Israël-Familiedag op zaterdag 6 oktober in Katwijk

Op zaterdag 6 oktober organiseert de Kerk en Israël commissie van de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee i.s.m. Christenen voor Israël een Israël-Familiedag. Het morgenprogramma is met veel koor- en samenzang en meditaties van ds. Willem J.J. Glashouwer en Tweede Kamerlid van de SGP Kees van der Staaij. Muzikale medewerking verlenen het mannenkoor Eben Haëzer uit Katwijk o.l.v. Hugo van der Meij. Organist is Arend Wouters. Opening en sluiting door ds. Martin Heikoop. De morgenbijeenkomst is van 10.30 tot 12.30 in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 74 in Katwijk.

Verdiepen
Het thema van de Familiedag is: 70 jaar Israël. Er is in 70 jaar veel gebeurd in het kleine land Israël. Na tweeduizend jaar lang over de hele wereld verspreid en vervolgd te zijn geweest, bouwt het Joodse volk hun eigen land op. Ondanks alle weerstand en oorlogen is Israël in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een moderne democratie met een groeiende export over de hele wereld.

Doen in het Anker
In de pauze en in het middagprogramma is het tijd voor actie. In de pauze kunt u vis of friet kopen ten bate voor het goede doel. Tevens zijn er boekentafels en producten uit Israël te koop. Voor het middagprogramma kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod aan workshops. Kaarten voor twee ronden liggen ’s morgens klaar bij de ingang van de Nieuwe Kerk en het Anker. Te kiezen valt uit een film over 70 jaar Israël, Israëlisch volksdansen, een Bijbelstudie, tekenen en andere creatieve workshops. Ook de kinderen kunnen aan een paar workshops meedoen.

Samenzang als besluit
De Israël-Familiedag wordt afgesloten met veel samenzang en een meditatie van Henk Binnendijk. Samenzang o.l.v. organist Sjaak van Duijn. Opening en sluiting door ds. Martin Heikoop. De afsluitende bijeenkomst is van 15.45 tot 17.00 uur in de Nieuwe Kerk. De Israël-Familiedag in Katwijk is voor het hele gezin. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens het morgenprogramma een kinderprogramma en voor de allerkleinsten is er de hele dag door oppas. Zo kunt u zorgeloos het hoofdprogramma meemaken!

Reserveer nu uw kaarten
Kaarten voor de Israël-Familiedag kosten slechts € 2,50 voor volwassenen inclusief 1 consumptie en een familiekaart kost € 7,50 inclusief 3 consumpties. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Chr. Boekhandel het Baken, Secretaris Varkevisserstraat 37 in Katwijk. Geopend van maandag t/m zaterdag (maandagochtend gesloten). U kunt de kaarten ook in Nijkerk bestellen via 033-2458824 en bijeenkomst@christenenvoorisrael.nl.

Geplaatst in archief.