Collecten tijdens online diensten

Inleiding

Gedurende de periode van online kerkdiensten zien we dat gelukkig het grootste deel van de gemeente de verantwoordelijk neemt om bij te dragen via de wekelijkse collecten. We zien daarin wat trends en verschuivingen ontstaan. We willen u daarom informeren over de werking van de collecten tijdens online kerkdiensten.

Er zijn altijd 3 collectes

De eerste heeft een diaconaal doel en wordt besteed aan de behoeftigen in onze gemeente. Regelmatig heeft deze collecte een specifiek doel om menselijke nood ergens anders te lenigen. Dit wordt dan altijd vooraf vermeld.
De 2e collecte wordt altijd gebruikt om het samen kerk zijn te bekostigen. Dit deel wordt onder andere gebruikt om de salarissen van predikanten en medewerkers te kunnen betalen. Maar wordt ook ingezet om gebouwen, middelen, muziek en onder andere de techniek die de live uitzendingen mogelijk maakt, te kunnen bekostigen.
De 3e collecte wisselt van doel en wordt vermeld in de mededelingen.

Hoe werkt het tijdens een online kerkdienst

U kunt natuurlijk een bedrag overmaken via een bankoverschrijving , en als u er niets bij vermeldt wordt het in 3 gelijke delen over de collectes van die week verdeeld. Als u een andere verdeling wenst kunt u dat in de omschrijving op uw bank overschrijving vermelden. Het financiële team zorgt er dan voor dat het volgens uw wensen in de juiste collectes terechtkomt. U kunt dit ook met een periodieke automatische overschrijving doen zolang de periode van online diensten duurt.

Een andere manier van bijdragen is met de Givt app op uw telefoon of tablet. U moet hier wel specifiek aangeven waar uw gift terecht moet komen. Doet u dat niet, dan komt alles in de eerste collecte. We zien dat dat veel gebeurt, ongeveer in de helft van de gevallen. Omdat Givt volledig anoniem is, kunnen we dan niet zien of u daar bewust voor gekozen heeft. We mogen en kunnen de bestemming van uw gift niet meer wijzigen.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Het college van Kerkrentmeesters

Hoe u uw gift eenvoudig kunt bestemmen in de Givt app kunt in in dit filmpje bekijken:

Geplaatst in archief.