Diaconie: Weet u waar zij wonen?

Er wonen zeven mensen in Katwijk, twee in Leiden, acht in Noordwijk, een in Noordwijkerhout, 13 in Rijnsburg en twee in Zoeterwoude. Maar over wie hebben we het dan? Het zijn de gemeenteleden in onze Protestantse Gemeente te Rijnsburg die in gezinsvervangende tehuizen wonen, maar die door het bezoekverbod tijdens de Covid-19 weinig tot geen aandacht konden krijgen. Hoe kunnen we dit met elkaar een betere invulling geven is dan de vraag.

In een gesprek met Marco van Delft, geestelijk verzorger bij ’s Heerenloo in Noordwijk kwamen er de volgende mogelijkheden over tafel:
• Fietsen met de duo fiets.

• Spelletjes doen op een woning of afdeling.
• Voorlezen.
• Koffie drinken en een gezellig babbeltje.

• Zingen met elkaar.

• Praten over de Bijbel, waarvoor goed materiaal beschikbaar is.
• Mensen ophalen met de auto voor het bezoeken van een reguliere dienst en weer thuis brengen.

Locaties
De woningen of afdelingen zijn te vinden in Noordwijk bij de van de Bergh of in Rijnsburg bij de Van Campenhuijzenstraat, De Smitshof of bij de Van der Natstraat. Dus de afstand is geen belemmering. De bewoners in Katwijk worden door de diakenen vanuit De Vredeskerk benaderd.

Wat kunt u voor hen betekenen?
Het doel is dat er mensen van tussen de 15 en 75 jaar (richtlijn) één keer in de veertien dagen een avond of middag willen vrijmaken vanaf september tot maart/april om deze mensen te bezoeken. Uit eigen ervaring weet ik dat dit stukje omkijken naar elkaar ook voor jongeren een leuke ervaring is.

Hoe word ik goed voorbereid?
Dhr. Marco van Delft wil iedereen graag informeren over de mogelijkheden en met u of jou kijken welke groep het beste bij je past. Je kunt hem mailen via marco.van-Delft@sheerenloo.nl of bel hem op 06-50216448 of naar Patriacia.de-Lange@sheerenloo.nl, mobiel 06-11318002.

Geplaatst in archief.