vorming & toerusting

Aangepaste catechisatie

Wanneer je een verstandelijke beperking hebt, is er natuurlijk ook catechisatie voor jou. Geef je op via het internetformulier, dan krijg je daarna te horen wanneer het begint en waar je welkom bent.

Doelgroep: Mensen met een verstandelijke beperking
Locatie Zaal 5 Immanuëlkerk
data Donderdag 14 september
Gespreksleider: Ds. Pieter van der Ende
Contactpersoon: Corry van Delft
Email/Tel hansencorryvandelft@hotmail.com 071 402 24 06

Laatste wijziging: 10 september 2017

Huiscatechese

Catechisatie seizoen 2017 - 2018 – we zien je graag!

Na de zomervakantie start de catechisatie weer.
We hopen dat ook jij weer mee doet.
Want jij hoort er helemaal bij: bij onze gemeente en vooral bij God!

Catechisatie – waarom eigenlijk?

Elk jaar geven we weer catechisatie. Want we geloven dat

 • jij elk moment van je leven aan God te danken hebt,
 • de Here Jezus ook voor jou zijn leven heeft gegeven,
 • de Heilige Geest iets prachtigs van je leven wil maken en
 • onze God de Bijbel ook voor jou gegeven heeft.

We zouden nog wel even door kunnen gaan, maar jij begrijpt nu al lang waarom we zo graag catechisatie geven en wat onze bedoeling is. We zijn enthousiast over God en we willen daarom graag met jullie praten over het geloof en de Bijbel.

In week 40, vanaf 1 oktober a.s. gaan we van start met de volgende groepen:

 • Leerjaar middelbaar onderwijs 1
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 2
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 3
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 4
 • Leerjaar middelbaar onderwijs 5,6 + vervolgonderwijs tot 18 jaar

Groepsindeling gebeurt op volgorde van inschrijving, dus wees er snel bij! Je hoort nog van ons in welke groep je precies bent ingedeeld, en waar en wanneer we je dus verwachten. Geef op het inschrijfformulier bij 'opmerkingen' aan op welke dagen je niet kunt.

E-mail enzo…

Op het digitale formulier hieronder moet je ook je emailadres invullen. Dat is echt belangrijk! We laten je de definitieve indeling per e-mail weten. Heb je geen eigen emailadres, vul dan dat van je ouders in! Dat kan ons misschien ook later nog eens van pas komen: als de catechisatie bijvoorbeeld onverwachts niet door kan gaan kunnen we je dat gemakkelijk en snel laten weten. Heb je een mobiele telefoon? Geef dan je 06-nummer even aan ons door! We spammen je natuurlijk niet, maar een groeps-SMS-je/Appje als de catechisatie uitvalt is toch wel een stuk handiger dan tig telefoontjes….

Ook dit jaar weer huiscatechese…

De huiscatechese wordt wekelijks in het kerkelijk seizoen gegeven door gemeenteleden. Zij worden daarin ondersteund door de predikanten. Het duurt per keer ongeveer 45 minuten en is gezellig aan de keukentafel bij iemand thuis.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met iemand van de werkgroep catechese:

Laatste wijziging: 10 september 2017

Belijdeniscatechese

Samen ontdekken wie God is en daar openlijk voor uitkomen. Dat is wat de belijdeniscatechisatie te bieden heeft. We zullen stilstaan bij vragen als ‘Wie is de drie-enige God?’ ‘Hoe kun je bidden en Bijbellezen?’ en ‘Wat is de kerk?’ Het komende seizoen zal de Belijdeniscatechese voor het eerst in gezamenlijkheid worden aangeboden. Wat ook nieuw zal zijn is dat er twee trajecten van tien weken worden aangeboden. Zo kunnen geïnteresseerde gemeenteleden kiezen wanneer het voor hen beter uitkomt. Bovendien zal het voor doopouders hopelijk stimulerend zijn om belijdenis te gaan doen als ze dat nog niet gedaan hebben.

Doelgroep: Allen die het verlangen hebben om belijdenis te doen
Locatie Immanuëlkerk
data Dinsdag 26 september, 20.00 uur; verder in overleg
Contactpersoon: ds. Pieter van der Ende
Email/Tel ds.vanderende@pknrijnsburg.nl (071) 532 81 61

Laatste wijziging: 16 september 2017

Youth alpha

Youth Alpha mag je niet missen als je tussen de 13 en 17 jaar bent en nieuwsgierig bent naar wat het christelijk geloof eigenlijk inhoudt. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt. De avonden beginnen om 18.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen. We beginnen de avonden met een gezellige en lekkere maaltijd. Daarna zal iemand van het team het thema inleiden met een ‘praatje’. Met filmfragmenten sketches, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Aansluitend gaan we uiteen in kleine gespreksgroepjes. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden op al jouw/jullie vragen. Vervolgens sluiten we in de groep af door nog even met elkaar te kletsen. Zie ook de Alpha Rijnsburg website.

Doelgroep: jongeren tussen de 13 en 17 jaar
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Wanneer: 10 maandagavonden vanaf maandag 8 januari van 18.30 tot 21.30 uur
Contactpersoon: Miranda Star
Email/Tel mirandastar180@hotmail.com 06 - 10 63 23 30

Sport Event

Wil je alvast op een relaxte manier kennis maken met de Youth Alpha? Kom dan op woensdag 3 januari naar ons sportevenement. Met een potje volleybal, voetbal of een relaxed spel maak je op ontspannen wijze kennis met de mensen van Youth Alpha.

Waar: Middelmors Rijnsburg
Wanneer: woensdag 3 januari tussen 15.30 - 17.00 uur
Check: www.facebook.com/YouthAlpha-Rijnsburg-1115334181879886/

Alpha cursussen

Welkom op de Alpha-cursus

“Alpha biedt je de kans om een aantal grote vragen te stellen en voor mij was dat heel belangrijk. Ik volgde Alpha samen met Shara toen wij net getrouwd waren. Het bleek een heel ongedwongen, relaxte, leuke en warme manier om sommige van deze vragen te stellen. Het maakt bij Alpha niet uit wat je zegt, je kunt gewoon jezelf zijn en eerlijk zijn. Geweldig om te doen. Ik zag dat het heel veel mensen hielp om een eenvoudige en oprechte manier van geloven te vinden. Alpha is voor mij makkelijk om aan te bevelen omdat het mij heeft geholpen. Ik ben naar het dak van de wereld geklommen…maar een eenvoudig geloof vinden? Dat is mijn grootste avontuur tot nu toe geweest."

Afzender: Bear Grylls (is bekend geworden als het gezicht van avontuur en survival. Hij heeft de Mount Everest beklommen en zich gewaagd aan de diepten van Antarctica. Vorig jaar was zijn tv-serie ‘Man vs. Wild’ de nummer 1 realityserie in de Verenigde Staten. Met 1,5 miljard kijkers wereldwijd is hij bekend van New York tot New Delhi. Hij schreef zes bestsellerboeken.)

Het programma

Op de Alpha-cursus maakt men als groep wekelijks kennis met het christelijk geloof. De cursus start met een gezellige maaltijd. De cursisten leren andere deelnemers en de cursusleiding zo op een informele manier kennen. Na het eten wordt er geluisterd naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat men in kleine groepjes door. Wij zijn benieuwd naar jouw vragen dus geen vraag is te gek. Ook is deze cursus waardevol om de basics in het geloof op te frissen. Geïnteresseerd? Kom dan eerst naar een start- of informatiebijeenkomst en kijk zelf of het iets is. De cursus is vrijblijvend en gratis, waar een kleine bijdrage in de onkosten op prijs wordt gesteld.

Waar doe je de Alpha-cursus?

Het christelijk geloof... dan zal de Alpha-cursus wel in een kerk plaatsvinden? Niet altijd! De Alpha-cursus wordt ook gegeven op andere locaties, zoals: buurthuizen, schoolgebouwen, enzovoort. De Alpha-cursus wordt verzorgd door enthousiaste teams van vrijwilligers..

Al ruim 20 jaar in Nederland

De Alpha-cursus is al in de jaren '70 van de vorige eeuw ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Er zijn Alpha-cursussen voor jongeren, ondernemers, senioren, enzovoort. De verschillende doelgroepen kunnen op hun eigen manier kennis maken met het christelijk geloof.

Meer informatie: www.alpharijnsburg.nl

Vrouwen Alpha op woensdagochtend in De Voorhof. Woensdag 10 januari 2018 om 10.00 uur is de informatieochtend; 17 januari start de cursus om 8.45 uur met ontbijt en duurt tot 11.30 uur. Voor de kleintjes is een crèche aanwezig. Voor aanmeldingen of informatie kan men contact opnemen met: Jeannette Zwaan, tel: 071-4031317, e-mail: jeannettezwaan@hotmail.com

Avond Alpha op dinsdagavond. Deze cursus heeft geen speciale doelgroep en is zowel voor mannen als vrouwen in de leeftijd vanaf 20 jaar tot 99+, zodat er altijd een gezellige mix ontstaat. De kennismakings- en informatie avond is op 9 januari 2018 om 20:00 uur. 16 januari 2018 start de cursus om 18.30 uur met een maaltijd en duurt tot 21.30 uur. Waar: De Wegwijzer, Kon. Julianalaan 2a te Rijnsburg. Contact: Jannet en Pieter van der Reijden, tel: 06 44 51 50 47 en 06 44 51 50 46, e-mail: avondalpha@dijkpost.nl

Mannen Alpha op zaterdagochtend: De cursus start op 20 januari 2018. Van 8:00 tot 10:00 uur in De Wegwijzer, Kon. Julianalaan 2a te Rijnsburg. Neem contact op met: Aad Nijgh, tel: 06 51 24 16 06, e-mail: aadnijgh@casema.nl

Senioren Alpha (gaat in 2018 niet door). Wordt waarschijnlijk een jaar later gehouden. De cursus voor mensen van plus minus 55 jaar en ouder begint met een ontbijt, duurt tien donderdagochtenden en eenmaal een hele vrijdag en zaterdagmorgen. Voor nadere informatie of aanmelden voor de cursus: Wil van Egmond tel: 071 402 92 75, e-mail: egmon425@planet.nl en Klaas Roijers tel: 06 53 95 55 32, e-mail: klaasroijers@gmail.com.

BusinessAlpha (gaat in 2018 niet door). De BusinessAlpha duurt 10 maandagavonden en een weekend. Het begint doorgaans om 18:00 uur incl. diner in een restaurant. De cursus is toegankelijk voor iedere zakenman/-vrouw, leidinggevende, manager en ondernemer. Opgave via Henk Wiggers, e-mail: wwp@hetnet.nl

Laatste wijziging: 2 oktober 2017

Premarriage Course (are you ready to marry?)

Ga jullie trouwen of samenwonen? Dan zijn jullie vast druk bezig met het investeren in liters verf, mooie meubels en een groot feest. Zo druk dat jullie tussendoor bijna je relatie vergeten? Kom dan naar de Premarriage Course! In vijf avonden bespreek je samen wat echt belangrijk is in jullie relatie. Dat is leuk én een goede investering. Welkom!

Doelgroep: Koppels die willen gaan trouwen
Locatie Ontmoetingsruimte De Voorhof
data en tijd Welkom vanaf 18:45 uur. Om 19:00 uur gaan we eten en om 19:30 uur begint de cursus. Einde rond 21:30 uur.
15 februari, 22 februari, 8 maart, 15 maart en 22 maart 2018
Contactpersoon: André Siezenga
Email/Tel m.a.i.siezenga@ziggo.nl 071 402 41 18

Laatste wijziging: 22 januari 2018

Marriage Course (een APK voor je relatie)

Al ruim tien jaar wordt de Marriage Course georganiseerd in Rijnsburg. Jaar na jaar vertellen enthousiaste deelnemers over hun deelname aan deze cursus. ‘De handvatten die we daar in de cursus meegekregen hebben, proberen we elke keer weer in praktijk te brengen,’ zeggen Wim en Ida van der Meij. ‘Het heeft ons dichter tot elkaar gebracht!’ In de Marriage Course ga je zeven avonden lang met je partner uit eten, en praat je daarna met elkaar over toepasselijke onderwerpen uit je relatie. Je hoeft niets met de groep te delen, maar er wordt wel veel met jullie gedeeld: stellen die de avond hebben voorbereid vertellen openhartig over hun ervaringen met het onderwerp. De Marriage Course is zeker niet alleen voor stellen die het zwaar hebben, maar juist ook voor stellen met wie het goed gaat en die hun relatie de moeite waard vinden om in te investeren. Vooral dan is er ruimte om met dit soort thema's aan de slag te gaan. Oud-deelnemer Koen Heijl verwoordde het zo: 'Een Japans spreekwoord zegt: ‘Repareer het dak als het zonnetje schijnt.’ Dat is voor ons op de Marriage Course een heel mooi leermoment geweest.’

Doelgroep: Stellen die twee jaar of langer getrouwd zijn
Locatie Restaurant EetKafe, Noordeinde 32
data 6 oktober 2017
Contactpersoon: Marjon van Tol
Email/Tel marriagecourse@pknrijnsburg.nl 071 402 85 70

Laatste wijziging: 16 september 2017

Ministry-cursus

Kern van deze gebedscursus is; Hoe kan ik (beter) leren luisteren naar Gods stem. Heb je moeite met het horen van Gods stem? Heb je moeite met hardop bidden, bidden voor jezelf of anderen. Dan is deze cursus voor jou! In 6 avonden leer je de basisprincipes van gebed en het verstaan van Gods stem. Op 6 maandagavonden kun je luisteren over gebed, maar ook oefenen. Geschikt voor iedereen die moeite heeft met bidden of gewoon wil groeien in gebed.

Doelgroep: Iedereen
Locatie De Voorhof
Startdatum Maandag 25 september, 19.30 u (inloop vanaf 19 u) tot 22.00 uur
Contactpersoon: Jds. Arenda Haasnoot
Email/Tel gebedrijnsburg@gmail.com (071) 362 74 34

Laatste wijziging: 18 september 2017

Ochtend ministrycursus

In deze cursus leren we in de stilte ontdekken hoe we kunnen bidden. We leren dat gebed niet eenrichtingsverkeer van de mens naar God hoeft te zijn, maar dat we ook kunnen ontdekken hoe Hij tot ons spreekt en hoe je kunt bidden. Kom gerust samen met iemand. Locatie: De werkruimte van ds. Haasnoot, Burg. Meijboomstraat 2, te Rijnsburg.

Doelgroep: Iedereen
Locatie Burg. Meijboomstraat 2 (werkruimte Ds. Haasnoot)
startdatum nadere informatie volgt
Contactpersoon: ds. Arenda Haasnoot
Email/Tel gebedrijnsburg@gmail.nl 071 362 74 34

Laatste wijziging: 18 september 2017

Gebedsonderwijs – Leren bidden
Doelgroep: Vervolg op ministry cursus
Locatie De Voorhof
startdatum nadere informatie volgt
Contactpersoon: ds. Arenda Haasnoot
Email/Tel gebedrijnsburg@gmail.nl 071 362 74 34

Laatste wijziging: 18 september 2017

Geloofsopvoeding
Doelgroep: Iedereen met (klein)kinderen of die met kinderen werkt
Locatie De Voorhof
data Woensdag 8 november 2017
Contactpersoon: Ds. Arenda Haasnoot
Email/Tel gebedrijnsburg@gmail.com

Laatste wijziging: 16 september 2017

Toerusting (nieuwe) ouderlingen

Toerusting en bezinning is nodig. Niet alleen voor nieuwe ambtsdragers, maar ook voor degenen die al langer in de kerkenraad zitten. Samen bidden en nadenken waarvoor we geroepen zijn is ontzettend belangrijk. Zeker in een tijd waarin er veel gaat veranderen. In overleg met de betrokkenen zullen de avonden worden ingepland. Voor informatie of suggesties kunt u terecht bij ds. Hoftijzer.

De eerste avond zal gaan over ambt en gemeente: Hoe goed ken ik de gemeente eigenlijk en wat betekent het dat ik daarin een ambt vervul? In het nieuwe jaar zullen nog twee avonden volgen: ‘Ambt: bidden en Bijbel lezen’ en ‘Ambt en ik’ (wat zijn mijn gaven en hoe vind ik het tot nu toe om ambtsdrager te zijn?).

Doelgroep: Ambtsdragers en pastorale bezoekers
Locatie Nader te bepalen
data Oktober/november (totaal 3 avonden)
Contactpersoon: ds. Lennart Hoftijzer
Email/Tel ds.hoftijzer@pknrijnsburg.nl 071 785 1055
25 Gemeente Groei Groepen

Seizoen 2017 - 2018 'De hoop die in ons leeft'

Dit seizoen gaan de Gemeente Groeigroepen aan de slag met alweer een prachtig nieuw thema: ‘Die hoop die in ons leeft". Het materiaal bestaat uit 16 programma's waarin belangrijke thema's aan de orde komen uit de eerste brief van Petrus voor de kerk van nu. Programma's voer het volgen van Jezus in een tijd dat we als christenen in Nederland in de minderheid zijn. Een verwarrende tijd omdat hoop nooit vanzelfsprekend is, maar altijd aangevochten. Maar samen gaan we hoopvol achter Jezus aan. De toerusting voor de groeigroepleiders zal dit jaar worden verzorgd door ds. Pieter van der Ende. Ben je nieuwsgierig naar wat een groeigroep is? Of wil je gewoon wat meer informatie over groeigroepen? Kijk op www.ewv.nl/vorming/gemeente-groei-groepen of mail je vraag aan Wendy Hoogeveen (071 - 3621538) wendy_hoogeveen@live.nl of Jan de Koning j.m.dekoning@ziggo.nl.

Wat is een gemeente groei groep?

Elke zondag komen gemeenteleden en gasten bij elkaar in de kerkgebouwen. Maar hoe zou het zijn als we elkaar ook ontmoeten in kleine groepen? Gewoon op een doordeweekse dag of avond en gewoon in de huiskamer ... Om de 2 a 3 weken bezoeken vele gemeenteleden in Rijnsburg bij iemand thuis een zogeheten Gemeente Groei Groep. Waar in de kerk de preek vaak een centrale plaats inneemt, neemt in de huiskamer het onderlinge gesprek een centrale plaats in. Men komt bij elkaar in kleine groepen van vijf tot tien mensen. De avonden (er is trouwens ook een ochtendgroep) worden steeds geleid door een vaste gespreksleider (of leiders).

Waarom in de huiskamer?

De sfeer in de huiskamer is anders dan in de grotere kerkzaal. Waar in de kerk de prediking vaak een centrale plaats inneemt, neemt in de kring het onderlinge gesprek een centrale plaats in. We ontmoeten elkaar op een ontspannen manier. Je mag gewoon jezelf zijn. Niet vromer dan je bent en niet (on-)geloviger dan je bent. Misschien zou je het een gezamenlijke zoektocht mogen noemen naar de betekenis van de bijbel en het geloof voor ons in deze tijd.

Wat wil men dan in zo'n Gemeente Groei Groep?

We willen in kleine groepen van minimaal 5 en maximaal 15 mensen samen komen. Daarbij kent de Gemeente Groei Groep (afkorting GGG) drie manieren van groeien:

 • Groeien in geloof: op ontdekkingsreis gaan in de bijbel en ontdekken wat de bijbel ons vandaag te zeggen heeft. Dit seizoen gaan we aan de slag met het thema: 'Inburgeren in het Koninkrijk. Werken aan een getuigende levensstijl.' Vandaar het paspoort ...
 • Groeien in gemeenschap: we mogen God ontmoeten, maar ook elkaar! In een tijd van individualisme is het goed om met andere mensen te praten. Niet alleen over het weer, maar ook over je geloofsbeleving.
 • Groeien in getal: de GGG wil een open groep zijn: niet een kliekje gelijkgezinden die het met elkaar eens zit te zijn, maar een open groep, waar iedereen welkom is die het avontuur van de zoektocht durft mee te beleven.

Hoe zit het bij ons in Rijnsburg?

In Rijnsburg draaien er binnen de Protestantse Gemeente Rijnsburg 25 Gemeente Groei Groepen. De ene groep doet dat één keer per twee weken, de andere groep één keer per drie weken, weer anderen komen maandelijks één keer samen. Dat wordt onderling afgestemd. De avonden (er is trouwens ook een ochtendgroep!) worden steeds geleid door een vaste gespreksleider (of leiders).

Enkele reacties van deelnemers willen we u niet onthouden:

 • We gaan graag naar de groeigroep toe.
 • Er wordt gepraat over onderwerpen waar je allemaal wel mee te maken krijgt: boosheid, moeiten, vriendschap, leugens, jaloezie, discipline, teleurstelling, angsten.
 • Er worden altijd gebedsonderwerpen door de groep aangedragen: prima invulling.
 • Er wordt naar je geluisterd en ieders mening is belangrijk.
 • De sfeer is zo goed dat mensen zeer persoonlijke dingen aan de orde stellen.
 • Op korte, maar krachtige wijze word je aan de hand van bijbelteksten en gerichte vragen aan het denken gezet.

Laatste wijziging: 30 december 2017

Bijbelstudievereniging Timotheüs

Op maandagavond 2 oktober start een nieuw seizoen van Bijbelstudievereniging Timotheüs. We behandelen onderwerpen van uiteenlopende aard, actueel met betrekking tot geloof, kerk en maatschappij. Het concept van studie en discussie voldoet nog steeds prima en past uitstekend in de kerk van nu die gelegenheid wil geven aan verdieping en groei. We komen eenmaal per veertien dagen op maandagavond om 20.00 uur bijeen in De Voorhof. Probeer eens een keer tijd vrij te maken om, zonder verdere verplichting, een avond mee te maken. Wellicht bevalt het en spreekt het u/jou aan!

Doelgroep: Gemeenteleden
Locatie De Voorhof, zaal 7
Wanneer: 1x per 2 weken op msandagavond
Contactpersoon: IJsbrand van Tilburg
Email/Tel IJ.vanTilburg@wheemskerk.nl 06 22 48 49 95

Laatste wijziging: 17 september 2017

Gespreksgroep Calvijn

Wat wil dat zeggen, niets meer of minder dan leven met God, en dat heeft training nodig; als je bepaalde ledematen nooit gebruikt zullen ze op den duur dienst weigeren, lichamelijke training is dus nodig. Belangrijker echter is de training in het leven met God, je lichaam kun je een tijd lang in conditie houden, maar er komt een keer een eind aan, je leven met God houdt nooit op, dat gaat altijd door, dwars door de dood heen zelfs, alleen, het vraagt ook veel training hier en nu, om straks dat leven met God in volmaaktheid te kunnen en te mogen beleven. Als gespreksgroep "Calvijn", proberen wij ons te oefenen in die Godsvrucht, en U kunt ons, en ook U zelf daarbij helpen door mee te doen, de opdracht uitvoeren die Timoteüs ons geeft. Wij beginnen met de oefening op 4 oktober aan het 93e seizoen als gespreksgroep in een zaal in de Immanuëlkerk en dan vervolgens om de 2 weken, nadere gegevens vind U steeds in contact. Broeders/zusters/jongeren/ouderen, U allen bent van harte welkom met ons Godsvruchtig bezig te zijn tot lof en prijs van Zijn grote naam.

Doelgroep: Mannen en vrouwen
Locatie Immanuelkerk
Eerste clubavond: Woensdag 4 oktober, 19.30 uur
Contactpersoon: Jan Noort
Email/Tel vofnrt@casema.nl 06 30 39 24 41

Laatste wijziging: 16 september 2017

Vrouwengespreksgroep Jong Present

Om de twee weken komen wij als gezellige vrouwengespreksgroep bij elkaar om een bijbels onderwerp te bespreken. Natuurlijk zijn er ook ontspannende avonden en aan het eind van het seizoen gaan wij altijd een dagje uit!

Doelgroep: Vrouwen
Locatie Zaal 2 Immanuelkerk
Eerste clubavond: Woensdag 27 september, 20.00 uur
Contactpersoon: Willeke Zwaan
Email/Tel zwaansjoerd@hotmail.com (071) 889 29 77

Laatste wijziging: 17 september 2017

Vrouwengespreksgroep Tryphena

Op maandagmiddag 25 september start een nieuw seizoen van onze vrouwengespreksgroep. We beginnen altijd met koffie of thee. We behandelen een onderwerp uit het blad ‘In Gesprek’. Eén van de leden leest het onderwerp voor. Na de pauze bespreken we het met elkaar. We hebben een gezellige groep en delen lief en leed met elkaar. Kom gerust eens langs, u bent van harte welkom!

Doelgroep: Alle dames uit Rijnsburg
Locatie Consistorie Immanuelkerk
Startdatum: Maandag 25 september, 14.30 uur
Contactpersoon: Lyda van Delft-Noort
Email/Tel bram.vandelft@casema.nl (071) 402 04 24
Jongerenstudiekring

De jongerenstudiekring bestudeert dit seizoen het hele Marcus evangelie van begin tot het einde. Hoe lezen we eigenlijk dit evangelie? Een basale lezing uit het hart van ons geloof, het verhaal van Jezus.

Doelgroep: jongere gemeenteleden
Locatie Pastorie ds. Albert Meek
startdatum Donderdag 5 oktober om 10.00 uur
Contactpersoon: ds. Albert Meek
Email/Tel ds.meek@pknrijnsburg.nl 071 407 92 70

Laatste wijziging: 16 september 2017

Ouderenstudiekring

De ouderenstudiekring gaat zich dit seizoen buigen over het boek Openbaringen van Johannes (het laatste Bijbelboek). Vaak als heel moeilijk te lezen omschreven, des te meer reden om daar eens samen in te duiken. De studiekring komt om de twee weken, de tweede en vierde donderdag van de maand, van 10.00 uur tot 11.00 uur bij elkaar.

Doelgroep: iedereen
Locatie Pastorie ds. Albert Meek
data: 1x per 2 weken op donderdagochtend om 10.00
Contactpersoon: ds. Albert Meek
Email/Tel: ds.meek@pknrijnsburg.nl 071 407 92 70

Laatste wijziging: 16 september 2017

Studiekring Kerk en Israël - wake-up avonden

Wie ooit in Israël is geweest heeft daar vaak een diepe indruk aan overgehouden. Het land van de Bijbel is dichtbij gekomen. Het land, het volk, het geloof en de gebruiken kunnen ons veel leren. In deze cursus gaat de Bijbel open. Om te ontdekken wat Gods plan is met Israël. Heeft Israël afgedaan en is de Kerk voor haar in de plaats gekomen? Welke gevaren en valkuilen zijn er voor de kerk, als het gaat om Israël? Waar komt het eeuwenoude antisemitisme vandaan en wat is het eigenlijk? Hoe komt het toch dat er overal ter wereld Joden wonen? Welke plaats heeft de staat Israël?

Doelgroep: Iedereen
Locatie De Voorhof
data Dinsdag 10 en 24 oktober 2017
dinsdag 14 en 28 november 2017
Contactpersoon: Jds. Arenda Haasnoot
Email/Tel gebedrijnsburg@gmail.com

Laatste wijziging: 16 september 2017

Bouwstenen Bijbel School

De BBS is een school voor iedereen die zijn/haar geloof serieus neemt. Zestien dinsdagavonden per cursusjaar de diepte in door over je geloof te leren en te praten. Een BBS avond is zeker geen saai eenrichtingsverkeer, want het materiaal welke ontwikkeld is door het Evangelisch Werkverband, vraagt juist om interactie. De kosten zijn € 80,- per cursusjaar, dit is inclusief het lesmateriaal en koffie of thee in de pauze.

Twee cursusjaren

De BBS kent twee cursusjaren en het docententeam bestaat uit: Arie en Cora Ravensbergen, Kees Verheij, Bep Zuyderduyn, Linda Heemskerk en een aantal predikanten.

Tweede seizoen

Hoewel in principe iedereen welkom is, richten wij ons voor het komende seizoen voornamelijk op de cursisten die de zestien cursusavonden van 2012 - 2013 hebben gevolgd.

Doelgroep: Mannen en vrouwen
Locatie Wilhelminaschool
Wanneer: -
Contactpersonen: Yvonne van Klaveren
Email/Tel g.klaveren@planet.nl (071) 402 52 62

Laatste wijziging: 11 september 2013

Geplaatst in .