ds. rozeboom

Sinds 1 november 2020 ben ik verbonden aan de Protestantse Gemeente te Rijnsburg. Daarmee hebben wij na ruim 16 jaren Friesland verruild voor Zuid Holland. Samen met mijn vrouw Margreet vorm ik een maatschap, dat wil zeggen dat Margreet meewerkend echtgenote is. Zij zet zich graag in binnen de kerk. Onze zoon is geboren terwijl wij in Garderen stonden. Ons huis heet Plexat waarmee wij zeggen willen: je bent welkom, er is hier plek voor je.

Ik ben geboren op 1 augustus 1958 te Hendrik Ido Ambacht. Ik heb in Kampen theologie gestudeerd gedurende 5 ½ jaar vanaf 1978. Daarna heb ik de laatste anderhalf jaar uitgesmeerd over drie jaar, waarbij ik 60% werkte voor de Gereformeerde Kerk te Sleeuwijk/Woudrichem, met een accent op jongerenwerk. Vervolgens predikant van:

  • de Gereformeerde Kerk te Stad aan ’t Haringvliet en Melissant – Dirksland – Herkingen (1987 - 1991)
  • de Gereformeerde Kerk Garderen, met accent op toerisme pastoraat (1991 - 1997)
  • de Gereformeerde Kerk Maasdijk (1997 – 2004)
  • aanvankelijk de Gereformeerde Kerk Wolvega, vervolgens de Protestantse Gemeente (2004 - 2013)
  • de Protestantse Gemeente Aldeboarn, dorpsdominee en “prionieren”, dat wil zeggen nieuwe vormen van kerk zijn buiten de kerkmuren bedenken en uitvoeren, waarbij de kerk zelf financiert (2013 - 2020)

Ik ben voorzitter van stichting World Servants geweest, en momenteel bestuursvoorzitter van de stichting Mensenkinderen. Muziek maken en zingen is voor mij twee keer bidden: op orgel en piano, samen of solo. Samen met Margreet muziek maken is ook heerlijk. Zij speelt altblokfluit (en sopraan) en accordeon. In Oost Europa heb ik meerdere contacten. Met een groep mensen (wat voor leeftijd dan ook) daar aan het werk gaan verruimt je horizon en vervult het hart met liefde en verwondering.

Wellicht dat het belangrijkste van de kerk zich niet binnen de kerkmuren afspeelt maar pas bij de kerkmuur begint. God houdt immers van alle mensen en werkt met Zijn Heilige Geest in ieder. Ik vind het boeiend en uitdagend om met wie dan ook hierover de mening te delen en de horizon te verkennen.

Contactgegevens
Ds. P. (Piet) Rozeboom
Huize Plexat
Brouwerstraat 45A
2231 HN Rijnsburg

Tel.: 071 785 13 50
ds.rozeboom@pknrijnsburg.nl

apr
28
zo
ds. P. Rozeboom @ Immanuelkerk
apr 28 @ 09:00

Kindernevendienst: ja. Oppas: ja.

Na de dienst is er gelegenheid om koffie/thee te drinken in de bovenzaal.

Collecten: 1. Diaconie. 2. Beheer en onderhoud gebouwen. 3. Taakgroep Jeugd en Jongeren.

ds. P. Rozeboom @ Immanuelkerk
apr 28 @ 10:30

Kindernevendienst: ja. Oppas: ja.

Na de dienst is er gelegenheid om koffie/thee te drinken in de hal.

Collecten: 1. Diaconie. 2. Beheer en onderhoud gebouwen. 3. Taakgroep Jeugd en Jongeren.

mei
3
vr
ds. P. Rozeboom en Margreet – Gebedsdienst voor vrede @ Grote Kerk
mei 3 @ 19:00
mei
5
zo
ds. P. Rozeboom @ Grote Kerk
mei 5 @ 09:30

Collecten: 1. KiA: Oekraïne, Steun voor inwoners en ontheemden. 2. Taakgroep Erediensten. 3. Afdrachten landelijke kerk.