Groentje: de natuur in

Ga eens met de kinderen ‘de natuur in’! Dat is niet zo gemakkelijk meer tegenwoordig. Toen ik jong was (Ja, duh!) liepen we (mijn vader en ik) al na 5 minuten in de wei (Valkenburgerweg) en de kieviten buitelden om ons heen om hun nest of jongen te beschermen. Nu lopen we (mijn vrouw en ik) nogal eens over de Elsgeesterweg (bij Koningshof) langs de kale weilanden en de bollenvelden. Wist u dat de bollenvelden nog (voor Nederland) zeldzame vogels huisvesten? Veldleeuwerik, gele kwikstaart en patrijs zijn daar nog te zien. Ook tureluurs broeden in de slootkanten, zolang die niet ‘geschoren’ worden. En er is een ooievaarsnest, vlak bij de molen. Nu nog niet bezet maar dat komt misschien nog.

Geniet en neem de kinderen mee en wijs ze op vogels en bloemen. Vliegtuigen, die afleiden, zie en hoor je nu minder, gelukkig.

Geplaatst in archief.