Collecte voor Hug-a-Baby

Op 13 september collecteren alle diaconieën in heel Katwijk voor het Hug-a-Baby project van de Stichting De Nieuwe Horizon. Deze stichting is sinds begin 2019 aan de Open Hof Kerk Katwijk aan den Rijn verbonden.

Stichting Nieuwe Horizon is een christelijke organisatie die sinds 1999 actief is. De doelgroep is de armere bevolking in het dorpje Montagu in Zuid-Afrika. De prachtige omgeving, de Afrikaanse taal, de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking, maar ook de problematiek en vraag naar ondersteuning sprak de bestuursleden aan en heeft hun hart geraakt. ‘We ervaren het als een opdracht vanuit de Bijbel om Gods liefde te laten zien, door alle activiteiten heen’.

De KKRV collecte zal worden besteed aan hulp aan tienermoeders in het dorpje Montagu en omgeving.

Ondanks de door de Zuid-Afrikaanse overheid gratis verstrekte geboortebeperkingsmiddelen is het geboortecijfer in Zuid-Afrika erg hoog en tienerzwangerschappen komen veelvuldig voor. De vaders komen zelden hun verplichtingen na, wat betekent, dat moeder en oma meestal moeten zorgen voor de baby zonder financiële en materiële middelen.

Om deze moeders te ondersteunen is in Montagu het Hug-a-Baby-project in het leven geroepen. Moeders met een baby krijgen bij het verlaten van het hospitaal een tas mee met verzorgingsmiddelen om de eerste moeilijke periode mee door te komen. Deze tassen bevatten o.a. een deken, truitje, mutsje, slofjes, luiers, zeep, washandje, deodorant, shampoo, tandenborstel en tandpasta.

Verder worden er bijeenkomsten georganiseerd voor de tienermoeders waarin aandacht wordt besteed aan lichamelijke verzorging van baby en moeder, gezonde leefgewoonten en aan bijbelstudie. Daarnaast worden de moeders vaardigheden aangeleerd, die hen kunnen helpen bij het vinden van een baan of die hen helpen zichzelf in het levensonderhoud te voorzien. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het leren maken van kleding.

U kunt meer lezen over de stichting op www.nieuwehorizon.nl.

Namens de ZWO-commissie Open Hof Kerk Katwijk aan den Rijn,

Annelies van Bentum – Wassens en Klaas Wassens

Geplaatst in archief.