Kerstnachtdienst Grote Kerk Online

De Kerstnachtdienst in de Grote Kerk van Rijnsburg gaat dit jaar, vanwege de beperkende corona maatregelen met een maximum aantal bezoekers van 30 personen, toch gewoon door in haar vertrouwde vorm. De reeds jaar en dag bekende invulling met het zingen van de mooiste en bekendste kerstliederen, afgewisseld met schriftlezingen uit de Bijbel over de geboorte van Jezus, zal ook dit jaar weer plaatsvinden.

Waar de afgelopen jaren de Grote Kerk helemaal vol zat is er nu maar plaats voor 30 personen, die volgens de richtlijnen van de Protestantse Kerk Nederland niet mogen zingen.

Muzikale medewerking
Deze zang wordt dit jaar ingevuld door 5 zangers uit de eigen, Protestantse Gemeente Rijnsburg, te weten: Leontine van Dijk, Joska van Zuylen, Ellen van Delft, Aat Wim Maat en Johan Haasnoot. Ook het koperkwartet is weer van de partij, evenals dwarsfluit en pauken. Uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter regel! Alles is in het werk gesteld om de Kerstnachtdienst, juist in deze donker tijden, in haar vertrouwde gedaante doorgang te laten vinden. U kunt thuis de dienst meebeleven en de kerstliederen meezingen. Medewerking wordt verleend door: ds. Piet Rozeboom, organist Dick Durieux, een koperkwartet bestaande uit Jan Willem de Winter, René de Mooij, Niels van Gastel en Lars van der Meij, Martine van Dijk op dwarsfluit en Rob Aarssen op pauken en percussie.

De kerstnachtdienst is online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/827-Laurentiuskerk-Protestantse-Gem-Rijnsburg/events.

Geplaatst in archief.