Groentje: shampoobar

Met de shampoobar of -reep spaart u 3 of 4 flessen shampoo uit en dat scheelt ook weer plastic afval. Bovendien is de reep makkelijk in gebruik en bevat hij geen schadelijke toevoegingen en geen microplastics. Een flacon shampoo bevat meer dan de helft water en dat heb je al uit de kraan. Ook zitten daar allerlei toevoegingen in die de shampoo vloeibaar houden en een geur geven. Maar de shampooreep bevat alleen natuurlijke geurstoffen, die de maker, Rimke Dekker-van der Zee (van HelemaalShea) uit De Rijp (NH) ook zelf vervaardigt.

Je kunt de reep per post laten bezorgen, maar hieronder vindt u 6 adressen in de buurt, waar u ze zelf kunt kopen: Claudia, (kapsalon), Scheepmakerstraat 38, ’t Heen, Katwijk; Ollie&Flip, Binnenhof 38, Noordwijk; Natuurdrogist ‘Anneke’, Gravestraat 4, Wassenaar; Eduard, Hooglandse Kerkgracht 6, Leiden; House of Items, Pieterskerkkoorsteeg 18, Leiden; en…Corpus. Overigens zijn er nog meer shampoobars of -repen te verkrijgen. Op internet kom je ze op het spoor.

Duurzame luier
Nog meer positief nieuws: De duurzame babyluier is in opmars, en dan bedoel ik niet de katoenen luier, die je moet omspelden, maar moderne versies van de wegwerpluier die gemoderniseerd is (geüpgraded heet dat) en je dus of maar gedeeltelijk weggooit of na wassen of iets dergelijks weer helemaal kunt hergebruiken. Zie hiervoor ook www.milieucentraal.nl.

Geplaatst in archief.