jong-volwassenen

Alpha cursussen

Welkom op de Alpha-cursus

“Alpha biedt je de kans om een aantal grote vragen te stellen en voor mij was dat heel belangrijk. Ik volgde Alpha samen met Shara toen wij net getrouwd waren. Het bleek een heel ongedwongen, relaxte, leuke en warme manier om sommige van deze vragen te stellen. Het maakt bij Alpha niet uit wat je zegt, je kunt gewoon jezelf zijn en eerlijk zijn. Geweldig om te doen. Ik zag dat het heel veel mensen hielp om een eenvoudige en oprechte manier van geloven te vinden. Alpha is voor mij makkelijk om aan te bevelen omdat het mij heeft geholpen. Ik ben naar het dak van de wereld geklommen…maar een eenvoudig geloof vinden? Dat is mijn grootste avontuur tot nu toe geweest."

Afzender: Bear Grylls (is bekend geworden als het gezicht van avontuur en survival. Hij heeft de Mount Everest beklommen en zich gewaagd aan de diepten van Antarctica. Vorig jaar was zijn tv-serie ‘Man vs. Wild’ de nummer 1 realityserie in de Verenigde Staten. Met 1,5 miljard kijkers wereldwijd is hij bekend van New York tot New Delhi. Hij schreef zes bestsellerboeken.)

Het programma

Op de Alpha-cursus maakt men als groep wekelijks kennis met het christelijk geloof. De cursus start met een gezellige maaltijd. De cursisten leren andere deelnemers en de cursusleiding zo op een informele manier kennen. Na het eten wordt er geluisterd naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat men in kleine groepjes door. Wij zijn benieuwd naar jouw vragen dus geen vraag is te gek. Ook is deze cursus waardevol om de basics in het geloof op te frissen. Geïnteresseerd? Kom dan eerst naar een start- of informatiebijeenkomst en kijk zelf of het iets is. De cursus is vrijblijvend en gratis, waar een kleine bijdrage in de onkosten op prijs wordt gesteld.

Waar doe je de Alpha-cursus?

Het christelijk geloof... dan zal de Alpha-cursus wel in een kerk plaatsvinden? Niet altijd! De Alpha-cursus wordt ook gegeven op andere locaties, zoals: buurthuizen, schoolgebouwen, enzovoort. De Alpha-cursus wordt verzorgd door enthousiaste teams van vrijwilligers..

Al ruim 20 jaar in Nederland

De Alpha-cursus is al in de jaren '70 van de vorige eeuw ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Er zijn Alpha-cursussen voor jongeren, ondernemers, senioren, enzovoort. De verschillende doelgroepen kunnen op hun eigen manier kennis maken met het christelijk geloof.

Meer informatie: www.alpharijnsburg.nl

Vrouwen Alpha op woensdagochtend in De Voorhof. Woensdag 10 januari 2018 om 10.00 uur is de informatieochtend; 17 januari start de cursus om 8.45 uur met ontbijt en duurt tot 11.30 uur. Voor de kleintjes is een crèche aanwezig. Voor aanmeldingen of informatie kan men contact opnemen met: Jeannette Zwaan, tel: 071-4031317, e-mail: jeannettezwaan@hotmail.com

Avond Alpha op dinsdagavond. Deze cursus heeft geen speciale doelgroep en is zowel voor mannen als vrouwen in de leeftijd vanaf 20 jaar tot 99+, zodat er altijd een gezellige mix ontstaat. De kennismakings- en informatie avond is op 9 januari 2018 om 20:00 uur. 16 januari 2018 start de cursus om 18.30 uur met een maaltijd en duurt tot 21.30 uur. Waar: De Wegwijzer, Kon. Julianalaan 2a te Rijnsburg. Contact: Jannet en Pieter van der Reijden, tel: 06 44 51 50 47 en 06 44 51 50 46, e-mail: avondalpha@ziggo.nl

Mannen Alpha op zaterdagochtend: De cursus start op 20 januari 2018. Van 8:00 tot 10:00 uur in De Wegwijzer, Kon. Julianalaan 2a te Rijnsburg. Neem contact op met: Aad Nijgh, tel: 06 51 24 16 06, e-mail: aadnijgh@casema.nl

Senioren Alpha (gaat in 2018 niet door). Wordt waarschijnlijk een jaar later gehouden. De cursus voor mensen van plus minus 55 jaar en ouder begint met een ontbijt, duurt tien donderdagochtenden en eenmaal een hele vrijdag en zaterdagmorgen. Voor nadere informatie of aanmelden voor de cursus: Wil van Egmond tel: 071 402 92 75, e-mail: egmon425@planet.nl en Klaas Roijers tel: 06 53 95 55 32, e-mail: klaasroijers@gmail.com.

BusinessAlpha (gaat in 2018 niet door). De BusinessAlpha duurt 10 maandagavonden en een weekend. Het begint doorgaans om 18:00 uur incl. diner in een restaurant. De cursus is toegankelijk voor iedere zakenman/-vrouw, leidinggevende, manager en ondernemer. Opgave via Henk Wiggers, e-mail: wwp@hetnet.nl

Laatste wijziging: 2 oktober 2017

Jong volwassenen groep (JOVO)

Heb je de huiscatechese doorlopen en wil je met leeftijdsgenoten verder groeien in je geloof voordat je belijdenis gaat doen? Voor jongvolwassenen van 18+ gaat voor het eerst JOVO van start. Geef je tijdig op!

Doelgroep: Iedereen vanaf 17 jaar die graag meer wil leren over geloof, maar vooralsnog geen belijdenis wil doen
Locatie Immanuëlkerk
Startdatum: Dinsdag 26 september, 20.00 uur verder in overleg
Contactpersonen: Ds. Pieter van der Ende
Tel ds.vanderende@pknrijnsburg.nl 071 532 81 61

Laatste wijziging: 10 september 2017

Belijdeniscatechese

Samen ontdekken wie God is en daar openlijk voor uitkomen. Dat is wat de belijdeniscatechisatie te bieden heeft. We zullen stilstaan bij vragen als ‘Wie is de drie-enige God?’ ‘Hoe kun je bidden en Bijbellezen?’ en ‘Wat is de kerk?’ Het komende seizoen zal de Belijdeniscatechese voor het eerst in gezamenlijkheid worden aangeboden. Wat ook nieuw zal zijn is dat er twee trajecten van tien weken worden aangeboden. Zo kunnen geïnteresseerde gemeenteleden kiezen wanneer het voor hen beter uitkomt. Bovendien zal het voor doopouders hopelijk stimulerend zijn om belijdenis te gaan doen als ze dat nog niet gedaan hebben. Het eerste traject start vanaf september 2016 en zal doorlopen tot ongeveer december. Het tweede traject begint in januari 2017. Dit jaar zullen ds. de Graaf en ds. Haasnoot er samen leiding aan geven.

Doelgroep: Allen die het verlangen hebben om belijdenis te doen
Locatie Immanuëlkerk
data Dinsdag 26 september, 20.00 uur; verder in overleg
Contactpersoon: ds. Pieter van der Ende
Email/Tel ds.vanderende@pknrijnsburg.nl (071) 532 81 61

Laatste wijziging: 16 september 2017

Jongeren studiekring

De jongerenstudiekring bestudeert dit seizoen het hele Marcus evangelie van begin tot het einde. Hoe lezen we eigenlijk dit evangelie? Een basale lezing uit het hart van ons geloof, het verhaal van Jezus.

Doelgroep: jongere gemeenteleden
Locatie Pastorie ds. Albert Meek
data Donderdag 5 oktober om 10.00 uur
Contactpersoon: ds. Albert Meek
Email/Tel ds.meek@pknrijnsburg.nl 071 407 92 70
Pre-marriage Course (are you ready to marry?

Ga jullie trouwen of samenwonen? Dan zijn jullie vast druk bezig met het investeren in liters verf, mooie meubels en een groot feest. Zo druk dat jullie tussendoor bijna je relatie vergeten? Kom dan naar de Premarriage Course! In vijf avonden bespreek je samen wat echt belangrijk is in jullie relatie. Dat is leuk én een goede investering. Welkom!

Doelgroep: Koppels die willen gaan trouwen
Locatie Nog niet bekend
data Februari 2018
Aantal avonden 5
Contactpersoon: André Siezenga
Email/Tel m.a.i.siezenga@ziggo.nl 071 402 41 18

Laatste wijziging: 10 september 2017

Refresh

Kom gezellig eten op donderdagavond en Refresh!

Refresh hoopt een thuis te bieden voor jongvolwassenen om samen met leeftijdsgenoten te groeien in geloof. Tijdens de maaltijd is er genoeg tijd om ontspannen met elkaar te praten over diepe en minder diepe dingen. Na het eten gaan we samen op zoek naar God via inleidingen en gesprek. Iedere week zullen we een tafelheer of vrouw (uit de groep of van buitenaf) gaan uitnodigen die ons dan meeneemt in zijn/haar geloof. Pas op!

Het zou zo maar kunnen dat je nieuwe vrienden vind, waarmee je samen verder wil groeien in geloof.

Doelgroep: Jongvolwassenen vanaf 21 tot 30 jaar
Locatie 't Honk
Wanneer: Donderdag, om de week, inloop vanaf 18.00 uur, maaltijd start om 18.30 uur
Kosten: 3 euro per maaltijd
Contactpersonen: Arnold van ’t Veld & Christian van Tol
Email/Tel arnoldvantveld@hetnet.nl
Website: www.facebook.com/groups/refresh21

Laatste wijziging: 10 september 2017

Geplaatst in .