Lezing Sondra Baras: “Judea en Samaria: waar Bijbelse profetieën worden vervuld”

Op woensdag 28 november is er in Katwijk aan Zee een lezing door Sondra Baras, werkzaam bij CFOIC in Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Judea en Samaria, waar Bijbelse profetieën worden vervuld.

De bijeenkomst vindt plaats in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 in Katwijk aan Zee. De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.

Judea en Samaria: waar Bijbelse profetieën worden vervuld
Judea en Samaria omvat een klein gebied van minder dan 6000 vierkante km groot, waar ongeveer 2.780.000 Palestijnen wonen in plaatsen als Nablus, Bethlehem, Jenin en Jericho. Er wonen ongeveer 400.000 Joden in plaatsen als Kiryat Arba, Beil El en Shiloh. De geschiedenis en de betekenis van dit gebied is oneindig veel rijker dan de huidige gebeurtenissen die de aandacht van de wereld trekken. De geschiedenis van het Joodse volk vond bijna allemaal hier plaats, van Be’er Sheva tot Hebron, Bethlehem, Jeruzalem, Beit El en Shichem. Dit zijn de cruciale locaties waar bijna elke centrale gebeurtenis in onze oude geschiedenis zich afspeelde. Geschiedkundig bekeken is er geen enkel ander volk op aarde is dat zo’n rijk en goed gedocumenteerde geschiedenis heeft. Maar niet alleen geschiedkundig, juist ook profetisch in Gods Woord is dit gebied enorm belangrijk in deze tijd waarin het Joodse volk terugkeert naar hun land.

Achtergrond spreekster
Sondra Baras leidt de organisatie CFOIC, Christian Friends of Israeli Communities, die steun geeft aan Israëli’s in Judea en Samaria. Deze hulp bestaat onder meer uit het bijeenbrengen van fondsen voor veiligheidsvoorzieningen, naschoolse activiteiten, medische hulp, voedselpakketten, jongerenprojecten, jeugdbibliotheken en speelplaatsen. In Nederland kan een kerkelijke gemeente, een gebedsgroep of een groep van familieleden en vrienden een dorp in Israël ‘adopteren’ en er een relatie mee opbouwen.

Geplaatst in archief.