Kerstconcert ‘Van Advent naar Kerst’

Op vrijdag 8 december geeft de Chr. Gemengde Zangvereniging De Lofstem een kerstconcert in de Immanuëlkerk. Voor de pauze wordt een selectie van kerstliederen van verschillende stijlen gebracht, o.a. kerstliederen van John Rutter, en de kerstcantate ‘Hosianna’ van Jan Zwart. Na de pauze wordt de kerstcantate ‘Bethlehem’ van John Henry Maunder gezongen. In de laatstgenoemde cantate wordt de blijde boodschap aan de herders en de koningen vertolkt, met hun reis naar Bethlehem en de gaven die zij aanbieden. Het is een bijzonder blijde compositie, die het verhaal alle eer aandoet.

In de muzikale begeleiding wordt de harp veel gehoord wat altijd een verfijning van het geheel teweeg brengt. Het koor heeft de laatste maanden hard gerepeteerd om het publiek een zo mooi mogelijk concert aan te bieden. Medewerking wordt verleend door: Margriet Wagner: sopraan; Matthijs Mesdag: bas/bariton; Aarnoud de Groen: orgel, Reinilde Zevenbergen: harp; Thijs Zomer: klarinet; Maarten Hoek: geluid. De algehele leiding heeft dirigent Bert Visser.

Meer informatie
Aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten voor aanvang aan de zaal en bij de koorleden. Toegangsprijs € 12,50 inclusief koffie/thee in de pauze. U wordt van harte uitgenodigd om dit sfeervolle concert bij te wonen.

Geplaatst in archief.