Kerstsamenzang Vredeskerk

Op vrijdag 13 december a.s., aanvang 20.15 u., wordt in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee, een volkskerstzang gehouden. De toegang is gratis!

Medewerking wordt verleend door 2 koren: Laudamus Rijnsburg en Mannenensemble Delft o.l.v. Rob van Efferink en zangeres Jacomina v.d.Plas.

Kerstliederen
Hierbij wordt een ieder gevraagd mee te doen om in een goede sfeer de kerstliederen te zingen. U kent de Kerstliederen van vroeger of u zingt die straks in de kerk of u hoort deze melodieën straks in de straat of tijdens het winkelen en voor je het weet is het weer voorbij. De gedachte dat het Licht in de wereld is gekomen wordt tenslotte steeds meer naar de achtergrond gedrongen door drukte en veranderingen in de wereld. Derhalve kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zonder medewerking van uw stem lukt het niet!

Rob van Efferink
De organist/pianist van deze kerstzang is Rob van Efferink die tevens de Katwijkse zangeres Jacomina v.d.Plas begeleidt in haar voordracht van een aantal Christmas Carols. De voordracht van een aantal gedichten verzorgt Joke Zwaan.

Programma
Alle aanwezigen ontvangen een programma. Om de stevigheid van de zang te vergroten zullen beide koren zeker een steun zijn! Die worden begeleid door Hans den Dulk en Peter Verhoeks. Beide koren zullen twee keer optreden. De koorcomposities die Laudamus uitvoert zijn o.a.: Gloria –(Zonnenberg); Nacht bij Bethlehem (vd Leeden); Kerstlied (Kramer) mmw van soliste; Loof de Koning- Bredewout; Gloria in Excelsis (Leenderts)en het prachtige Gods Liefde ( denToom). Het Mannenensemble Delft zingt o.a. Stille Nacht, Hoe leit dit Kindeke, Ik kniel aan Uw kribbe neer en Ga heen op reis ( d.Toom). Aan het einde zullen beide koren nog gezamenlijk optreden met The Holy Night.

Tot slot wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. We hopen dat u in grote getale komt op vrijdag 13 december. Aanvang: 20.15 uur! Noteer in uw agenda! Komt allen tezamen!

Feestdagen en verslaving

De Brug organiseert op woensdag 11 december een thema ochtend over ‘Feestdagen en verslaving’ voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De ochtend zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug.

Ontspannen
De feestdagen kunnen extra spanning met zich meebrengen als het gaat om verslaving. Het zou heel fijn zijn om met elkaar te ontspannen, feest te vieren en even niet met de verslaving bezig te zijn. Tijdens deze avond krijgt u handvatten om de feestdagen zo fijn mogelijk te beleven en toch bijvoorbeeld duidelijk grenzen te stellen, goede communicatie vooraf aan te gaan, etcetera.

Programma
Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl. Nadere info over De Brug vindt u op www.debrughelpt.nl.

Groentje: Sintkadootje

Nog op zoek naar een Sintkadootje? De Amphiro is een simpel apparaatje dat je tussen douchekop en doucheslang installeert. Het geeft inzicht in je waterverbruik en genereert zijn eigen elektriciteit uit de waterstraal. De bijbehorende app laat een ijsbeer op een ijsschots zien die tijdens het douchen steeds verder afbrokkelt waardoor de ijsbeer in de problemen komt. Heel stimulerend om op tijd de kraan dicht te draaien.

Gemeentevergadering 28 november

Op 28 november zal er weer een gemeentevergadering worden gehouden, waarin de begrotingen van Zending, Diaconie en Kerk zullen worden besproken. Plaats van deze gemeentevergadering is

De Voorhof en we beginnen de vergadering om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur zal er koffie en thee klaar staan. De begrotingen liggen ter inzage op het Kerkelijk bureau en eventuele vragen kunnen worden gesteld via de mail scriba@pknrijnsburg.nl. Het wordt zeer op prijs gesteld als u via deze weg de vragen alvast formuleert, zodat de vergadering in een vlot tempo kan worden doorlopen. Op de gemeentevergadering zal ook de stand van zaken rond de Maranathakerk aan de orde komen.

Na de gemeentevergadering zal de besluitvorming over de begrotingen in een vergadering van de Grote Kerkenraad aan de orde komen,  waarvoor alle ambtsdragers met nadruk zijn uitgenodigd!

Bram Breebaart, scriba

Kerststuk Colombia

Op woensdag 18 december wordt er een workshop ‘Kerststuk maken’ georganiseerd. Onder professionele begeleiding maakt u uw eigen kerststuk. De kosten zijn €25 per persoon en er is gratis koffie en thee.

Het wordt een gezellige avond om alvast in de kerstsfeer te komen. De volledige opbrengst is t.b.v. het werk van Astrid en Johan Klaasse, kerk in Colombia. Meer informatie over hun werk vindt u op: www.gzb.nl/kerkincolombia of facebook: @Johan.AstridKlaasse. Aanmelden kan door een mail te sturen naar kerststukgzb@gmail.com. De avond begint om 19.30 uur in De Voorhof.

Groentje: pakketjes

In de komende maand worden er wellicht weer diverse pakketjes bij u afgeleverd. De Nederlandse ecommerce sector is de eerste sector die zich committeert aan het klimaatakkoord met als doel in 2025 50% CO2 uitstoot te reduceren ten opzichte van 2018. De rekentool Bewust Bezorgd helpt de bezorging van pakketten naar u nog efficiënter en duurzamer in te richten. U kunt letten op het Bewust Bezorgd logo bij de meest duurzame bezorgoptie van uw webwinkel.

Katwijk zingt voor Overduin

Een uniek korenconcert op vrijdag 15 november voor een uniek project. De Oude Kerk aan de Boulevard van Katwijk opent haar deuren voor een benefiet korenconcert dat speciaal georganiseerd wordt voor de nieuwe kapel van Topaz Overduin.

De huidige grote kapel van Overduin maakt een belangrijk onderdeel uit van de zorg die in Overduin aan bewoners en familieleden wordt geboden. Elke zondagmiddag is er een kerkdienst en door de week zijn er zangmiddagen, Bijbeluurtjes, korenzangavonden en andere activiteiten.

Nieuwbouw
De bouwtechnisch slechte staat van de huidige kapel maakt nieuwbouw noodzakelijk. Daarvoor is, naast investering uit het eigen vermogen, een substantiële bijdrage nodig van externe bronnen: kerken, particulieren, bedrijven, vermogensfondsen en acties. De Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee heeft de kerk beschikbaar gesteld voor dit benefietconcert, passend in stijl van Overduin, waar muziek en zang de boventoon voeren.

Voor u treden op:
– Mannenkoren David (Lisse) en Eben-Haëzer (Katwijk) onder leiding van Hugo van der Meij
– Mannenzanggroep Sion (Katwijk) onder leiding van Wilco van Delft
– Jacomina van der Plas (sopraan), Arjan Wolfswinkel (organist) en Rens de Winter (vleugel).

Ds. Binnendijk, de geestelijk verzorger van Overduin, is spreker. De toegang tot dit concert is gratis, halverwege de avond zal een collecte gehouden worden.
Aanvang 20.00 uur.

HB Bijbelstudiereis: Meet en Greet

De volgende HBBijbelstudiereis gaat in 2020 naar Rodengo – Italië. Gelegen op een berghelling in Süd-Tirol is ‘Pension Moarhof’ een prachtige locatie. Het huis is voorzien van prachtige kamers en een mooie ruimte om met elkaar de studies, die dit jaar weer door Marco van Delft gegeven zullen worden, te volgen.

In de studies zullen we stil staan bij de mensen in de Bijbel die een persoonlijke ontmoeting met Jezus hebben gehad.

Inschrijfavond
Naast een volleybalveld en een ruime tuin is er ook een verwarmd buitenzwembad aanwezig. Kortom alle ingrediënten die deze vakantie tot een succes kunnen maken zijn aanwezig. De enige die nog ontbreekt ben jij. We vertrekken volgend jaar op zaterdag 1 augustus en komen op vrijdag 14 augustus weer terug. De kosten zijn ook dit jaar weer 725 euro. Hierin is alles voorzien behalve de zogenoemde keuze programma’s. De inschrijvingsavond is donderdag 12 december van 19.00 uur tot 20.00 uur in de Voorhof, Vliet NZ 36. Ben je op 1 augustus tussen de 16 en 29 jaar dan is dit de vakantie die je rijker maakt. Voor meer informatie: Arie Ravensbergen, ravensbergen19@casema.nl.

Groentje: Dankdag

Naar aanleiding van Dankdag: ergens stond geschreven: “Dankbaarheid is pas echt dankbaarheid als het zich vertaalt in een andere leefstijl.” Zodat je bijvoorbeeld zegt: “Dank U wel voor het gewas, ik betaal een eerlijke prijs voor eerlijke producten; dank U wel voor arbeid, ik zal met inzet mijn taak verrichten maar niet net doen alsof mijn ziel en zaligheid ervan afhangt; dank U wel voor de mensen om mij heen, ik zal hen voor hen present zijn…; dank U wel voor de natuur, ik zal de planten en dieren niet verstikken met mijn veel te grote ecologische voetafdruk.”

Geen goedkope dankbaarheid, maar één waarmee God wordt gediend!