Week van Gebed

‘Zoek het recht en niets dan het recht’ is het thema van de nieuwe week van Gebed van 19 tot en met 26 januari 2020. In deze gebedsweek komen we iedere morgen samen te komen op de Burg. Meijboomstraat 2 van 6.00 tot 7.00 uur en in de avond van 19.00 tot 19.45 uur in de Voorhof.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie. Zij bereidden het materiaal dit jaar voor.

Week van Gebed
De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. De Raad van Kerken en MissieNederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief. Doe mee! Zeker een gelegenheid om eens voor het eerst te komen. U bent welkom en nodig!

Geplaatst in nieuws.