tieners

Project 2017 - 2018 Pan de Vida

Dit jaar sparen de tieners voor stichting Pan de Vida. Deze stichting is werkzaam in Peru en zorgt ervoor dat schoolkinderen een goede maaltijd krijgen. Voor het verspreiden van deze maaltijden zijn er inmiddels 37 ‘kinderrestaurants’ waar in totaal ruim 25.000 kinderen deze goede maaltijden krijgen aangeboden. Daarnaast zijn er twee kinderdagverblijven en een kindertehuis. Het aanbieden van deze maaltijden kost natuurlijk veel geld. De stichting wil graag een eigen yucca plantage aanleggen. De bedoeling van deze plantage is dat de stichting meer zelfvoorzienend kan worden, hierdoor wordt het in de toekomst mogelijk om nog meer kinderen te helpen. De opbrengst van het WinterWonderland komt hieraan ten goede.

Huiscatechese

Catechisatie seizoen 2017 - 2018 – we zien je graag!

Na de zomervakantie start de catechisatie weer.
We hopen dat ook jij weer mee doet.
Want jij hoort er helemaal bij: bij onze gemeente en vooral bij God!

Catechisatie – waarom eigenlijk?

Elk jaar geven we weer catechisatie. Want we geloven dat

  • jij elk moment van je leven aan God te danken hebt,
  • de Here Jezus ook voor jou zijn leven heeft gegeven,
  • de Heilige Geest iets prachtigs van je leven wil maken en
  • onze God de Bijbel ook voor jou gegeven heeft.

We zouden nog wel even door kunnen gaan, maar jij begrijpt nu al lang waarom we zo graag catechisatie geven en wat onze bedoeling is. We zijn enthousiast over God en we willen daarom graag met jullie praten over het geloof en de Bijbel.

In week 40, vanaf 1 oktober a.s. gaan we van start met de volgende groepen:

  • Leerjaar middelbaar onderwijs 1
  • Leerjaar middelbaar onderwijs 2
  • Leerjaar middelbaar onderwijs 3
  • Leerjaar middelbaar onderwijs 4
  • Leerjaar middelbaar onderwijs 5,6 + vervolgonderwijs tot 18 jaar

Groepsindeling gebeurt op volgorde van inschrijving, dus wees er snel bij! Je hoort nog van ons in welke groep je precies bent ingedeeld, en waar en wanneer we je dus verwachten. Geef op het inschrijfformulier bij 'opmerkingen' aan op welke dagen je niet kunt.

E-mail enzo…

Op het digitale formulier hieronder moet je ook je emailadres invullen. Dat is echt belangrijk! We laten je de definitieve indeling per e-mail weten. Heb je geen eigen emailadres, vul dan dat van je ouders in! Dat kan ons misschien ook later nog eens van pas komen: als de catechisatie bijvoorbeeld onverwachts niet door kan gaan kunnen we je dat gemakkelijk en snel laten weten. Heb je een mobiele telefoon? Geef dan je 06-nummer even aan ons door! We spammen je natuurlijk niet, maar een groeps-SMS-je/Appje als de catechisatie uitvalt is toch wel een stuk handiger dan tig telefoontjes….

Ook dit jaar weer huiscatechese…

De huiscatechese wordt wekelijks in het kerkelijk seizoen gegeven door gemeenteleden. Zij worden daarin ondersteund door de predikanten. Het duurt per keer ongeveer 45 minuten en is gezellig aan de keukentafel bij iemand thuis.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met iemand van de werkgroep catechese:

Laatste wijziging: 10 september 2017

Aangepaste catechese

Wanneer je een verstandelijke beperking hebt, is er natuurlijk ook catechisatie voor jou. Geef je op via het internetformulier, dan krijg je daarna te horen wanneer het begint en waar je welkom bent.

Doelgroep: Mensen met een verstandelijke beperking
Locatie Zaal 5 Immanuëlkerk
Wanneer: Donderdagavond
Gespreksleider: Ds. Pieter van der Ende
Contactpersonen: Corry van Delft
Email/Tel hansencorryvandelft@hotmail.com 071 402 24 06

Laatste wijziging: 10 september 2017

M25

M25 is een jongerenproject dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor zwakkeren en kwetsbaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. M25 (M-Twentyfive) is afgeleid van de Bijbeltekst in Matteüs, hoofdstuk 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat zij zich vooral voor de kwetsbare mensen in moeten zetten. Je inzetten voor deze mensen stond bekend als de Werken van Barmhartigheid. Hij noemt zes groepen: hongerigen, dorstigen, naakten, vreemdelingen, zieken en gevangenen. Hij zegt daarbij: alles wat jullie voor deze minsten gedaan hebben, hebben jullie uiteindelijk voor Mij gedaan. De stuurgroep, bestaande uit Marianne de Mooij, Linda Kroon, Linda Brussee, Sanne de Graaf, Fred van Voorbergen, Adriaan van de Heuvel en Gerda Pieters, legt de contacten met diverse hulporganisaties en bespreekt de hulp die nodig is. Vervolgens gaan zij, samen met de jongeren, aan de slag. Jongeren maken op deze manier kennis met de doelgroep waarna zij door middel van een activiteit voor deze doelgroep aan de slag gaan.

Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 18 jaar
Contactpersoon: Marianne de Mooij
Email/Tel hemademooij@ziggo.nl
Royal Rock

De leukste tienerclub van heel Nederland mag je niet missen! Ben je 12 of 13 jaar en heb je zin om een keer in de twee weken op vrijdagavond een onvergetelijke clubavond te hebben? Dan ben jij bij RoyalRock aan het goede adres. Spectaculaire spellen, gezellige uitstapjes met veel spektakel en serieuze, goede gesprekken: dat is wat RoyalRock allemaal te bieden heeft. Gezelligheid is erg belangrijk, maar wij willen ook graag meer te weten komen over God en de Bijbel. Een goede mix dus waar, al jarenlang, veel tieners plezier aan hebben! Kom gerust eens kijken in onze nieuwe locatie naast de Immanuelkerk. See you!

Doelgroep: Tieners van 12 en 13 jaar
Locatie ’Vooronder Immanuëlkerk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur
Contactpersoon: Jeroen van den Berg
Email/Tel royalrockrijnsburg@hotmail.com
Youth Alpha

Youth Alpha mag je niet missen als je tussen de 13 en 17 jaar bent en nieuwsgierig bent naar wat het christelijk geloof eigenlijk inhoudt. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt. De avonden beginnen om 18.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen. We beginnen de avonden met een gezellige en lekkere maaltijd. Daarna zal iemand van het team het thema inleiden met een ‘praatje’. Met filmfragmenten sketches, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Aansluitend gaan we uiteen in kleine gespreksgroepjes. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden op al jouw/jullie vragen. Vervolgens sluiten we in de groep af door nog even met elkaar te kletsen. Zie ook de Alpha Rijnsburg website.

Doelgroep: jongeren tussen de 13 en 17 jaar
Locatie Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21
Wanneer: 10 maandagavonden vanaf maandag 8 januari van 18.30 tot 21.30 uur
Contactpersoon: Miranda Star
Email/Tel mirandastar180@hotmail.com 06 - 10 63 23 30

Sport Event

Wil je alvast op een relaxte manier kennis maken met de Youth Alpha? Kom dan op woensdag 3 januari naar ons sportevenement. Met een potje volleybal, voetbal of een relaxed spel maak je op ontspannen wijze kennis met de mensen van Youth Alpha.

Waar: Middelmors Rijnsburg
Wanneer: woensdag 3 januari tussen 15.30 - 17.00 uur
Check: www.facebook.com/YouthAlpha-Rijnsburg-1115334181879886/

Friends XL

Heb je al eens gehoord van 'bossaball'? Lijkt het je leuk om levend cluedo of een ander spel te spelen? Heb je ook wel eens willen weten wat Jozef allemaal heeft gedaan en meegemaakt? Kom dan naar Friends XL! Leuke spellen, goede gesprekken en nieuwe vrienden vind je bij ons. Ben je tussen de 14 en 16 jaar? Kom dan eens een kijkje nemen en neem gerust je vrienden mee. Wil je meer informatie? bel: Ellen van Delft, 06-22878008, of Maarten Hoek, 06-81187651. Of mail naar tienerclubfriendsxl@gmail.com. Je kunt ons ook vinden op facebook -> Friendsxl Rijnsburg.

Doelgroep: Tieners van 14 tot en met 16 jaar
Locatie ’t Honk
Tijd: Vrijdagavond 20.00 uur
Contactpersoon: Ellen van Delft
Email/Tel tienerclubfriendsxl@gmail.com 06 - 22 87 80 08
Tienerkamp

Het laatste weekend herfstvakantie gaan we elk jaar naar het boshuis van de YMCA in Driebergen. Een heerlijk weekend weg met kampvuur, sport, spellen, lachen, gek doen én over God leren.

"

Doelgroep: Tieners van bijna 13 tot en met 15 jaar
Locatie Het Boshuis in Driebergen
Inschrijven Bij de contactpersonen medio mei
Periode: Laatste weekend herfstvakantie
Contactpersonen: Barbara van der Meij en Marjolein Kralt
Tel 06 10 05 00 70 en
06 28 41 79 46

Anna, Barbara, Bram, Dennis, Angela, Reinout, Marjolein en William

Connect

Connectie met God, de wereld en met elkaar. Dat zijn de drie pijlers waar Connect op gebouwd is. Door deze drie connecties proberen wij om samen discipelen te worden en Gods licht te laten schijnen in de wereld. Elke maandagavond komen wij bij elkaar om te bouwen aan onze relatie met God en elkaar te ontmoeten. De avonden zijn gevarieerd van invulling, van Bijbelstudie tot actieavonden en van praiseavonden tot skillsavonden. Ook zijn er regelmatig sprekers die ons nieuwe input geven en ons opnieuw motiveren. Ben je hierdoor enthousiast geworden? Ga dan met ons mee op Connectweekend op 10-11 september, opgeven kan via e-mail. Wil je meer weten of een keer langskomen, neem dan contact met ons op!

Doelgroep: Tieners van 15 jaar tot 25 jaar
Locatie Verschillend, met als thuis ’t Honk (kosterswoning Immanuëlkerk)
Tijd: Maandagavond 20.00 uur
Contactpersoon: Jaap Varkevisser
Email/Tel jaap-96@hotmail.com 06 - 10 63 23 30
CJV Azarjah

CJV Azarjah is een enthousiaste en eigentijdse christelijke vereniging voor jongeren tussen zestien en vijfentwintig jaar. In een ontspannen sfeer zijn er avonden met maffe spellen, interessante sprekers of boeiende Bijbelstudies. Daarnaast zijn er bijzondere activiteiten zoals het afsluitingsweekend, het projectfeest, de paasmaaltijd, de nieuwjaarsreceptie en vele andere uitjes. De CJV is op zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in ’t Honk. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de CJV of donateur worden? Meld je dan aan per e-mail. Je kunt je opgeven via cjvazarjah@hotmail.com. Daarnaast hebben wij een facebook pagina: www.facebook.com/Azarjah.

Doelgroep: Jongeren vanaf 16 jaar
Locatie ’t Honk
Tijd: elke zondagavond van 20.00 - 22.00 uur
Contactpersoon: Alieke Freeke
Email/Tel cjvazarjah@hotmail.com 06 28 65 07 52
Fridays Café

Vrijdag 6 oktober aanstaande is het zover: de eerste editie van ‘’Fridays café’’! Fridays café is een nieuwe manier om Christenen en niet-Christenen tussen de 18 en 35 jaar op een laagdrempelige manier in contact te brengen. Eens in de maand op vrijdagavond huist Fridays café zich in de Voorhof en kunnen de jongvolwassenen van Rijnsburg en omstreken onder het genot van live muziek en een drankje in gesprek gaan over het geloof en alle andere dingen die ze bezig houden. Deze gesprekken kunnen met elkaar gehouden worden om zo geïnspireerd en gemotiveerd het café weer te verlaten. Zien we jullie dan?

Doelgroep: jongeren tussen de 18 en 35 jaar (interkerkelijk)
Locatie Ontmoetingsruimte - de Voorhof
Tijd: iedere eerste vrijdagavond van de maand vanaf 20.00 uur
Contactpersoon: Arnold van 't Veld
Email/Tel fridaysrijnsburg@gmail.com
Sociale media: Facebook: Fridays café
Instagram: fridaysrijnsburg
World Servants Rijnsburg

World Servants Rijnsburg wil jongeren tussen de 16 en 23 jaar om de twee jaar op pad sturen. In de zomer van 2016 hebben we in Guatemala, Quetzaltenango meegeholpen met de bouw van een naschoolse opvang. Deze opvang is, anders dan in Nederland, bedoeld om schoolkinderen van 4 tot 16 jaar uit handen van drugsrunners te houden door hen, na schooltijd, niet op straat te laten zwerven maar een programma aan te bieden in een kwalitatief goede opvang.

In de zomer van 2018 gaat Worlds Servants Rijnsburg met 34 jongeren uit Katwijk en Rijnsburg naar Mawlamyine te Myanmar. Ze gaan daar een dokterswoning bouwen bij een christelijk ziekenhuis. Op het moment wonen artsen in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen voor het staatsziekenhuis omdat daar wel goede huisvesting wordt aangeboden.

Het ziekenhuis in Mawlamyine is niet van de staat, maar is wel een van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Hier worden ook veel (ex)lepra-patiënten behandeld, die anno 2018 nog steeds veel aanwezig zijn in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter zijn er momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van een nieuwe dokterswoning van groot belang is.

Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren die op 1 oktober 2018 16 jaar of ouder zijn en mee willen bouwen aan een project in het buitenland en bereid zijn veel tijd en energie in acties te steken
Locatie ’t Honk
Tijd: eens in de maand op woensdagavond 20.00 - 22.00 uur
Contactpersoon: Niels van Dijk
Email/Tel wsrijnsburg@hotmail.com 06 24 28 23 39
Website: www.wsrijnsburg.nl
Kamp Oekraïne

In de zomer van 2018 hopen wij al weer voor het vijftiende jaar kinder- en jongerenkampen te organiseren voor de kansarme jeugd in West-Oekraïne. Wij willen daar als Nederlandse jongeren (en wat ouderen) samen met Oekraïense leiding, de Oekraïense jongeren een onvergetelijke vakantie bieden. Een twaalf dagen durend kamp waarin volop sport en spel gedaan wordt maar zeker ook het Evangelie een grote plaats inneemt. Ga mee en zet je in voor de kinderen daar. Zij zijn ook parels in Gods hand! Voor meer info kijk op www.oekroe.nl, op facebook of neem contact met ons op. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Doelgroep: Jongeren van 17 jaar en ouder
Locatie De Karpaten in West-Oekraïne
Periode: Maandag 30 juli t/m dinsdag 14 augustus 2018
Aanmelden: Dinsdag 28 november 2017 in De Voorhof
Contactpersoon: Jaap de Mooij
Email/Tel info@oekroe.nl
071 - 402 27 87 / 06 53 71 47 12
Website: www.oekroe.nl
Geplaatst in .