Groentje: kouwe douche

Energie besparen is inmiddels ‘uit’. We zoeken ons ‘blind’ naar alternatieve energie terwijl besparen meteen geld oplevert. Windturbines en zonnevelden zijn mooie alternatieve energie-opwekkers, maar bederven het landschap, dus niet bij ons, alsjeblieft! Als we eerst nu eens zoeken naar vermindering van energieverbruik, zijn we al een eind op weg naar een klimaat neutrale samenleving. Of het veel oplevert weet ik niet, maar ga eens koud of lauw douchen. Je moet er wel even doorheen, maar na een paar weken wil je niet anders meer. Terug naar de natuur houdt ook in: hoe verzorg ik mijn lijf op een natuurvriendelijke wijze. Minder badschuim of shampoo is ook veel beter voor je (hoofd)- huid. Ik heb er soms weinig zin in, als ik uit mijn warme bed onder de kouwe douche ‘moet’. Dan zet ik de warme kraan er bij aan, maar zodra ik de warmte voel doe ik hem weer op koud. Na koud douchen voel je je veel behaaglijker en het geeft je ook meer weerstand. Water zul je er niet gauw mee besparen, maar energie wel en je gaat met een voldaan gevoel de dag in.

Geplaatst in archief.