Rijnsburgse Feestweek

In de Rijnsburgse feestweek is er op dinsdagavond 6 augustus voor de 19e keer de zomeravondzang in de Grote- of Laurentiuskerk.

Dit jaar zingen we een selectie van liederen van de afgelopen jaren.

Medewerking
Dick Durieux zal de samenzang op het orgel begeleiden. Jan-Willem de Winter en René de Mooij spelen op de cornet. Rob Aarssen neemt het slagwerk en de pauken voor zijn rekening. Mannen ensemble olv Hugo van der Meij zal voor u zingen. Verbindende teksten en declamatie worden door Carolien van Egmond verzorgd.

Welkom
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om met elkaar te zingen. De zangavond begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur open. Toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Openluchtdienst op 11 augustus

Na de Rijnsburgse feestweek wordt er ook dit jaar weer een openluchtdienst gehouden. Pastor Miep van der Woude zal de liturgie en de verkondiging verzorgen over het thema “Laat je omscholen”.

De speciaal voor deze dienst samengestelde band onder leiding van Erik de Mooij zal de dienst muzikaal begeleiden.

Nieuwsgierig geworden?
Kom dan op zondag 11 augustus naar het Burgemeester Koomansplein om op een unieke manier Gods boodschap te horen en Hem te eren. De dienst begint om 19.00 uur, maar ruim voor die tijd beginnen we al met zingen. Je bent meer dan welkom!

Gebedstijd HB-bijbelstudiereis

Zaterdag vertrekken er weer 41 jongeren samen met 8 staffers en spreker Gerben Bremmer naar het Franse Morillon. Vanaf half zes verzamelen we in de Graaf Florislaan, achter de Burgt en om zes uur vertrekken we met zes busjes richting Frankrijk. Op weg naar de adembenemende schoonheid van de hoge bergen en de indrukwekkende diepte van het Woord van God. Het thema is dit jaar ‘Windkracht 54’, of wel het werk van de Heilige Geest.

We hopen en bidden dat de onzichtbare wind van de Heilige Geest zichtbaar wordt in het leven van de deelnemers. U en jij kunnen hieraan meewerken door het meedoen aan de gebedstijd die vanaf zaterdag 27 juli iedere avond van 19.15 uur tot 20.00 uur in de consistorie van de Immanuëlkerk gehouden zal worden, alleen op de zondagen na de boeketdienst die om 19.00 uur begint, om ongeveer 20.15 uur.

Groentje: eet minder vlees

De zomertijd is (hopelijk) een tijd van buiten leven, gezellig met elkaar, eten, barbecueën. Over dat laatste gesproken: vaak wordt daarbij veel vlees gegeten en ook blijft er nogal eens wat over/wordt er weggegooid.

Met wat minder vlees, wat gegrilde groenten, eventueel vleesvervangers van de slager (écht lekkere vega worst van Bekooij geproefd!), is het net zo gezellig, net zo lekker en zeker zo gezond! Laat de aarde niet (te veel) lijden onder onze eetgewoontes.

Bijbelstudiereis 2019

Op 27 juli vertrekken we met een grote groep jongeren naar het Franse idyllische plaatsje Morillon in de Alpen. Hier gaan we twee weken genieten van de omgeving en van alle activiteiten. We gaan onder andere met de hele groep twee prachtige bergtochten wandelen en zullen zelfs overnachten in een echte berghut.

Verder is er een breed aanbod in de keuzeprogramma’s. Naast alle activiteiten gaan we met elkaar op zoek naar een ontmoeting met de God van hemel en aarde. Het thema is Windkracht 54, waar we in 9 Bijbelstudies nadenken over de Heilige Geest en Zijn werk. Deze studies worden gegeven door Gerben Bremmer. Tijdens de studies ontdekken we dat je zonder de Heilige Geest als een wees zal zijn. Door de Heilige Geest weten we dat we kinderen van de levende God zijn, die ons troost en gidst. Hiernaast zal je nog meer ontdekken waarom het werk van de Heilige Geest belangrijk is voor ons leven en daardoor voor ieders leven.

Meer informatie
Naast het volgen van de studies zullen we veel zingen, bidden, actief bezig zijn en op creatieve manieren aan de slag gaan met ons geloof. De reis kost €725,- en alle kosten voor vervoer, overnachtingen en eten zitten daar natuurlijk bij in. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Om je op te geven of voor vragen, bel of app: 06-57739134, mail info@bijbelstudiereis.nl of kijk op facebook.com/HBbijbelstudiereis.

Recordopbrengst FietsSponsorTocht Hands & Feet

20 fietsers, onder wie diverse gemeenteleden, stapten zaterdag 6 juli op de fiets om een prachtige route van 120 km te fietsen door het Zuid-Hollandse en Utrechtse land. Doel was dit jaar om geld op te halen voor mobiele bibliotheken voor kinderen in Oeganda. Dank aan alle fietsers en sponsors!

Check het hele verslag en foto’s op: https://www.handsnfeet.nl/2019/07/08/recordopbrengst-voor-fietssponsortocht-2019/.

Zondagsschool 14 juli: Kinderdienst

Wil jij ook Jezus volgen? Kom dan naar de kinderdienst van de zondagsschool op zondag 14 juli in de Voorhof Rijnsburg.

Samen met dominee Haasnoot zullen wij nadenken over dit thema. In deze dienst nemen we ook afscheid van de kinderen van groep 8. Iedereen is van harte welkom en vooral alle kinderen! Muzikale medewerking wordt verleend door Romans 12kids.

Groentje:herkomst producten

Als je bewust bezig bent met welke producten je koopt, probeer dan ook te bedenken waar een product vandaan komt. Veel groenten en fruit zijn seizoensproducten. Buiten dat seizoen moeten die producten dus ergens anders gehaald worden. Dit kost vaak een hoop koeling en kilometers. In september komen de appels in Nederland van de boom, in Nieuw Zeeland in april.

Producten via internet kopen, kost voor je zelf geen reiskilometers, maar alles wat uit China komt heeft een lange reis in containers achter de rug.