Ontmoetingsavond op vrijdag 11 oktober

Heb je een taak in onze gemeente, dan ben je vrijdagavond 11 oktober van harte welkom in De Voorhof tussen 20.00 en 22.00u. Deze vrijwilligersavond staat in het teken van ontmoeting.

De kerkenraad spreekt hiermee haar dankbaarheid en waardering uit voor de belangeloze bijdrage van zo velen aan de opbouw van Zijn gemeente.

Groentje: Groene Kerkendag

Op 5 oktober is de Groene Kerkendag in Zwolle. Het evenement Groen Geloven belooft een nieuw perspectief op de aarde als Gods schepping. De commissie Duurzaam is van de partij om te zien welke stappen we nog kunnen zetten in huis, in de kerk en in onze omgeving om het verschil te maken. Zo zijn er speeches over klimaatverandering en ecologische gerechtigheid in de bijbel en hopen we interactief kennis te maken met bijvoorbeeld nieuwe scheppingsliederen, leven zonder afval of de nieuwe beurskoers.

Concert met Petra Berger en Rijnstreekkoor

Vrijdag 11 oktober: Welkom in de Immanuëlkerk Rijnsburg. Concert met Petra Berger, bekende musici en het Rijnstreekkoor o.l.v. Jan Verhoef. Zie verder zingenenzo.com.

'In concert met Petra Berger & Rijnstreekkoor'

Petra Berger (solo)  en het Rijnstreekkoor
M.m.v. o.a.:
Mark Brandwijk, piano
Aarnoud de Groen, orgel
Jolanda den Houter, hobo
Daniëlla van Laar, fluit
Algehele leiding: Jan Verhoef

Immanuëlkerk Rijnsburg
(Kerkstraat 5, 2231 CW)

aanvang 20.00 uur

kaarten € 15,00 online via Tickets

kaarten aan de kassa € 17,50 contant (indien niet uitverkocht)

Rust en regelmaat bij God

Op 9 oktober wordt een thema-avond gehouden over ‘Rust en Regelmaat bij God’, het nieuwe boekje van Ds. Arenda Haasnoot. Jan v.d. Bosch, Dr. Paul Visser en Alies Kuisch schrijven dit boek een warm hart toe. Locatie: het Baken Katwijk. Vanaf 19.30 koffie/thee.

Hoe gaat het met je? En het gebruikelijke antwoord klinkt; ‘Druk’. Als geen ander weet ds. Arenda Haasnoot dat het druk kan zijn in onze levens. Na haar eerste boek (2012) ‘Neem je plaats in’, schreef zij nu ‘Rust & Regelmaat bij God, 10 krachtige manieren om Bijbel te lezen’ . Rust en Regelmaat is het beste handvat om temidden van drukte staande te blijven. De Bijbel helpt hierbij. Juist het lezen van de Bijbel schept momenten van rust. De Bijbel is een bron van rust en middel om regelmaat in je leven te krijgen. Maar: Hoe hou je de motivatie vast die Bijbel steeds weer te pakken. Je kunt heel wat belemmeringen tegen komen. Dwars door dit boek vindt je ook 10 krachtige manieren om in de Bijbel te lezen. Ontdek stap voor stap wat God voor jou schrijft. Het kan je verademing en structuur geven.

Bij de boekpresentatie op woensdagavond 9 oktober kun je verder nadenken over dit thema: Rust & Regelmaat bij God, en wel in een gezellige sfeer. Ds. Arenda Haasnoot is vanaf 19.30 – 21.15 uur aanwezig bij Jeroen en Fijke v.d. Oever in hun boekhandel ‘Het Baken’. Om half acht is er tijd voor een bakje koffie en thee. Vervolgens begint de themabespreking. Daarna is er gelegenheid tot vragen stellen en ontmoeting onder een hapje en drankje. Komt u/jij ook? (graag uw opgave bij christelijke boekhandel Het Baken 071 401 3001 of bij ds. Haasnoot. Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanvang 19.30 Secretaris Varkevisserstraat 37. Er is ook een doventolk aanwezig.

De JOVO- jongvolwassenen catechese en belijdeniscatechisatie

De JOVO- jongvolwassenen catechese start op maandagavond 7 oktober van 19.30-20.15 uur In de Voorhof. Aanmelden bij ds. Arenda Haasnoot, 06-30777022.

Op dinsdag 8 oktober start de belijdeniscatechisatie. Heb je geen belijdenis gedaan en verlang je ernaar. Of wil je investeren in je geloof en werkelijk kiezen
voor de Heer met een ‘jawoord’, schroom niet om mee te doen. Opgave bij ds. Arenda Haasnoot, 06-30777022.

Groentje: de schepping als sacrament

Gelezen in: ‘Een jaar met Henri Nouwen’ (2018): De schepping als sacrament: Alles wat bestaat is heilig omdat het getuigt van Gods liefdevolle verlossing. Zeeën en winden, bergen en bomen, zon, maan en sterren, alle dieren en mensen zijn vensters op het heilige. Door die vensters zien we heel even iets van God.

Nieuwe gemeente & nieuwe rol ds. Taco Koster

Op zondag 6 oktober zal ds. Taco Koster (oud predikant van onze gemeente) bevestigd worden als predikant van Zunderdorp in een dienst in de Dorpskerk van Zunderdorp (Achterlaan 12), aanvang 10.00 uur. Hij zal bevestigd worden door een andere oud-predikant van onze gemeente, namelijk ds. Koos Staat. U bent van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Diezelfde avond (19.00 uur in de Engelse kerk, Begijnhof 48 te Amsterdam) zal ds. Taco Koster worden bevestigd als (ambulant missionair) predikant van de stichting Diensten met Belangstellenden. Deze bevestiging zal worden gedaan door zijn voorganger ds. Robert-Jan van Amstel. Ook hier kunt u naar toe!

Help, Halloween

Het is bijna weer zover. Overal staan de aankondigingen al vermeld. Binnenkort kun je weer feest vieren in alle duisternis. Voor volwassen vaak heel onschuldig, toch vertellen veel kinderen bang te zijn op dit ‘feest’. Wat zijn de achtergronden van dit zo populaire fenomeen en hoe kun je ermee omgaan? Op 26 september om 20.00 uur houden we de avond: ‘Help, Halloween’.

Op deze avond is ruimte om als ouders onderling in gesprek te gaan, maar ook om tips en tops te ontvangen en te delen. Opgave bij ds. Arenda Haasnoot en de werkgroep geloofsopvoeding, zie ook het bewaarnummer van Licht.

Groentje: verspilling

Wereldwijd verspillen wij 1/3 van al het voedsel dat geproduceerd wordt. In Nederland verspillen wij ongeveer 40 kilo eten en 60 liter drinken per jaar per persoon. Supermarkten komen met initiatieven om deze getallen omlaag te brengen. Zo start Lidl met een proef om voor 25 cent versproducten te verkopen die nog zeer kort houdbaar zijn.

Andere supermarkten geven meer korting als een product kort houdbaar is. Ook is er een app Too Good to Go, bedoeld om eten dat eigenlijk aan het eind van de dag weggegooid zou worden, een nieuwe bestemming te geven. Kan dit helpen om uw en mijn eet- en koopgedrag te veranderen?