Veel kranten hebben een ‘groene’ bijlage, die regelmatig mee bezorgd wordt of ingevouwen is. Hier kan je veel informatie uit halen. De informatie is meestal betrouwbaar, maar soms verschilt het per krant. Dat is niet erg, want alleen al het feit dat er aandacht voor natuur en milieu is, geeft de lezer het gevoel dat het belangrijk is.
Heb je geen krant? Dan is hier een voorbeeld van kranteninfo. (L.D. 11 juni 2022. De Groenbijlage.) Het gaat over: ‘wat mag ik nog wel eten en wat niet?’ Bijvoorbeeld: geen kweekzalm. Aan deze zalm wordt vismeel gevoerd, van vis die gevangen moet worden, wat energie kost en veel CO2 oplevert (broeikasgas). Bovendien bleek in Noordelijke viswateren, dat vis vangende vogels omkwamen door voedselgebrek; dat voedsel wordt o.a. aan de zalmen gevoerd. De kwekerijen zijn ook zeer vervuilend. Een alternatief is wilde zalm of biologische zalm; heel duur! Ook tonijn is een vis die leeft van andere vis; hij is carnivoor. De vis, die je wel kan eten is ook nog gezond (omegaolie, vitaminen), namelijk makreel en haring. Wordt niet ‘ver van huis’ gevangen, dus levert ook minder broeikasgas op. Maar er zijn ook berichten, dat ze zee langzamerhand leeg raakt. Dus eet vis, maar met mate!