Alpha-cursus start op 20 september

Alpha-cursus, niet gezocht en toch gevonden, dat waren de woorden van een deelnemer aan de Alpha-cursus. We raakten in gesprek op een avond bij hem thuis en hij ging mee naar de cursus. Daar kreeg hij geen antwoord op al zijn vragen, maar zijn afkeer aan religie veranderde in een relatie met Jezus. Een persoonlijke uitnodiging door een vertrouwd persoon is nog steeds de beste manier om iemand enthousiast te maken om deze cursus te gaan doen. Bent u zelf iemand die de kerk, om wat voor reden dan ook, een beetje losgelaten heeft, of kent u mensen die niet echt zoeken, maar wel vragen hebben, breng ze dan mee naar de cursus. De avond begint om 18.30u met een warme maaltijd en duurt tot uiterlijk 21.30u.

De cursus wordt gegeven in de Voorhof en gaat op woensdag 20 september van start, de andere data zijn 27 sep., 4, 11 en 25 okt., 27/28 het weekend, we gaan deze keer niet weg maar doen dit op vrijdagavond en zaterdag in de Voorhof en 1, 8 en 15 november. U kunt zich opgeven bij Esther van Rijn 0623837742 esthervanrijn80@gmail.com en Arie Ravensbergen 0680139360 arieravensbergen@pknrijnsburg.nl.

Welkom op de Alpha-cursus
Op de Alpha-cursus maakt men als groep wekelijks kennis met het christelijk geloof. De cursus start met een gezellige maaltijd. De cursisten leren andere deelnemers en de cursusleiding zo op een informele manier kennen. Na het eten wordt er geluisterd naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat men in kleine groepjes door. Wij zijn benieuwd naar jouw vragen dus geen vraag is te gek. Ook is deze cursus waardevol om de basics in het geloof op te frissen. Geïnteresseerd? Kom dan eerst naar een start- of informatiebijeenkomst en kijk zelf of het iets is. De cursus is vrijblijvend en gratis, waar een kleine bijdrage in de onkosten op prijs wordt gesteld.

Al ruim 20 jaar in Nederland
De Alpha-cursus is al in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren ’90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 375.000.

Meer informatie: www.alpharijnsburg.nl.

Geplaatst in archief.