jeugd

Kinderoppas Immanuelkerk (0 - 4 jaar)

Kinderoppas is er iedere zondagmorgen en iedere zondagmiddag tijdens boeketdiensten (vanaf 4 februari 2018) voor alle kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar van wie de ouders de kerkdienst bezoeken. Kinderen mogen bij ons spelen, kleuren, zingen of gewoon heerlijk op schoot zitten. Dus iedere zondag is er zodoende een gezellige ruimte speciaal voor de allerkleinsten.

Kinderoppas De Voorhof (0 - 3 jaar)

Tijdens ochtenddiensten in de Voorhof (Vliet NZ 36) is er kinderoppas voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. We streven er naar dat degenen die zich laten inschakelen om af en toe op de kinderen te passen niet vaker dan eens per kwartaal aan de beurt komen.

Kindernevendienst Immanuelkerk (6 - 10 jaar)

In alle morgendiensten is er kindernevendienst. Een groep van 70 vertellers zorgt er voor dat de kinderen wekelijks een Bijbelverhaal mee krijgen. In de periode voor kerst en Pasen maken we gebruik van speciale projecten. De kindernevendienst is bestemd voor kinderen van groep 1 t/m 6 (en soms voor kinderen groep 7 en 8). We maken gebruik van 'Vertel het Maar'.

Doelgroep: Kinderen van groep 1 t/m groep 8
Locatie Immanuelkerk
Contactpersoon: Hannah van der Valk
Email/Tel hannahvalk@outlook.com 06 - 53 33 52 71
Kindernevendienst Grote Kerk (4 - 9 jaar)

Tijdens doopdiensten en tijdens de diensten in de schoolvakanties wordt er in de Grote Kerk kindernevendienst gehouden. In verband met de beperkte ruimte is deze bestemd voor kinderen van de groepen 1 t/m 5.

Doelgroep: Kinderen van groep 1 t/m 6
Locatie Grote Kerk
Contactpersoon: José Noort - Paauw
Email/Tel josenoort81@gmail.com (071) 408 49 01
Kindernevendienst De Voorhof (4 - 10 jaar)

Tijdens doopdiensten en tijdens de diensten in de schoolvakanties wordt er in de Voorhof kindernevendienst gehouden. Omdat hier meer zalen zijn wordt er gesplitst in twee groepen. Groep 1 t/m 3 en 4 t/m 6.

Doelgroep: Kinderen van groep 1 t/m 6
Locatie De Voorhof
Contactpersoon: José Noort - Paauw
Email/Tel josenoort81@gmail.com (071) 408 49 01
Zondagsschool (De Voorhof)

Iedere zondagmorgen, met uitzondering van de schoolvakanties, is er voor kinderen van groep 1 tot en met 6 zondagsschool in de Voorhof. Groep 7 & 8 hebben om de week zondagschool. Om 9.10 uur is de leiding aanwezig en kunt u uw kinderen in hun lokaal van de zondagschool brengen. Zij zullen samen met de juffen/ meesters naar beneden gaan om 10 minuten in de Ontmoetingsdienst te zijn, alwaar zij worden aangesproken en waar er twee liedjes met ze wordt gezongen. Als u zelf kerkganger in de Ontmoetingsdienst bent, kunt u uw kinderen ook bij u houden. Misschien kunt u ze even op schoot nemen, als ze daar niet te groot voor zijn, omdat ze na het zingen met de leiding naar boven gaan.

In de schoolvakanties is er geen zondagsschool, maar kindernevendienst. Er zijn ook speciale zondagsschooldiensten in de Voorhof. De kinderen zijn hier samen met hun ouders van harte welkom.

Doelgroep: Kinderen van groep 1 t/m 8
Locatie De Voorhof
Contactpersoon: Janneke Buitenhuis
Email/Tel jansvrolijk@hotmail.com 06 41 73 59 58
Kids Mission (Immanuelkerk)

Ongeveer 1 maal per maand is er Kids Mission tijdens boeketdiensten. De kinderen gaan eerst met de ouders mee de kerk in en worden vroeg in de dienst geroepen om naar 1 van de zalen in Het Centrum te komen, waar ze op een speelse en interactieve manier kennis kunnen maken met het evangelie. Vlak voor het einde van de dienst komen de kinderen weer terug in de kerk

Doelgroep: Kids van 4 t/m 12 jaar
Locatie ImmanuelkKerk
Contactpersoon: Rosanne Pieters
Email/Tel rosanne_pieters@hotmail.com
Jeugdclubs (8 – 12 jaar)

Ook dit seizoen staat een enthousiast team vrijwilligers klaar om met elkaar in de Immanuëlkerk de clubs te organiseren.

Wij willen een club zijn waar ieder kind zich welkom voelt, plezier heeft en bovenal de liefde en trouw van God mag ervaren. Zit jij in groep 4 of hoger? Dan is dit echt iets voor jou! Elke week zetten wij de Immanuëlkerk op z’n kop met leuke spellen of knutselen we iets leuks. Daarnaast lezen wij met elkaar uit de Bijbel, bidden en zingen wij met elkaar. Dus zit je in groep 4, 5, 6, 7 of 8? Kom dan ook elke week van 19.00 uur tot 20.00 uur naar de club! Naast de clubavonden worden diverse activiteiten georganiseerd: de kindermiddag in de startweek, kerstfeest, de projectactie en het jaarfeest. Voor groep 4 wordt er een dagje weg georganiseerd. De andere groepen mogen mee op kamp!

De inschrijfavond is inmiddels geweest maar wil je je nog aanmelden, stuur dan een mailtje. Wij laten je vervolgens weten welke avonden nog beschikbaar zijn.

Doelgroep: Kinderen van groep 4 tot en met groep 8
Locatie Immanuelkerk
Eerste clubavonden: 18, 19 en 20 september in de Immanuëlkerk
Contactpersoon: -
Email/Tel jeugdclubsrijnsburg@gmail.com

Laatste wijziging: 26 augustus 2017

Kinderkoor ZEP (7 - 13 jaar)

Kinderkoor ZEP is een sprankelend kinderkoor van maximaal vijftig kinderen. Het plezier in zingen staat bij ons centraal! Wij willen op een eigentijdse manier bezig zijn met het christelijk geloof en dat op een vrolijke manier uitdragen. Binnen ons koor zijn nog een paar plekjes vrij. Vind je zingen leuk? Meld je dan zo snel mogelijk aan! De repetitietijd is op woensdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur. Deze activiteit valt formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de beide kerkenraden.

Doelgroep: Jongens en meisjes van 7 t/m circa 13 jaar
Locatie Open Hofkerk, Katwijk aan de Rijn (ingang achterzijde kerk)
repetitietijd: woensdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur
Contactpersoon: Yvonne van Klaveren
Email/Tel gertenyvonnevanklaveren@ziggo.nl 06 53 96 51 69
Website: www.kinderkoorzep.nl
Kamp Leusden (9 - 13 jaar)

Ook in 2018 zijn we vanuit Rijnsburg van plan om weer naar het YMCA Kamp in Leusden te gaan voor een heerlijke kampweek. Een week slapen in tenten midden in het bos, leuke bosspelen, bij goed weer naar het zwembad en spannende verhalen! En natuurlijk hebben we een Bijbels thema! Al voor het 54ste achtereenvolgende jaar Kamp Leusden - Rijnsburg en nog steeds piepjong! Ga het meemaken en je wilt steeds terug naar Leusden!

Hoewel Kamp Leusden onder andere wordt geleid door een flink aantal jongeren die actief zijn binnen het kerkelijk jeugdwerk, valt deze activiteit formeel niet onder de verantwoordelijkheid van de beide kerkenraden.

Doelgroep: Kinderen/jongeren van 9 t/m 13 jaar
Inschrijven: 30 en 31 januari 2018 van 19.00 uur tot 20.30 uur in De Voorhof
Locatie YMCA Kamp Leusden
Kampweek: Zaterdag 14 juli t/m zaterdag 21 juli 2018
Contactpersoon: Jaap de Mooij
Email/Tel kampleusdenrijnsburg@gmail.com (071) 402 27 87 of 06 53 71 47 12
Websites: http://www.kampleusden.nl en www.facebook.com/kamprijnsburg

Geplaatst in .