Kerstnachtdienst Grote Kerk: Midden in de Winternacht

Op zondagavond 24 december 2023 zal er weer een kerstnachtdienst worden gehouden in de Grote Kerk van Rijnsburg. Voor het 16e jaar op rij is dit een zangdienst met louter en alleen bekende kerstliederen. Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt verteld aan de hand van de schriftlezingen uit de Bijbel. De liederen die, als samenzang door de aanwezigen, worden gezongen sluiten steeds op deze schriftlezingen aan. Ds. Pieter van der Ende verzorgt de schriftlezingen en de gebeden.

Een keur aan instrumenten zal de samenzang van de kerstliederen begeleiden. Het grote kerkorgel, bespeeld door Dick Durieux krijgt gezelschap van een koperkwintet, bestaande uit Mark Prins, Es-cornet, Jan Willem de Winter en René de Mooij Bes-cornet en Jacco van Stenis en Niels van Gastel op trombone. Behalve dit koperwerk zullen ook Martine van Dijk op dwarsfluit en Marjo van Westerop op hobo hun medewerking verlenen. De ritmische ondersteuning wordt verzorgd door Rob Aarssen op pauken en percussie.

Sfeervol
Koster Wiggert Vooijs heeft inmiddels al gezorgd voor een sfeervolle en feestelijke aankleding van de kerk. Wat is het prachtig om, ondanks de oorlogen die woeden en al het menselijk leed in welke vorm dan ook, toch de bekende kerstliederen, die getuigen van HOOP, in vrijheid met elkaar te kunnen zingen. De dienst begint om 22.30 uur, de deuren van de kerk gaan om 22.00 uur open. Een dik uur later zullen de prachtige kerkklokken van de Grote Kerk luiden en iedereen weer naar huis begeleiden.

Geplaatst in archief.