‘Geef om vrijheid’

Amnesty International houdt in 2023 voor de eenentwintigste keer een landelijke collecte. Van 12 tot en met 18 maart gaan in heel Nederland duizenden vrijwilligers de straat op. Ook in Rijnsburg gaan weer tientallen mensen op pad.

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Jaarlijkse collecte
Amnesty zelf wil ook altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Tegen iedere autoriteit of machthebber. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde. Meer informatie: Gert Eldering, elderingg@gmail.com of 06-48299153.

Geplaatst in archief.