Gemeenteavond op donderdag 23 februari

Soms hoor je van ouderen: waar is toch de jeugd? Soms hoor je van jongeren: waar zijn die ouderen toch mee bezig? Hoog tijd voor het intergenerationeel gesprek! Gesprek met en tussen de generaties over wat je bezighoudt, wat voor jou belangrijk is en over hoe je daar gezamenlijk in zou kunnen optrekken.

Maar al te vaak krijgen (hebben) jongeren het idee dat ze tegen de ouderen moeten ‘opboksen’ en hebben (krijgen) ouderen het idee dat jongeren ‘alles maar anders willen’. Daar zit nogal eens wat onbegrip of onkunde wederzijds en daar willen we vanaf!

Kompas 2026
In het Kompas 2026, wat onlangs is vastgesteld na allerlei input uit de hele gemeente, wordt met het kernwoord ‘Hoopvol’ aangegeven dat we ernaar verlangen om met alle generaties te werken aan de kerk van vandaag en morgen. Op deze gemeenteavond hopen we veel jongeren en ouderen te ontmoeten en zullen we via verschillende werkvormen met elkaar in gesprek gaan. Vanuit het gesprek en het begrijpen van elkaar ontstaan wellicht ook nieuwe ideeën waar we mee aan de slag kunnen.

Van harte welkom dus op donderdag 23 februari in de Voorhof. Koffie/thee staat klaar vanaf 19.15u. We starten 19.30u.

Geplaatst in archief.