Groetenactie Amnesty International op zondag 8 december

Dinsdag 10 december is het de Dag van de Rechten van de Mens. De Amnesty werkgroep houdt al jaren rond die datum een actie om ansichtkaarten met groeten te sturen naar gewetensgevangenen, mensenrechtenactivisten en slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Ook in onze gefuseerde gemeente willen we dat graag blijven doen. Op zondag 8 december zijn bij de diensten in de Immanuëlkerk en in de Voorhof leden van Amnesty International aanwezig met ansichtkaarten en adressen.

Er kunnen veel redenen zijn om een groet te sturen, maar vaak gaat het om mensen die opkwamen voor hun eigen rechten of die van anderen. Wij noemen als voorbeeld: Azza Soliman. Deze advocate uit Egypte zet zich in voor de rechten van vrouwen in haar land, en vooral voor slachtoffers van huiselijk geweld en verkrachting. Dat is de autoriteiten blijkbaar een doorn in het oog. Ze is al verschillende keren gearresteerd en wordt geregeld lastiggevallen.

Persoonlijke groet
Een kaartje met uw persoonlijke groet kan weer wat moed geven in een moeilijke periode. We hebben dit jaar weer deels in eigen beheer gemaakte kaarten, met ook afbeeldingen uit de omgeving. U stuurt dus een originele groet. Kaarten en adressen zijn gratis, een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Mogen we ook dit jaar weer op uw medewerking rekenen?

Geplaatst in extern nieuws.