Concert kinderkoor Watoto (Oeganda) op vrijdag 15 juni in de Vredeskerk

Watoto is een kinderkoor uit Oeganda dat bestaat uit weeskinderen. Het koor verzorgt een geweldige avond met zang en dans. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. Het kinderkoor toert een half jaar door Europa om geld op te halen voor de organisatie, levenservaring op te doen en iets van de wereld te zien.

De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen.

Signs & Wonders
Het concert heeft als thema Signs & Wonders en begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur, de toegang is gratis. Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Al 85 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace en binnenkort bij u in de buurt.

Oeganda
Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen. Meer informatie over Watoto: www.watoto.com. Wij hopen iedereen te zien op 15 juni in de Vredeskerk te Katwijk!

 

Geplaatst in archief.