Praise United geeft concert in TriPodia

Na vier inspirerende oefenavonden vindt zaterdag 22 juni in TriPodia het slotconcert plaats van Praise United 2019 onder leiding van Martin Brand en Henk Doest.

De avond begint om 19.30 uur. Het projectkoor bestaat uit ca. 100 deelnemers uit Katwijk en omgeving. Bij het slotconcert wordt het koor begeleid door een professionele band onder leiding van Henk Doest en is er een gastoptreden van Talitha Nawijn.

Meer informatie
Toegangskaarten kunt u bestellen via www.at-tickets.nl. Een kaartje kost € 7,50. Er is ook verkoop aan de deur (vol = vol / geen pin).

Concert Songs of Adoration

Op vrijdagavond 14 juni wordt er een concert gehouden in de Immanuélkerk in Rijnsburg door twee prachtige koren, een geweldige soliste en een aantal topmusici.

Koor
Dirigent Jan Verhoef is met het Familiekoor Ichtus al vaker te gast geweest in de Immanuélkerk. Dit koor, met een geheel eigen klankkleur, weet het publiek te boeien met zorgvuldig gekozen muziek. Geestelijk of licht klassiek.

Soliste
Soliste van deze avond is de jeugdige sopraan Sterre van Boxtel. Op 13 jarige leeftijd werd zij al toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam. Met een heel volle agenda geeft zij zelfs op haar verjaardag in Rijnsburg acte de présence.

TMMF
Van een hele andere orde is “The Matin Mans Formation”, ontstaan uit mannenkoor “De Gouwestem”, olv Martin Mans. De “TMMF” bestaat uit 19 ervaren zangers die hun sporen hebben verdiend in binnen- en buitenland.

Begeleiding
Voor het concert ‘Songs of Adoration’ laten koren en soliste zich begeleiden door de musici Mariëlle Schippers (fluit), Rineke de Wit (hobo), Hendrik van Veen (piano) en Jaap Kramer (orgel).

Welkom
Het concert begint op vrijdag 14 juni om 20.00 uur in de Immanuëlkerk, Kerkstraat 3 in Rijnsburg. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar in de hal van de kerk of te reserveren via: cjmuziek@gmail.com.

Open Doors

Vrijdag 21 juni is de nacht van gebed van Open Doors.

Open Doors is een organisatie die in 1955 is begonnen als een éénmansmissie. Tijdens een reis door Polen voelde Anne van der Bijl zich geroepen door God. Hij ontdekte de nood achter het IJzeren Gordijn.

Doel
De belangrijkste pijlers van Open Doors zijn het verspreiden van bijbels, training en hulpverlening. Zo willen zij met vele vrijwilligers het evangelie verspreiden en mensen bemoedigen die verdrukt worden.

Welkom
Graag nodigen wij u uit op 21 juni om 20.00 uur in 1 van de zalen van de Voorhof om met elkaar te praten, beelden te bekijken en samen te bidden voor dit mooie werk. In veel landen wordt dit georganiseerd. In Nederland doen meer dan 100 gemeenten mee.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Fieke de Mooij. E-mail: fiekedemooij@gmail.com.

Thema-avond: Motivatie

De Brug organiseert op maandag 17 juni een thema avond over ‘Motivatie’ voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug.

In- en externe motivatie
Het is van belang dat de verslaafde gemotiveerd is om van zijn verslaving af te komen. Er zal op deze avond uitleg gegeven worden over interne en externe motivatie en hoe u als ouder-partner de verantwoordelijkheid hierin bij de verslaafde kan laten.

Meer informatie
Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl. Nadere info over De Brug vindt u op www.debrughelpt.nl.

Duinwandeling

Op 19 juni organiseert de Commissie Duurzaam een wandeling door de duinen bij Katwijk onder leiding van een gids. Om goed voor de schepping te zorgen is het ook goed je regelmatig over de schoonheid van de schepping te verwonderen. Lijkt het je leuk om onder leiding van een gids met andere ogen naar de duinen en alles wat er leeft en bloeit te kijken, meld je dan aan via duurzaamrijnsburg@gmail.com of bij Saskia Westra (06-36261417). De wandeling start om 19.00 uur op het parkeerterrein bij de Soefitempel in Katwijk (Zuid). Voor deelname wordt een kleine bijdrage van € 2 per persoon gevraagd.

Gemeenteavond 13 juni (voorgenomen beroep & doopvormen)

Zoals ook al via de afkondigingen in de verschillende kerken is aangegeven zal er, naar aanleiding van een ontvangen advies van de beroepingscommissie op 13 mei jl. en de goedkeuring door de Grote kerkenraad op 22 mei 2019, een gemeentevergadering zijn op donderdag 13 juni 2019, aanvang 20.00 uur in de Immanuëlkerk. Hier zal de kandidaat zich presenteren via een videoboodschap, dus niet via het voorgaan in een eredienst. Het verdere verloop van de beroepingsprocedure en het daarbij behorende tijdpad zal op 13 juni worden toegelicht. In de gemeentevergadering zal de verkiezing van de kandidaat voor een uit te brengen beroep plaatsvinden door de aanwezige stemgerechtigde (de belijdende) leden.

Naast de verkiezing zal er op de gemeentevergadering ook worden gesproken over de gespreksnotitie (klik op voorgaande rode tekst om notitie te downloaden) met betrekking tot doopvormen in onze gemeente. Deze notitie is opgesteld door de commissie, die zich hiermee bezig heeft gehouden. De Grote kerkenraad is (op 22 mei jl.) akkoord gegaan deze notitie met de gemeente te delen. Tijdens deze avond zullen we hierover verder in gesprek gaan. Deze gespreksnotitie zal komende zondag ook via de kerken worden verspreid, zodat iedereen de kans heeft om zich voor te bereiden op het gesprek hierover op de gemeentevergadering.

Bram Breebaart, scriba

Gospel at Sea

Op vrijdagavond 31 mei wordt in de Vredeskerk te Katwijk voor het eerst het gospelfestival Gospel at Sea georganiseerd. Bij een geslaagde editie van dit festival is het de bedoeling om dit een jaarlijks terugkerend festival te laten worden. Dit jaar blijven we beperkt in het aantal zalen, maar het is zeker de bedoeling om het eventueel in de aankomende jaren grootser aan te pakken.

Het wordt een laagdrempelig festival over de kerkmuren heen zonder pakken, zonder stropdassen, zonder hoedjes, etc, maar lekker casual! De optredens zijn in de Kerkzaal (inclusief licht en geluid) maar ook de zaal Aquamarijn (koffiezaal) zal geopend zijn, zodat iedereen een lekker een bakje koffie, frisje of een biertje of wijntje kan nuttigen. Iedereen is welkom! Van jong naar oud van welke overtuiging dan ook! Toegang is GRATIS!

Bands
De volgende bands zullen optredens verzorgen: Romans Twelve, Erik de Mooij + Band en de band XALT. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends zal kort op het thema ingaan “OPEN JE HART” en er wordt nog gezocht naar een tweede spreker. De opbrengsten van deze avond zullen gedoneerd worden aan de stichting Hands & Feet uit Katwijk.

 

De Brug zoekt vrijwilligers

Zoekt u vrijwilligerswerk met een meerwaarde? Dan kunt u terecht bij De Brug Kringloop, de werkervaringsplaats van deze christelijke verslavingszorginstelling.

Hier zet een hecht team van medewerkers zich in voor mensen die gemotiveerd zijn hun leven weer op te bouwen. Zowel mannen als vrouwen zijn hartelijk welkom om hun steentje bij te dragen.

Kringloop
Er is van alles te doen in de werkplaatsen, bij de inname, het ophalen en bezorgen van goederen en in de winkel zelf.

Informatie
Voor meer informatie: www.debrugkringloop.nl. U kunt ook contact opnemen met coördinator Henk Binnendijk. Tel: 071-4085646 of info@debrugkringloop.nl.

Philadelphia gezinsdienst

Zondag 26 mei a.s. om 15.00 uur wordt iedereen weer uitgenodigd om de gezinsdienst voor mensen met een beperking en belangstellenden bij te wonen. Het samenzijn zal worden gehouden in de Immanuelkerk, Kerkstraat te Rijnsburg. De voorganger is dominee P.J. van der Ende uit Rijnsburg en muzikale medewerking wordt verleend door mannenzanggroep Sion uit Katwijk.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie(thee) of een frisdrankje. Wij hopen u heel graag te ontmoeten op 26 mei a.s.

Collecte Heilig Avondmaal voor vakantietasjes

Op zondag 2 juni is er weer het Heilig Avondmaal waarbij de collecte bedoeld is voor het vullen van vakantietasjes voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Denk hierbij aan kinderen uit het AZC en de Voedselbank.

De Diaconie wil wij die kinderen het gevoel geven dat ze niet worden vergeten, door een rugtas met passende spelletjes en spullen voor hen in te kopen passend bij hun leeftijd. Misschien een keer zwemmen in het nieuwe zwembad, of een andere actie.

100 tasjes
We denken 100 tasjes te vullen en vragen u daaraan mee te helpen door geld te geven, zodat ze allemaal eenzelfde tasje met inhoud krijgen, waarbij we wel rekening houden met het verschil tussen jongens en meisjes.