiging van de kerkenraad en de muzikanten en zangers. Daarnaast zijn de facilitaire en technische ondersteuning aanwezig. De richtlijnen aangaande gezondheid en afstand bewaren worden vanzelfsprekend strikt in acht genomen. Op grond van de consultatie van de burgemeester en de bestudering van de richtlijnen, meent het moderamen een verantwoord besluit te hebben genomen. De richtlijnen zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl. Het moderamen is dan ook zeer verheugd dat de diensten doorgang kunnen vinden.

Geplaatst in nieuws.